رفتن به محتوا
سام سرویس
کد خبر 5388

شرایط تولید لامپ پربازده فراهم نشده

توقف تولید و توزیع لامپ‌های رشته‌ای خبری بود که چند روز پیش از سوی مدیرعامل سازمان بهره‌ وری انرژی ایران عنوان شد.

شرایط تولید لامپ پربازده فراهم نشده
به گزارش سایت  "ساعت 24"حسین سجادی با بیان اینکه براساس مصوبه دولت، تولید و توزیع لامپ‌های رشته‌ای در کشور از ابتدای امسال ممنوع است، گفت: با مشارکت وزارت نیرو و صنعت به طور کامل واردات لامپ پرمصرف متوقف خواهد شد.
وی با بیان اینکه برای جمع‌آوری لامپ‌های رشته‌ای از سطح کشور یک فرصت دوساله تعیین شد، تصریح کرد: متاسفانه هنوز این گونه لامپ‌ها که موجب افزایش مصرف انرژی و به دنبال آن افزایش بهای قبوض برق می‌شود، در بازار وجود دارد.
سجادی همچنین خاطر نشان کرد: سال گذشته ۶۰ میلیون لامپ رشته‌ای در کشور تولید و توزیع شد ضمن اینکه در سال گذشته، شاهد واردات این گونه لامپ‌ها نیز بودیم که مغایر قوانین کشور است.
سجادی با انتقاد از وجود لامپ‌های رشته‌ای در بازار با وجود ممنوعیت آن، افزود: نشست‌های مختلفی با وزارت صنعت، معدن و تجارت و بخش‌های مختلف آن وزارتخانه برای پیگیری موضوع برگزار شده است و مسئولان این وزارتخانه قول همکاری و مساعدت داده‌اند.
از سوی دیگر دبیر انجمن صنفی كارفرمایی تولیدكنندگان لامپ در خصوص انتشار این خبر ، اظهار داشت: مطابق مصوبه هیات دولت مقرر شده بود ازابتدای سال 93 با توجه به شرایطی توزیع و واردات لامپ‌های بالای40 وات ممنوع وبه جای آن لامپ پربازده LED و CFF تولید شود كه هنوز شرایط لازم فراهم نشده است.
احمد محسنی گفت: هنوزشرایط برای تغییر خطوط و تبدیل به تولید لامپ پربازده فراهم نشده و منتظر دستورالعمل وزارت نیرو و صنعت هستیم ضمن اینكه تا زمان اجرایی شدن مصوبه، تولید ادامه دارد زیرا صادرات آن متوقف نشده است.
وی تاکید کرد: تا زمانی كه تمامی بندهای مصوبه دولت برای ممنوعیت تولید و توزیع لامپ های كم مصرف اجرایی نشود تولید متوقف نمی‌شود.
وی با بیان اینكه پروسه تولید اینگونه لامپ‌ها هنوز متوقف نشده است، توضیح داد: هنوزشرایط برای تغییر خطوط و تبدیل به تولید لامپ پربازده فراهم نشده و منتظر دستورالعمل وزارت نیرو و صنعت هستیم ضمن اینكه تا زمان اجرایی شدن مصوبه تولید ادامه دارد زیرا صادرات آن متوقف نشده است.
محسنی با تاكید بر اینكه ابتدا باید جلوی واردات لامپ‌های ذكر شده گرفته شود سپس اقدام به توقف تولید و توزیع شود، تصریح کرد: ما منتظریم بقیه بندهای مصوبه دولت عملیاتی شده سپس تولید متوقف شود و قطعا به توزیع كنندگان نیز فرصت داده می‌شود كه لامپ‌ها در بازار جمع آوری شود ولی اینگونه نیست كه دولت اقدام به جمع آوری و یا معدوم نمودن لامپ‌ها نماید.
وی افزود: شركت‌های پارس شهاب، افروغ، نارون لیان، لامپ نور در تولید لامپ‌های رشته‌ای فعالیت دارند كه طی سال گذشته 40 میلیون عدد لامپ تولید داشته‌اند.
دبیر انجمن صنفی كارفرمایی تولیدكنندگان لامپ همچنین در خصوص سرطان‌زا بودن لامپ‌های كم مصرف یادآور شد: لامپ‌های كم مصرف ورژن پیشرفته لامپ‌های خطی هستند و تفاوتی با آنها ندارند و تا زمانی كه شكسته نشوند جیوه وارد محیطزیست نمی‌شود و از نظر نور نیز هیچ مشكل پوستی و یا سرطان‌زایی ندارند.
به گزارش ساعت 24؛ ۴۶ کشور جهان برنامه حذف لامپ رشته‌ای را در دستورکار خود دارند که از این تعداد، ۳۰ کشور طبق برنامه زمان‌بندی شده این برنامه را محقق کرده‌اند.
انتهای پیام
 
نظرات کاربران
نظر شما

ساعت 24 از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.

تیتر داغ
تازه‌ترین خبرها