رفتن به محتوا
سام سرویس
کد خبر 5535

دبیرِ خانه جهانگرد ایران خبر داد:

بهار 93، بالاترین ورود گردشگر در 8 سال گذشته

دبیرِ خانه جهانگرد ایران با بیان این که در سال جدید بالاترین میزان گردشگری و ورود توریست به کشور را طی 8  سال اخیر شاهد بودیم نسبت به رونق این صنعت مهم و سرمایه ملی ابراز امیدواری کرد.

بهار 93، بالاترین ورود گردشگر در 8 سال گذشته
محمد حسین یزدانی دبیر خانه جهانگرد و رییس انجمن صنفی راهنمایان گردشگری روز دوشنبه در گفتگویی اختصاصی با ساعت 24 با انتقاد از وضعیت گردشگری در سال های اخیر در کشور علت این امر را عدم فراهم سازی زیرساخت های مناسب و هم چنین برخی سیاست های دولت سابق عنوان کرد.
به گفته ی یزدانی درهای ایران برای گردشگران ایرانی در 8 سال اخیر بسته بود و به دلیل مسائل سیاسی جهانگردان تمایلی به سفر به کشورمان نشان نمی دادند اما با روی کار آمدن دولت یازدهم و باز شدن فضای سیاسی خیل عظیمی از مسافران درخواست های فراوانی برای سفر به ایران دادند که هم اکنون در پاره ای مواقع با مشکلاتی نظیر عدم امکان برقراری استقرار و نیز خدمات و سرویس دهی مواجه می شویم.
 رییس انجمن صنفی راهنمایان گردشگری در ادامه افزود: صنعت گردشگری در ایران رو به رکود می رفت و بسیاری از سرمایه گذاران با توجه به این رکود سرمایه خود را در بخش های دیگری مصرف کردند و هتل های فراوانی در سال های اخیر ضرر کردند اما در حال حاضر صنعت گردشگری در سال جاری رو به بهبودی است.
وی هم چنین ابراز امیدواری کرد تا سال 2020 وضعیت گردشگری در ایران به طرز مطلوبی رشد کند و از شرایط فعلی دور شود.
یزدانی شهرهای شیراز، اصفهان و یزد را سه قطب اصلی کشور برای جذب گردشگر اعلام کرد و افزود: در حال حاضر بیشترین متقاضیان خارجی ما از کشورهای اروپایی هستند که خواهان بازدید از این سه شهر سیاحتی می باشند.
دبیرِ خانه جهانگرد ایران در پایان خاطر نشان کرد: دولت منابع محدودی دارد که نمی تواند به رشد صنعت گردشگری کمک کند باید بخش خصوصی وارد کار شود و در حمایت از رشد چشمگیر این صنعت مهم گام بردارد.
آمارهای مهم
هر چند کشور ایران که از نظر تنوع اقلیمی، فرهنگ و تاریخ کهن، وجود آثار باستانی فراوان و جاذبه‌های طبیعی و دیدنی نادر دارای زمینه های گردشگری فراوانی است و به لحاظ جاذبه های جهانگردی یکی از ۱۰ کشور اول جهان شناخته می شود با این وجود سهم ناچیز درآمد کشورمان  در این صنعت جای بسی تامل دارد.
براساس گزارش های سازمان تجارت جهانی در سال ۲۰۰۴ درآمدهای ناشی از صنعت گردشگری در سطح جهان از ۴۷۴ میلیارد دلار در سال ۲۰۰۳ با ۸.۴ درصد رشد به ۵۱۴ میلیارد دلار  در سال 2008 افزایش یافت این در حالی است که  که براساس داده‌های آماری، حجم پولی که از راه گردشگری در طول یک سال در جهان جابجا میشود حدود ۵/۲ برابر درآمد سالانه کشورهای عضو اوپک از محل فروش نفت است و از این میان سهم ایران حدود یک دهم درصد است.
از سوی دیگر به گواه بسیاری از کارشناسان، گردشگری تنها صنعتی است که برای همه ی اقشار جامعه از محروم ترین افراد تا مدیران و سرمایه گذاران ایجاد اشتغال می کند.
بر اساس گزارش سازمان بین المللی کار در سال 2013 43 درصد از اشتغال جهانی مربوط به صنعت گردشگری  بود.
آمارهای جهانی نشان می دهد که از هر 3/12 شغل در جهان یک شغل به صنعت گردشگری مربوط است و در سال 2010 از کل مشاغل جهان 1/8 درصد به صنعت گردشگری اختصاص داشته است. در ایران در همین سال 6/1 درصد از کل مشاغل معادل 594000 شغل از هر 5/13 شغل یک شغل به صنعت گردشگری مربوط بوده است که البته  از متوسط جهانی پایین تر است.
 چندی پیش سازمان جهانی گردشگری (WTO) در گزارش سالانه خود که با کمک دانشگاه آکسفورد تهیه می کند، از رشد واقعی ناخالص ملی حاصل از گردشگری درسال 2020 خبر داد.
بر اساس این گزارش رشد واقعی تولید ناخالص ملی حاصل از گردشگری در جهان از 5/0 درصد در سال 2010 به 4/4 در سال 2020 خواهد رسید.
رشد واقعی تولید ناخالص ملی حاصل از گردشگری در منطقه خاورمیانه نسبت به متوسط جهانی بالاتر بوده و بنابراین پیش بینی از منفی یک درصد به 2/5درصد خواهد رسید.
 
 در حال حاضر قاره اروپا در سال گذشته، ۴۵۷ میلیارد دلار از محل صنعت گردشگری درآمد داشته که این رقم حدود ۴۳ درصد کل درآمد جهانی از محل صنعت گردشگری است. ازسوی دیگر، منطقه‌ آسیا – اقیانوسیه در همین سال حدود ۳۲۳ میلیارد دلار، قاره آمریکا حدود ۲۱۵ میلیارد دلار، منطقه‌ خاورمیانه حدود ۴۷ میلیارد دلار و قاره آفریقا حدود ۳۴ میلیارد دلار از محل صنعت گردشگری درآمد داشته‌اند.
مرکز آمار ایران نیز  در گزارشی در خصوص میزان سفرهای انجام شده در سال گذشته اعلام کرد که حدود  388636225 سفر در کل کشور انجام شده که از این آمار 2753227 سفر ورود جهانگردان به ایران بوده است.
 شورای جهانی سفر و گردشگری در گزارش های خود که به بررسی اثرات اقتصادی توریسم در ۱۸۱ کشور جهان از جمله ایران تا سال ۲۰۲۰ پرداخته است وضعیت نامطلوبی را برای آینده گردشگری ایران پیش بینی کرده است.

طبق پیش بینی های سازمان جهانی شورای سفر در سال ۲۰۲۰ میلادی تولید ناخالص داخلی جهان از گردشگری به مبلغی معادل ۱۱ هزار و ۱۵۱ میلیارد دلار می رسد که نسبت به سال ۲۰۱۰ رشد ۴.۴ درصدی خواهد داشت و نسبت اقتصاد گردشگری به ۹.۶ درصد کل تولید ناخالص جهان افزایش می یابد.
 انتهای پیام
 
نظرات کاربران
نظر شما

ساعت 24 از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.

تیتر داغ
تازه‌ترین خبرها