رفتن به محتوا
سام سرویس
کد خبر 596017

دلیل مبتلا شدن به سرطان پروستات

تشخیص سرطان پروستات تنها از راه آزمایش میسر است. این عارضه یک اتفاق طبیعی در بین مردان بالای 60 سال است و بسیاری به آن مبتلا می­شوند. مراحل درمانی این بیماری سخت نیست و حتی احتمال درمان در مراحل اولیه بالاست. البته اگر از مراحل اولیه عبور کنیم و متوجه ابتلا نشویم خطرات جدی وجود خواهند داشت. در این مقاله همراه ما باشید تا این عارضه را به دقت مو­شکافی کنیم و ببینیم چرا به آن مبتلا می­شویم.

html>

چرا به سرطان پروستات دچار میشویم؟

پروستات یک غده کوچک و گردویی شکل در پایین مثانه است. وظیفه اصلی این غده تولید اسپرم و انتقال آن به اندام جنسی میباشد. سرطان این غده یک بیماری شایع در بین آقایان است و رشد آن همانند دیگر سرطانها تدریجی خواهد بود. علت سرطان پروستات بزرگ شدن این غده و تبدیل سلولهای آن به سلول سرطانی است. این بیماری در ابتدا تنها محدوده پروستات را درگیر میکند. اگر که رشد آن متوقف نشد و فرد در روند درمانی قرار نگیرد، متاسفانه بیماری به نقاط دیگر بدن مثل مثانه خواهد رسید. اگر در این مرحله باز هم متوقف نشود میتواند زندگی بیمار را به خطر بیاندازد. برخی از تودههای سرطانی خوشخیم هستند و نیازی به درمان ندارند. برخی دیگر نوع پیشرفته این بیماری را شامل میشوند حتما باید تحت درمان قرار بگیرند.

علائم سرطان پروستات چه مواردی هستند؟

علائم سرطان پروستات در مراحل اولیه کاملا پنهان و مستتر هستند. بنابراین باید چکاپهای پزشکی را جدی گرفت. در ادامه برخی از علائم احتمالی را بررسی خواهیم کرد. این علائم عبارتند از:

· تکرر ادرار

· دشواری در ادرار

· ناتوانی خفیف یا شدید در کنترل ادرار

· احساس پر بودن مثانه بعد از ادرار

· تاخیر در آغاز ادرار

· وجود خون در ادرار یا منی

· مشاهده اختلال در نعوذ

بسیاری ممکن است بدون مشاهده حتی یک مورد از این علائم به این بیماری مبتلا باشند. شما باید این نکته را نیز در نظر بگیرید. البته ممکن است این علائم با بیماریهای دیگری در دستگاه تناسلی نیز اشتباه گرفته شوند. برای مثال برخی از علائم در عفونت ادراری نیز وجود دارند.

علائم سرطان پیشرفته

سرطان بدخیم میتواند به دیگر بافتهای بدن و اندامها سرایت کند. علائم نوع پیشرفته این بیماری عبارتند از:

· احساس درد در نواحی کمر، باسن، ران و شانه

· تجمع مایعات در پا (ورم پا)

· کاهش وزن بدون زمینه

· سوزش یا درد هنگام ادرار

· احساس خستگی و ضعف

در صورتی که هر کدام از این علائم مشاهده شد، فورا باید سرطان پروستات به دکتر اورولوژی گزارش شود. این سرطان توسط پزشک معالج شما تشخیص داده خواهد شد و با توجه به مولفههای بسیاری، همانند سن، سابقه بیماری و ... راه درمان شما مشخص میشود. معمولا تشخیص سرطان پروستات در سنین بالای 50 سال اتفاق میافتد.

سرطان در پروستات چگونه تشخیص داده میشود؟

آزمایش آنتی ژن اختصاصی پروستات که به اختصار PSA خوانده میشود، تنها راه تشخیص این بیماری است. شما باید چکاپهای سالیانه را به شکل مرتب انجام دهید و حتی اگر بالای 60 سال هستید با دقت بیشتری آنها را پیگیری کنید. ریسک ابتلا به این بیماری در آقایانی که سابقه ژنتیکی دارند، بیشتر است و این افراد باید بیش از دیگران مراقب باشند. به طور کلی با افزایش سن غده پروستات شروع به بزرگ شدن خواهد کرد و به همین خاطر باید تحت نظر پزشک قرار بگیرد تا به سرطان منجر نشود.

چرا پروستات به غدهای سرطانی تبدیل میشود؟

دلیل این اتفاق برای پزشکان هنوز روشن نیست. محققان درحال تحقیق بر روی علت سرطانی شدن سلولها هستند اما هنوز به نتایج دقیقی نرسیدهاند. درحال حاضر میدانیم که جهش سلولی باعث میشود که پروستات بزرگتر از حد معمول شود. همین عامل باعث خواهد شد که این عارضه را شاهد باشیم.

پروستات و فعالیت جنسی چه ارتباطی باهم دارند؟

همانطور که میدانید وظیفه اصلی این غده در باروری و فعالیتهای جنسی است. مسلما به همین واسطه ارتباط زیادی نیز با این موضوع خواهد داشت. در ادامه بیشتر این رابطه را بررسی میکنیم.

ارتباط بین رابطه زناشویی و غده سرطانی پروستات

داشتن رابطه جنسی متعدد، حتی با شرکای مختلف تاثیری در ابتلا به این عارضه نخواهد داشت. به علاوه اینکه برخی از امور مربوط به دستگاه تناسلی مثل ختنه، وازکتومی، عفونت پروستات باعث این عارضه نمیشوند و ارتباطی با موضوع ندارند. البته باید بدانید که این بیماری میتواند رابطه شما و شریک عاطفیتان را تحت الشعاع قرار دهد. این مورد تنها چیزی است که از ارتباط این موضوع میتوان ذکر کرد.

رابطه خود ارضایی و سرطان در پروستات

بر اساس تحقیقات مختلف در رابطه با این بیماری، این سرطان هیچ خطری برای افرادی که خود ارضایی میکنند ندارد. آماری که معمولا از افراد مبتلا به این بیماری و سابقه خود ارضاییشان منتشر میشود از لحاظ علمی و پزشکی رد شده و معتبر نیست.

همانطور که در پاراگراف بالا مشاهده کردید فعالیت جنسی حتی در اندازه بالا و حتی با شرکای مختلف در این بیماری نقشی ندارد. ممکن است مشکلات دیگری به این موضوع مربوط باشند اما خود ارضایی و سرطان پروستات رابطه ای با یکدیگر ندارند.

دلیل مبتلا شدن به سرطان پروستات

عوامل خطر در ابتلا به سرطان پروستات چیست؟

· سن: سن بالای 65 سال یک عامل مهم در ابتلا به این سرطان است. به طور طبیعی با بالاتر رفتن سن احتمال بروز این عارضه بیشتر خواهد شد و شما باید برای مقابله با آن آماده باشید.

· نژاد: به دلایل نامعلومی سیاهپوستان بیشتر از دیگر نژادها درگیر این بیماری هستند. حتی شدت این بیماری در آنها بیشتر است. محققان دلیل آن را هنوز به شکل دقیق نمیدانند اما احتمال میرود که جغرافیای زندگی آنها در این موضوع نقش داشته باشد.

· سابقه خانوادگی: قبل از این پاراگراف هم ذکر کردیم که سابقه خانوادگی احتمال ابتلا به این بیماری را افزایش میدهد. اگر در خانواده فردی را دارید که مبتلا شده باید بیش از دیگران نسبت به چکاپهای پزشکی خود حساس باشید.

· چاقی: شاخص تولید بدنی نیز در این بیماری نقش مهمی خواهد داشت. مردهایی که اضافه وزن دارند بیش از بقیه در خطر ابتلا به این بیماری هستند.

· شغل: افرادی که با فلزات و مشتقات آن به شکلی سروکار دارند، در معرض ابتلا به این بیماری هستند. برای نمونه میتوان به باتریسازها و جوشکارها اشاره کرد.

سرطان پروستات کشنده است؟

احتمال موفقیت درمان در مراحل اولیه بسیار بالاست. یعنی اگر در همان ابتدا از طریق آزمایش متوجه موضوع شوید با درصد احتمال بالایی درمان خواهید شد. خطر زمانی جدی است که ما متوجه این موضوع نشویم و سرطان به دیگر بافتهای بدن ما برسد. در این صورت سرطان کشنده خواهد بود.

جمعبندی

علت سرطان پروستات هنوز برای محققان روشن نیست. چیزی که مشخص است آمادگی ما برای مواجه با این بیماری میباشد. اگر سابقه خانوادگی داریم باید این موضوع را جدی بگیریم. اگر شغلی داریم که مستعد ابتلا به عارضه است باید مراقبت بیشتری از خود انجام دهیم. اگر سن ما یا اطرافیان ما به سمت کهنسالی میرود باید بیش از پیش از آنها مراقبت کنیم. با این عارضه میتوان زندگی کرد اما اگر در زمان مناسب نسبت به درمان آن اقدام نشود خطر مرگ نیز خواهد داشت. پس با رعایت نکات ذکر شده در مقاله همواره سلامت بمانید و اطرافیان را نیز در سلامتی ببینید. ممنون که تا انتها با ما بودید.

این مطلب تبلیغاتی است و محتوای آن توسط سفارش دهنده تهیه شده است.

نظرات کاربران
نظر شما

ساعت 24 از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.

تازه‌ترین خبرها