سالنامه آماری وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی نشان میدهد آمار سفرهای خارجی ایرانیها در سال ۹۸ تا پیش از شیوع ویروس کرونا، دوباره روند افزایشی را در پیش گرفته بود. ۹ میلیون و ۵۱۷ هزار و ۱۱ نفر در آن سال به خارج از کشور سفر کردهاند که در قیاس با سال ۹۷ این سفرها مجموعا ۳.۴۹ درصد بیشتر بوده است. نظر برخی کارشناسان گردشگری بر این است که این آمار در نسبت جمعیت ۸۵ میلیون نفری ایران، عدد بزرگ و قابل توجهی نیست.
جدول آماری منتشرشده در سالنامه وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی نیز نشان میدهد، اگرچه سفر مردم ایران به خارج از کشور در سال ۹۸ روند افزایشی را آغاز کرده، اما در بیشتر ماهها تراز آن منفی بوده است و فقط در چندماه خرداد، تیر، مرداد، شهریور و مهر درصد تغییرات آمار سفر به خارج از کشور در قیاس با سال ۹۷ مثبت و افزایشی بوده است. این روند از آبانماه سال ۹۸ با افزایش نرخ بنزین و وقایع داخلی و بینالمللی رو به افول رفته و در اسفندماه با شیوع ویروس کرونا، سفرهای خارجی تا بیش از ۸۹ درصد کاهش داشته است.
مقصد این مسافران مشخص نشده است، اما بنابر اظهارنظر معاونت گردشگری وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی، کشورهای زیارتی، ترانزیتی و ارزان، بیشترین مقصد سفر ایرانیها بودهاند که مطابق دادههای منتشرشده در سال ۹۷، بیشترین حجم سفر ایرانیها به کشورهای عراق، ترکیه، امارات، گرجستان، آلمان، قطر و عربستان انجام میشود.
بیشترین تردد مسافران در سال ۹۸ از مرزهای زمینی صورت گرفته، به طوری که از ۹ میلیون و ۵۱۷ هزار و ۱۱ نفر مسافر خروجی، ۵ میلیون و ۹۴۹ هزار و ۹۶۱ نفر از مرزهای زمینی خارج شدهاند. این درحالی است که تا سال ۹۶ و پیش از گران شدن بلیت پروازهای خارجی، سهم خروج از مرزهای زمینی و هوایی تقریبا نزدیک بههم و در برخی سالها حتی سهم مرز هوایی بیشتر هم بوده است.
براساس سالنامه آماری وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی، ۶۲ درصد سفرهایی که در سال ۹۸ به خارج از کشور انجام شده متعلق به جامعه مردان بوده است که بالغ بر پنج میلیون و ۹۲۹ هزار و ۸۱۱ نفر میشود. و در مقابل، جمعیت زنان که در آن سال به خارج از کشور سفر داشتند، سه میلیون و ۵۸۴ هزار و ۵۸۱ نفر بوده است.
انتهای پیام
ساعت 24 از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.