رفتن به محتوا
سام سرویس
کد خبر 59086

صالحی:بومی‎سازی‎هسته ایدردستورکارست

ساعت24-رئیس سازمان انرژی اتمی با اشاره به جدیت و اهتمام تیم مذاکره کننده هسته ای، گفت: هر گونه نقد دلسوزانه باید منصفانه و با عنایت به شرایط و مقتضیات زمان و مکان ارائه شود.

صالحی:بومی‎سازی‎هسته ای‌دردستورکارست
علی اکبر صالحی رئیس سازمان انرژی اتمی کشورمان در نهمین سالگرد روز ملی فناوری هسته ای که صبح امروز در محل سالن اجلاس سران برگزار شد، گفت: اگر چه مراسم روز ملی فناوری هسته ای هر سال همزمان با رستاخیز طبیعت و آغاز سال جدید خورشیدی برگزار می شود اما امسال تقارن آن با چند مناسبت دیگر ملی و مذهبی و همچنین پیوند یافتن آن با شروع فصل جدید در فعالیت های سازمان انرژی اتمی و نیز نحوه تعامل ایران با جامعه بین الملل بر میمنت و اهمیت آن افزوده است.

وی ضمن گرامیداشت خاطره شهدای هسته ای و همچنین تبریک فرا رسیدن میلاد حضرت فاطمه (س) با اشاره به رویکرد عنوان سال همدلی و همزبانی دولت و ملت که از سوی مقام معظم رهبری نامگذاری شده، گفت: متاسفانه در طول یک دهه گذشته برخی از صاحبان قدرت در صحنه جهانی در پی آن بوده اند تا با طرح ادعاهای واهی از طریق تبلیغات گسترده رسانه ای در افکار عمومی جهانیان نسبت به اهداف برنامه صلح آمیز هسته ای کشورمان تشویش و تردید ایجاد کنند.

صالحی افزود: در این میان تاکنون بسیاری از بنگاههای سخن پراکنی تلاش مذبوحانه ای را در وارونه نشان دادن واقعیت به کار بسته اند. این نهادها و موسسات اطلاع رسانی در پی آن بوده اند تا جمهوری اسلامی ایران را به عنوان آغازگر رقابت های تسلیحاتی مقصر جلوه داده و کشورمان را مانعی برای دستیابی به اهداف عدم اشاعه در منطقه معرفی کنند.

وی گفت: امروز دیگر این حقیقت بر ناظران مستقل و ژرف اندیشان آشکار شده است که هدف از طرح ادعاهای دروغین علیه جمهوری اسلامی ایران، اعمال فشارهای ظالمانه و غیر قانونی به منظور جلوگیری از حرکت دولت و ملت بزرگ ایران در مسیر رشد و پیشرفت همه جانبه بوده است.

رئیس سازمان انرژی اتمی گفت: به رغم فتوای مقام معظم رهبری مبنی بر حرمت تولید، انباشت و استفاده از تسلیحات اتمی، برخی از دشمنان، عزت و سربلندی ملت ایران را با این بهانه ها و تهمت های واهی و ناروا برنمی تابند و به دنبال تضعیف مولفه های تشکیل دهنده قدرت ملی ما بوده اند.

صالحی با اشاره به اینکه همزمان با دولت تدبیر و امید، تمهیداتی اندیشیده شد تا از رهگذر تعامل سازنده با جهان و همکاری با نهادها و سازمان های بین المللی از گسترش فضای تنش و تشدید و تعمیق شکاف های ایجاد شده ممانعت شود، اظهار داشت: از این رو بر اساس چشم انداز کلان و فراگیر و در چارچوب راهبرد ترسیم شده از سوی مسئولان والامقام نظام، سازمان انرژی اتمی موظف شد تا ضمن حفظ نشاط و سرزندگی بخش های مختلف صنعت هسته ای به دیگر همکاران در دولت یازدهم به ویژه دستگاه دیپلماسی کشور نیز برای اجرای تدابیر رئیس جمهور جهت عملیاتی کردن رویکرد تعامل سازنده با جهان یاری رساند.

وی ادامه داد: اکنون به یمن حمایت های رهبر انقلاب و تلاش های صورت گرفته، زمینه ای فراهم شده تا ضمن بهره مندی کشورمان از برکات فناوری صلح آمیز هسته ای، جایگاه ایران به عنوان مروج و مبلغ ساز و کار عدم اشاعه تثبیت شود.

صالحی ضمن قدردرانی از جدیت و اهتمام ستودنی مذاکره کنندگان کشور در دفاع از حقوق جمهوری اسلامی ایران، اظهار داشت: شاید بتوان گفت یکی از دلایل طولانی شدن مذاکرات با کشورهای عضو ۱+۵ اصرار این عزیزان در تامین حداکثری منافع ملی بوده است.

رئیس سازمان انرژی اتمی گفت: نمی توان از ذکر این نکته غفلت کرد که در این فرآیند جمهوری اسلامی ایران به عنوان پرچم دار صیانت و حفاظت از حقوق هسته ای کشورهای در حال توسعه، ایفای نقش می کند، از این رو تمام امضا کنندگان معاهده یاد شده و کشورهای در حال توسعه به ویژه کشورهای منطقه باید رویکرد جمهوری اسلامی ایران را به فال نیک گرفته و خود را در دستاوردهای ایران اسلامی در این مذاکرات شریک کنند.

وی تاکید کرد: بدون تردید همه ما باید قدردان فعالیت های صورت گرفته توسط سربازان انقلاب اسلامی در جبهه دیپلماسی باشیم اگر چه نقدها و انتقادهای دوستان و دوستداران انقلاب اسلامی می تواند به اصلاح روندها و فرآیندها یاری رساند، اما به نظر می رسد هر گونه نقد دلسوزانه باید منصفانه و با عنایت به شرایط و مقتضیات زمان و مکان ارائه شود. به دیگر سخن، مساعی همه مسئولان در دوره های مختلف به ویژه طی نزدیک به دو سال اخیر معطوف به تامین منافع ملی ایران و صیانت از مصالح عالی نظام بوده است.

صالحی گفت: علاوه بر این در یک سال و نیم گذشته پس از صدور بیانیه مشترک با مدیرکل آژانس بین المللی انرژی اتمی در آبان ماه سال ۹۲، تلاشی مضاعف برای رفع هر گونه ابهام و ایهام در فعالیت های صلح آمیز کشورمان در دستور کار قرار گرفت. ما همواره بر آن بوده ایم تا به شفاف سازی پیرامون فعالیت های خود پرداخته و به نگرانی های ساختگی در این زمینه پاسخ دهیم.

رئیس سازمان انرژی اتمی با اشاره به مباحث مربوط به نقش و جایگاه فناوری هسته ای در تامین انرژی پاک، بیان کرد: بدون تردید شتاب بخشیدن به رشد اقتصاد جهانی مستلزم تامین منابع مطمئن و پایدار به ویژه در حوزه انرژی است. کارشناسان و سیاست گذاران این حوزه به این واقعیت آگاهی دارند که برق هسته ای بر خلاف انرژی های حاصل از سوخت های فسیلی، خورشیدی و بادی در شبکه توزیع برق کشور به عنوان بار پایه از قابلیت اتکا و اطمینان برخوردار بوده و برخلاف انرژی های فسیلی همانند انرژی های تجدید پذیر با محیط سازگار است.

وی افزود: با توجه به مشکلات و معضلات زیست محیطی در سطح جهانی و به ویژه در منطقه خاورمیانه برای ما مایه خرسندی است که شاهد توسعه فعالیت های حوزه نیروگاهی و بهره برداری از این موهبت و فرصت باشیم.

افزایش ظرفیت طراحی و ساخت نیروگاههای کوچک در کنار احداث دو نیروگاه هزار مگاواتی در ساختگاه نیروگاه اتمی بوشهر یکی دیگر از برنامه هایی است که از سوی مدیریت سازمان در دستور کار است.

صالحی گفت: از جمله اهداف مورد نظر در توسعه فعالیت های نیروگاهی علاوه بر تامین نیازهای حوزه انرژی کشور، یاری رساندن به فرآیند تولید آب شیرین در مناطق محروم جهت توسعه فعالیت های کشاورزی و یا تامین آب آشامیدنی است. تجهیز نیروگاههای جدید و تاسیسات شیرین سازی آب دریا در متن برنامه های میان مدت این سازمان قرار دارد، اگر چه دستیابی به اهداف یاد شده به شدت نیازمند مساعدت تصمیم گیران در مجموعه دولت است.

وی ادامه داد: در حال حاضر به رغم تمام تهدیدها و تحریم ها، همزمان با مجاهدت تمام خدمتگزاران کشور، موضوع بومی سازی در دستور کار سازمان انرژی اتمی قرار گرفته است. ساخت اولین مجتمع سوخت مجازی نیروگاه اتمی بوشهر، ساخت چند رادیوداروی جدید و سایر دستاوردهایی که در جریان بازدید از نمایشگاه برپا شده به مناسبت مراسم امروز به استحضار رئیس جمهور و مسئولین خواهد رسید.

رئیس سازمان انرژی اتمی افزود: با عنایت به بند ۴ سیاست های کلی نظام در حوزه سلامت که در قالب سیاست های ترسیم شده جهت تحقق رویکرد اقتصاد مقاومتی از سوی مقام معظم رهبری ابلاغ شده است این سازمان مصمم است تا در این بخش نسبت به اجرای اقدامات تکمیلی اقدام کند.

صالحی ادامه داد: در عرصه تولید رادیوداروهای مورد نیاز بیمارستان ها و مراکز درمانی کشور تا حد زیادی به اهداف خود در تنوع بخشی به محصولات تولیدی دست یافته ایم و بر آن هستیم تا ضمن ارتقای سطح کیفی محصولات و استانداردسازی آنها با توجه به معیارهای جهانی، حضور موثرتر و مستمر در بازارهای منطقه ای و جهانی داشته باشیم.

وی افزود: در مجموع تلاشگران این سازمان در بخش های مختلف از جمله در شرکت های وابسته و زیر مجموعه این صنعت با اتکا به الطاف الهی و عزم و اراده ملی برای پیشبرد اهداف برنامه صلح آمیز هسته ای به صورت شبانه روزی در حال تلاش هستند.
نظرات کاربران
نظر شما

ساعت 24 از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.

تازه‌ترین خبرها