رفتن به محتوا
سام سرویس
کد خبر 53579

روزنامه قانون19اسفند

پاسخ ظریف به سناتورهای دلواپس

پاسخ ظريف به سناتورهاي دلواپس
وزیر خارجه ایران نامه ۴۷ سناتورآمریکایی رافاقد ارزش حقوقی دانست وآن را یک ترفند تبلیغاتی خواند. دکتر محمدجواد ظریف،وزیر امورخارجه کشورمان درپاسخ به سوالی درباره نامه اخیر ۴۷ سناتور آمریکایی گفت:«به اعتقادمااین نامه هیچ ارزش حقوقی نداردوصرفاً یک ترفند تبلیغاتی است. جالب‌تر اینکه در حالی که مذاکرات هنوز به نتیجه نرسیده و توافقی حاصل نشده، گروه‌های فشار در آمریکا آنچنان نگران شده‌اند که با توسل به شیوه‌های غیرمتعارف بیش از هر چیز نشان می‌دهند که همانند نتانیاهو با هر نوع توافقی مخالفند.» او بااظهارتعجب ازاینکه چگونه ممکن است برخی نمایندگان مجلس یک کشور علیه رئیس‌جمهور و دولت خود به رهبران کشور دیگری نامه بنویسند، اظهار کرد:« نامه سناتورهای مزبور نشان می‌دهد که آنها نه تنها با مقررات حقوق بین‌الملل بیگانه‌اند، بلکه حتی به طور کامل با ریزه‌کاری‌های قانون اساسی خود در مورد اختیارات رئیس‌جمهور آمریکا در اجرای سیاست خارجی نیز آشنا نیستند.»وی افزود:«این سناتورها باید بدانند که دنیا معادل آمریکا نیست و روابط بین‌الملل بر اساس موازین حقوق بین‌الملل و تعهدات و تکالیف بین‌المللی دولت‌ها تنظیم می‌شود،نه بر اساس قوانین داخلی ایالات متحده. ممکن است سناتورهای امضا کننده نامه فوق‌الذکر به صورت کامل آگاه نباشندکه درحقوق بین‌الملل، دولت‌ها نماینده کل حاکمیت ومسئول روابط خارجی کشورخودوملزم به اجرای تعهداتی هستندکه در روابط بادیگر دولت‌ها می‌پذیرندونمی‌توانندبه بهانه مقررات داخلی از اجرای تعهدات بین‌المللی خودسرباز زنند.»وزیر امور خارجه در ادامه گفت:«تغییر دولت در هیچ کشوری به معنای منتفی شدن تعهدات بین‌المللی آن کشور نیست و لذا هر دولتی درآمریکا ملزم به اجرای تعهداتی است که دولت فعلی آن کشوردریک توافق احتمالی هسته‌ای پذیرا می‌شودواگررئیس‌جمهور بعدی به تعبیرسناتورهای مزبوربا یک گردش قلم تعهدات بین‌المللی ایالات متحده را منتفی کند،مرتکب نقض آشکارحقوق بین‌الملل شده است. به ویژه آن که این تعهدات درقالب یک قطعنامه لازم الاجرای شورای امنیت وحاصل مذاکره و توافق با حضورپنج کشور دیگرازجمله تمامی اعضای دائم شورای امنیت باشد.خوب است این سناتورهابدانندکه بر اساس حقوق بین‌الملل،کنگره نیزدرآینده نمی‌تواند مفاد توافق را تغییر دهدوبدیهی است که هراقدام کنگره درجلوگیری از اجرای توافق احتمالی دولت آمریکا به مثابه نقض تعهدات بین‌المللی آن دولت خواهد بود.» وی به سناتورهای امضاکننده نامه یادآور شدکه بیش‌ترین توافقات بین‌المللی ایالات متحده در دهه‌های اخیر از نوع توافقات اجرایی و نه معاهدات تصویب شده توسط سنا بوده و نامه این سناتورها به معنی بی‌اعتماد کردن دنیا به اعتبار هزاران توافق اجرایی گذشته، حال و آینده ایالات متحده است. ظریف در پایان تأکید کرد: «جمهوری اسلامی ایران با حسن نیت و اراده کامل سیاسی وارد این مذاکرات شده است و ضروری است که طرف‌های مقابل نیز حسن نیت و اراده سیاسی خود را برای رسیدن به توافق و اجرای آن به اثبات برسانند.»
لازم به ذکر است ۴۷نفر از سناتورهای جمهوریخواه آمریکایی در نامه‌ای سرگشاده به مقامات ایران هشدار دادند که هرگونه توافق هسته‌ای میان آمریکا و ایران تنها تا پایان دوره ریاست‌جمهوری باراک اوباما دوام خواهد داشت.
توافق ایران و آژانس برای ادامه همکاری
از سویی همزمان با این نامه مذاکرات فنی ایران و آژانس برای بررسی دو موضوع باقیمانده از مرحله سوم همکاری‌ها پایان یافت. هیات‌های فنی ایران و آژانس روز دوشنبه برای حل نهایی دو موضوع باقیمانده از مرحله سوم همکاری‌ها در قالب توافق «چارچوبی برای همکاری» در محل سازمان انرژی اتمی با یکدیگر گفت‌وگو کردند. در پایان این مذاکرات نماینده دائم ایران در آژانس بین‌ا‌لمللی انرژی اتمی از توافق ایران و آژانس برای ادامه همکاری‌ها خبر داد. به گزارش خبرگزاری صداو سیما، نجفی پس از مذاکرات هیات آژانس و مسئولان سازمان انرژی اتمی کشورمان در تهران در جمع خبرنگاران گفت: مباحث مطروحه در این نشست و سوالات مطرح شده و پاسخ‌های آن بسیار جدی بود و نشان از عزم دو طرف برای ادامه همکاری‌ها داشت. هیات آژانس بین‌المللی انرژی اتمی به ریاست واریورانتا، معاون آژانس به همراه آپارو، رئیس پادمان‌های این نهاد بین‌المللی بامداد دیروز وارد تهران شد.
نظرات کاربران
نظر شما

ساعت 24 از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.

تیتر داغ
تازه‌ترین خبرها