اخذ شهوندی ترکیه از طریق تولد بچه
ساعت۲۴-شهروندی ترکیه با تولد بچه یکی از محبوبترین روشهای اخذ تابعیت و شهروندی ترکیه است. بسیاری از زوجهای جوان ایرانی به فکر تولد نوزاد خود در ترکیه هستند تا بتوانند از این طریق اقامت کشور ترکیه را دریافت کنند. البته اخذ تابعیت ترکیه با تولد بچه مستلزم مدارک و شرایط خاصی است. اگر قصد اخذ شهروندی ترکیه با تولد بچه را دارید، با ما همراه باشید تا شما را با جدیدترین قوانین اخذ تابعیت ترکیه از طریق تولد بچه آشنا کنیم تا بهتر بتوانید برای آینده فرزندان خود برنامه ریزی کنید.
قوانین و شرایط اخذ اقامت ترکیه از طریق تولد بچه
قبل اینکه به شرایط اخذ اقامت و شهروندی ترکیه با تولد بچه اشاره کنیم، باید به این نکته بپردازیم که یکی از شرایط اخذ شهروندی از طریق تولد نوزاد در بسیاری از کشورها، اصل خاک و اصل خون است. منظور از اصل خاک این است که اگر نوزاد در خاک کشوری متولد شود، حتی اگر پدر یا مادرش تبعه آن کشور نباشند، نوزاد به عنوان شهروند آن کشور شناخته میشود. منظور از اصل خون هم این است که اگر حداقل پدر یا مادر نوزاد تابعیت آن کشور را داشته باشند، نوزاد هم به عنوان تبعه آن کشور به رسمیت شناخته میشود. کشور ترکیه هم برای اعطای شهروندی ترکیه با تولد بچه از اصل خون پیروی میکند.
توجه داشته باشید که در صورتی پدر یا مادر تبعه ترکیه باشند، حتی اگر فرزند آنها در خارج از ترکیه هم متولد شود، باز هم نوزاد آنها از بدو تولد شهروندی ترکیه را دریافت میکند؛ البته اگر والدین نوزاد هیچکدام تابعیت ترکیه را نداشته باشند، نوزاد متولد شده در خاک این کشور شهروند ترکیه محسوب نمیشود و والدین باید مراحل قانونی را طی کنند تا فرزند آنها تابعیت ترکیه را دریافت کند. اگر والدین هیچ کدام تبعه ترکیه نباشند، بعد از تولد نوزاد باید وضعیت اقامت او را در کشور ترکیه مشخص کرده و در اسرع وقت و حداکثر تا ۳۰ بعد از تولد نوزاد، جهت ثبت تولد فرزند خود به اداره امور جمعیت و ثبت احوال ترکیه مراجعه کنند. بعد از گذشت شش ماه، گواهی تولد برای نوزاد صادر و اجازه اقامت در کشور ترکیه را دریافت میکند. همچنین والدین بعد از صدور گواهی، باید وضعیت اقامت خود را مشخص کرده تا بتوانند بدون هیچ مشکلی در این کشور زندگی کنند. لازم است به این نکته اشاره کنیم که اقامت ترکیه با تابعیت ترکیه کاملا متفاوت است.
زمانیکه فردی اقامت ترکیه را دریافت میکند به این معناست که فقط اجازه زندگی و فعالیت کاری در برخی از مشاغل خاص را دارد. همچنین برای فرد شناسنامه ترکیه صادر نمیشود و وی حق رای هم نخواهد داشت. اما فردی که حق شهروندی و تابعیت ترکیه را دارد، علاوه بر داشتن شناسنامه ترکیهای، از سایر مزایا شهروندی این کشور از جمله حق رای نیز برخودار است. توجه داشته باشید فرزندی که در خاک ترکیه متولد میشود تا قبل از هجده سالگی( سن قانونی) فقط اقامت ترکیه را دارد و بعد از آن باید جهت اخذ شهروندی ترکیه با تولد بچه اقدام کند. از جمله شرایط لازم جهت اخذ تابعیت ترکیه شامل موارد زیر است:
- قبل از درخواست شهروندی باید به مدت ۵ سال در خاک ترکیه اقامت داشته باشد.
- باید ثابت کند که قصد اقامت در کشور ترکیه را دارد.
- تهدیدی برای بهداشت عمومی جامعه نداشته باشد.
- اخلاقگرا و قانونمند باشد.
- مسلط به زبان ترکی باشد.
- درآمد کافی داشته باشد و از پس مخارج زندگی خود و خانوادهاش برآید.
- تهدیدی برای امنیت ملی ترکیه نباشد.
مدارک لازم جهت اخذ اقامت و شهروندی ترکیه از طریق تولد فرزند
در صورتی که نوزاد در خاک ترکیه متولد شود، والدین جهت اخذ اقامت ترکیه فرزند خود باید بعد از تهیه مدارک زیر، به اداره ثبت احوال این کشور مراجعه کنند:
- مدارکی که اقامت فرد در ترکیه را ثابت کند.
- اصل و کپی مدارک شناسایی (گذرنامه)، سند ازدواج/طلاق خود و ارائه گواهی تولد نوزاد صادره از طرف بیمارستان
- تکمیل فرم درخواست اقامت در ترکیه را برای نوزاد.
- پرداخت هزینه ثبت مشخصات نوزاد.
همچنین فرزند متولد شده در خاک ترکیه در صورتی که شرایط شهروندی ترکیه با تولد بچه را داشته باشد، میتواند جهت اخذ تابعیت و شهروندی این کشور اقدام کند. مدارک لازم جهت اخذ شهروندی ترکیه با تولد بچه شامل موارد زیر است:
- مدارک شناسایی و هویتی (شناسنامه و گذرنامه)
- ارائه مدارک جهت اقامت قانونی در کشور ترکیه
- ۴ عکس پرسنلی مربوط به ماه جاری
- تأییدیه میزان درآمد ماهیانه
- تسلط به زبان ترکی
- در صورتی که متاهل باشد، ارائه مدارک شناسایی کامل همسر و فرزندان الزامی است.
هزینه زایمان و تولد بچه در ترکیه
اگر قصد اخذ شهروندی ترکیه با تولد بچه را دارید، مطمئنا یکی از دغدغههای شما، هزینههای بیمارستان و زایمان است. هزینه تولد نوزاد در ترکیه متغیر است و به نوع بیمارستان ( خصوصی و دولتی) و نوع زایمان ( طبیعی و سزارین) بستگی دارد. هزینه بیمارستانهای دولتی برای افرادی که اقامت ترکیه را ندارند از ۲۰۰۰ لیر برای زایمان طبیعی و برای عمل سزارین از ۵۰۰۰ لیر شروع میشود؛ البته اتباع خارجی که اقامت بلند مدت دارند یا به عنوان شهروند ترکیه شناخته میشوند و همچنین افرادی که از بیمه سلامت SGK برای اتباع خارجی برخودار هستند، هزینه زایمان آنها در بیمارستان دولتی بسیار پایین است و حتی ممکن است در برخی از بیمارستانها به صورت کاملا رایگان باشد.
اگر قصد دارید نوزاد خود را در بیمارستان خصوصی به دنیا بیاورید، ممکن است هزینههای شما تا ۱۴ هزار لیر نیز برسد. برای اینکه هزینه زایمان نوزادتان در ترکیه کمتر شود، میتوانید حداقل از نه ماه قبل اقدام به دریافت بیمه درمانی برای اتباع خارجی در ترکیه کنید. توجه داشته باشید که این بیمهها علاوه بر هزینههای زایمان، جراحیهای دیگر را هم شامل میشوند. اگر دارای اقامت ترکیه هستید و قصد دارید نوزاد خود را در این کشور به دنیا بیاورید، پیشنهاد میکنیم از بیمه SSK استفاده کرده تا هزینههای زایمان و بعد از آن برایتان رایگان شود.
در این مقاله به شرایط و مدارک مورد نیاز جهت اخذ شهروندی ترکیه با تولد بچه پرداختیم. همانطور که در این مقاله مطالعه کردید، شهروندی ترکیه با تولد بچه قوانین خاصی دارد که باید از آن اطلاع داشته باشید تا بعداً دچار مشکل نشوید. اگر قصد مهاجرت به ترکیه را دارید و به فکر آینده فرزندان خود هستید، میتوانید از مشاوران باتجربه شرکت مهاجرتی اویم استانبول به آدرس https://evimistanbul.ir/ کمک بخواهید. این مشاوران حرفهای شما را با جدیدترین شرایط و قوانین شهروندی ترکیه با تولد بچه و مزایای تولد بچه در ترکیه، همچنین قوانین خرید ملک در استانبول آشنا میکنند.
این مطلب تبلیغاتی است و محتوای آن توسط سفارش دهنده تهیه شده است.