رفتن به محتوا
سام سرویس
کد خبر 5688

حال زمین مساعد نیست

بیست و دوم آوریل مطابق با دوم اردیبهشت ماه در تقویم رسمی سازمان ملل متحد به عنوان روز جهانی زمین پاک نامگذاری شده است. در مراسم های این روز که در 190 کشور جهان برگزار می شود مردم فعالیت های متنوعی نظیر کاشت درخت، تمیز کردن جوامع خود و فراخوان مقامات منتخب خود به نمایندگی از جوامع محیط زیستی را برگزار می کنند.

حال زمین مساعد نیست
در سال  1969، جان مک مونل فرزند یک مبلغ دینی مستقل و علاقمند به علم و صلح، ایده برگزاری یک روز جهانی به نام روز زمین پاک را در همایش یونسکو درباره محیط زیست مطرح کرد و در همان سال پرچم زمین پاک را نیز طراحی کرد.
 یوتانت دبیر کل برمه ای  سازمان ملل متحد در سالهای 1962 تا 1971 از ایده مک کونل استقبال کرد و این روز به یک روز جهانی در تقویم های سراسر دنیا تبدیل شد.
محمد درویش، عضو هیأت علمی موسسه تحقیقات جنگل‌ها و مراتع کشور  در این باره می گوید: هر چند که ایده اولیه اعلام یک روز به عنوان روز جهانی زمین پاک ابتدا از سوی مک کونل عنوان شده بود اما در سال 1970  یک سناتور آمریکایی به نام گیلورد نیلسون پیشنهاد دیگری داد که مورد بررسی قرار گرفت. بر اساس این پیشنهاد نیلسون از آمریکایی ها خواسته بود بیست و دوم آوریل که مصادف با دوم اردیبهشت است به نشانه اعتراض به تهدید های زیست محیطی که در کمین زمین بود، دور هم جمع شده و به این شکل، نارضایتی خود را نسبت به افزایش نگران کننده آلودگی های زیست محیطی، بویژه پس از جنگ ویتنام، اعلام کنند.
پیشنهاد گیلورد نیلسون تا سال 1990 فقط در سطح آمریکا مورد توجه قرار می گرفت و هر سال به علت حضور 20 میلیونی مردم در این گردهمایی مراسمی برگزار می شد تا سرانجام این روز در سال 1990 به عنوان روز زمین انتخاب شد و مورد تائید سازمان ملل قرار گرفت.
در ایران نیز هم زمان با دیگر کشورهای جهان هفته زمین پاک از روز دوم اردیبهشت به مدت یک هفته در سراسر کشور برپا می شود و نخستین روز این هفته (دوم اردیبهشت ماه) به نام روز زمین پاک نامگذاری شده است.
بر اساس آمارهای اعلام شده تا 3 دهه گذشته نسبت جمعیت شهری و روستایی کشور 30 به 70 بوده اما امروزه این عدد برعکس شده است که این امر توسعه شهرنشینی را به همراه دارد. این روند در تمام دنیا با شتاب زیادی در حال پیشرفت است.

این توسعه موجب شد درختان کم و زمین آلوده شود هجوم جمعیت به عرض های بالای جغرافیایی در تعادل اکولوژیکی زمین اختلال ایجاد کرد در نتیجه بسیاری از گونه های جانوری و گیاهی در معرض خطر انقراض قرار گرفته اند. مسیرها و زمان های مهاجرت بشدت دچار تنش شد  و بسیاری از گونه های گیاهی که در سرما گرده افشانی می کردند با مشکلات بسیار زیادی مواجه شدند  که امکان زندگی و حیات را از آنها سلب کرده است.
در روز جهانی زمین پاک که در ایران از سوی سازمان حفاظت از محیط زیست با شعار اراده ملی برای زمین پاک نامگذاری شده برنامه های مختلفی از سوی این سازمان به عنوان متولی اصلی این روز تدارک یافته است.
هر چند که طرفداران محیط زیست هر روز را روز زمین می‌دانند و معتقد به حفظ یا احیای هماهنگی و توازن میان زمین و انسان هستند اما با این وجود به اعتقاد بیشتر کارشناسان در سال های اخیر با مشکل تشدید کاهش تنوع زیستی مواجه هستیم که علت عمده آن به خشک شدن زیستگاه ها و کاهش پوشش گیاهی و افزایش شکار بی رویه مربوط می شود.
به عقیده بسیاری از کارشناسان محیط زیست افت سطح آب های زیر زمینی، نشست زمین، تشدید بیابان زایی، افزایش جمعیت و بدهکاری اکولوژیکی از دیگر مشکلاتی است که در آینده ای نزدیک، زمین با آن روبه رو می شود. به این ترتیب باید گفت حال زمین مساعد نیست و  باید بیش از پیش به فکر نجات آن باشیم.
انتهای پیام
 
نظرات کاربران
نظر شما

ساعت 24 از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.

تیتر داغ
تازه‌ترین خبرها