روش های پایدارسازی گود
رپورتاژ تبلیغی / با توجه به قیمت بالای زمین، نیاز به تامین پارکینگ و ... نیاز به پایدارسازی گودها روز به روز بیشتر می گردد. روشهای پایدارسازی گودها به طور کلی به صورت زیر می باشند که در ادامه شرح داده می شوند:
2) مهارگذاری یا انکراژ (Anchorage)
3) ساخت از بالا به پایین یا تاپ دان (Top & Down Construction)
4) مهار متقابل یا استرات (Strut)
5) دیوار برلنی (Berlin Wall)
6) سازه نگهبان خرپایی (Truss Retaining Structure)
7) دیوار دیافراگمی (Diaphragm Pile Wall)
8) سپرکوبی (Sheet Pile)
9) خاک مسلح یا ژئوسنتتیک (Geosynthetict)
1) میخکوبی
میخ کوبی دیواره ها به معنای مسلح کردن خاک به وسیله قرار دادن میلگرد در داخل خاک می باشد. میلگردها داخل گمانه هایی که در دیواره خاکی حفاری می شود، قرار می گیرند و به منظور جلوگیری از خوردگی میلگردها و انتقال مناسبتر نیروها بین خاک و میلگرد توسط دوغاب سیمان پر می شوند.
2) مهارگذاری
اصول روش مهارگذاری با روش میخکوبی مشابهت دارد و تفاوت عمده در اعمال نیروی پس تنیدگی می باشد.
3) ساخت بالا به پایین
در روش ساخت بالا به پایین سازه اصلی از بالا به پایین اجرا و همزمان با گودبرداری انجام می گردد.
4) مهار متقابل
در این روش از اعضای فشاری جهت انتقال نیروی فشار خاک استفاده می گردد. اجزای تشکیل دهنده این سیستم به طور کلی شامل دیوار، اعضای فشاری و اعضای واسط بین دیوار و اعضای فشاری می باشد.
5) دیوار برلنی
یکی از روش های پایدارسازی گودها روش دیوار برلنی می باشد. در این روش با استفاده از ترکیبی از شمع های بتنی یا فولادی و رویه بتنی (شاتکریت) پایدارسازی گود انجام می گردد.
6) سازه نگهبان خرپایی
در روش اجرای سازه نگهبان خرپایی که یکی از روش های پایدارسازی گودهای نیمه عمیق است، فشار خاک وارد بر دیواره گود از طریق اعضای افقی و مورب به کف گود منتقل می گردد.
اعضای قائم می تواند به صورت فلزی یا بتنی باشند. اعضای افقی و مورب خرپا معمولاً به صورت فلزی ساخته می شوند.
7) دیوار دیافراگمی
یکی از روش های پایدارسازی گودهای عمیق دیوار دیافراگمی می باشد. در این روش جهت حفاظت از ریزش دیواره گود، دیواره ای بتنی اجرا می گردد.
8) سپرکوبی
روش سپرکوبی با استفاده از کوبش اعضای بتنی یا فلزی در دیواره گود انجام می گردد و به دلیل عدم نیاز به گیرش بتن، در زمان اجرای پروژه صرفه جویی می گردد.
9) خاک مسلح
به محصولاتی که مشکلات خاک های مسئله دار را برطرف می کنند خاک مسلح اطلاق می گردد. ژئوتکستایل، ژئوگرید، ژئوممبران، ژئونت، جی سی ال یا ژئوسنتتیک کلی لاینر، ژئوفوم، ژئوسل و ژئوکامپوزیت بعضی از انواع ژئوسنتتیک ها می باشند.
بهسازی خاک با استفاده از روش های متعدد و متنوع، امروزه یکی از مهمترین کاربردهای علم ژئوتکنیک به شمار می آید. بهسازی خاک با روش های مختلفی انجام می گیرد که در زیر ارائه می گردد:
1) ریز شمع یا میکروپایل (Micropile)
2) ستون شنی یا ستون سنگی (Stone Column)
3) تزریق پر فشار یا جت گروتینگ (jet Grouting)
4) اختلاط عمیق خاک (DSM: Deep Soil Mixing)
5) تراکم دینامیکی (Dynamic Compaction)
6) شمع (Pile)
7) پیش بارگذاری (Preloading)
8) خاک مسلح یا ژئوسینتتیک (Geosynthetic)
1) ریز شمع
شمع های با قطر کمتر از ۳۰ سانتیمتر که با تسلیح فولادی (میلگرد گذاری) و تزریق همراه است ریزشمع یا میکروپایل نامیده می شود. روش اجرای میکروپایل معمولا شامل حفاری گمانه، قرارگیری آرماتور و تزریق می باشد. امکان اجرای میکروپایل در پروژه هایی که محدودیت دسترسی دارند و در هر نوع خاک و شرایط زمینی وجود دارد.
2) ستون شنی ارتعاشی
اجرای ستون شنی به منظور بهسازی و یا تحکیم بستر شامل جابجایی بخشی از لایه های فوقانی خاک های مسئله دار با یک ستون قائم متراکم شنی است که بایستی در لایه های ضعیف اطراف ستون شنی به خوبی نفوذ کرده باشد.
3) جت گروتینگ
امروزه به منظور دستیابی به شرایط ژئوتکنیکی لازم جهت بهسازی خاک یا بهسازی زمین، آب بندی و پایدارسازی و ... از روش های تزریق پرفشار در خاک استفاده می شود. در این روش، دوغاب با فشار بسیار بالا و سرعت زیاد از طریق نازل هایی به داخل خاک تزریق گردیده و باعث تخریب، تغییر، اصلاح و بهبود ساختار خاک می شود.
4) اختلاط عمیق
اختلاط عمیق خاک یا DSM یکی از روش های کاربردی بهسازی خاک است که با استفاده از تزریق مواد پایدار کننده ای نظیر سیمان یا آهک با استفاده از یک حفار با محور توخالی به صورت مکانیکی در خاک، باعث تولید ستون های خاک سیمانی و اصلاح مشخصات خاک می گردد.
5) تراکم دینامیکی
یکی از روشهای بهسازی، روش تـراکم دینـامیکی است. این روش شامل اعمال ضربات تکراری با انـرژی زیـاد بـر سطح خاک با استفاده از کوبههایی بـا وزن ۵ تـا ۴۰ تـن از ارتفــاع ۱۰ تــا ۳۰ متر است. از فواید تراکم دینامیکی میتوان به افزایش باربری خاک، کاهش نشستهای ناخواسته و پایداری شیروانیها اشاره کرد.
6) شمع
در این روش با استفاده از اعضای باربر بتنی یا فلزی، بار را به خاک های مقاوم تر زیرین منتقل می کنند.
7) پیش بارگذاری
به فرایند تراکم خاک، زیر فشار عمودی پیش بارگذاری گفته می شود که قبل از ساخت و قرار دادن بار سازه نهایی اعمال می گردد. پیش بارگذاری به 2 روش انجام می گردد:
1) پیش بارگذاری به وسیله خاکریز
2) پیش بارگذاری توسط خلاء یا ایجاد مکش
8) خاک مسلح یا ژئوسینتتیک
خاک مسلح مجموعه ای از خاکریز دانهای است که عناصر مسلح کننده در خاک به صورت تسمه یا میلگرد هستند. خاک مسلح عموماً در مقابل فشار و برش مقاوم بوده، اما در مقابل کشش ضعیف است.
شرکت ایستا سازه
با تکیه بر دانش فنی و سوابق مدیران خود در مهندسی و ساخت پروژه های عمرانی و با هدف توسعه و گسترش فناوری نوین و تکنیکهای روز دنیا در زمینه مدیریت، طراحی، ساخت و اجرای پروژه های عمرانی شکل گرفته است.
این شرکت با برخورداری از نیروهای جوان ، مجرب، خلاق و نوآور، با تکیه بر تخصص و صداقت در کار و بهره گیری از آخرین دستاوردهای علمی و تکنولوژیکی درصدد ارائه خدمات مهندسی در گستره وسیعی از زمینه های مهندسی عمران می باشد.
دانش علمی و فنی در کنار تجربه ی اجرایی، مدیریتی و قراردادی، تیم فنی مهندسی “ایستاسازه” را به گروهی قابل اعتماد، جهت واگذاری کلیه مراحل برنامه ریزی، طراحی، اجرا و نیز مدیریت و نظارت راهبردی پروژه های عمرانی – ژئوتکنیکی تبدیل و انجام موفقیتآمیز بسیاری از پروژههای متنوع طرح و اجرای پایدارسازی و بهسازی خاک را تضمین نموده است.
این مطلب تبلیغاتی است و محتوای آن توسط سفارش دهنده تهیه شده است.
ساعت 24 از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.