رفتن به محتوا
سام سرویس
کد خبر 598026

راهکاری برای حج گران ۱۴۰۲

ساعت24-پس از احتمالاتی که درباره افزایش هزینه حج ۱۴۰۲ مطرح شد، سازمان حج و زیارت از تهیه بسته‌های متنوع اقامتی در حج آینده برای مدیریت زمانِ سفر و هزینه‌ها خبر داد.

خبر
اکبر رضایی ـ معاون سازمان حج و زیارت ـ در شورای برنامه‌ریزی و هماهنگی بعثه مقام معظم رهبری و سازمان حج و زیارت در این‌باره گفت: این طرح در صورت اختصاص سهمیه کامل حج به ایران و با توجه به تعداد ایستگاه‌های پروازی، وضعیت پروازها و جدول پروازیِ مورد توافق با عربستان اجرا خواهد شد و مدت اقامت زائران در عربستان در پرداخت هزینه، به دلیل اجاره موسمی هتل‌های مکه به "مقدار کمی" تاثیر خواهد داشت.

معاون حج و عمره این سازمان افزود: مذاکره با سازمان هواپیمایی کشوری و شرکت هواپیمایی ایران‌ایر برای ارائه راهکارهایی که به کاهش مدت زمان سفر حج منجر شود، ادامه دارد.

رضایی همچنین درباره دستورالعمل‌های موجود برای نقل و انتقال فیش‌های حج تمتع توضیحاتی داد و گفت:‌ مقرر شد پیشنهادهای ارائه شده از سوی مدیران، کارشناسان و دست‌اندرکاران این حوزه به صورت دقیق در جلسات کارشناسی بررسی و برای تصمیم‌گیری به جلسه شورای برنامه‌ریزی ارائه شود.

حجت‌الاسلام والمسلمین سید عبدالفتاح نواب ـ نماینده ولی فقیه در امور حج و زیارت ـ که ریاست این شورا را به عهده دارد و چندی پیش، هزینه حج تمتع ۱۴۰۲ برای هر نفر را حدود ۱۲۰ میلیون تومان برآورد کرده بود، بر لزوم مطالعه و ارائه راهکارهای اجرایی با هدف نزدیک شدن به خواسته‌های برخی از زائران درباره کاهش مدت سفر حج تاکید کرد و از رییس سازمان حج و زیارت خواست با توجه به اهمیت این موضوع، تدبیر مناسب با حضور مسؤولان رده بالای وزارت راه، اتخاذ و تدوین شود.

نماینده ولی فقیه در امور حج و زیارت پیش‌تر در گفت‌وگویی، حج ۱۴۰۲ را در تاریخ سفر حج، گران‌ترین دانسته و گفته بود:‌ «با توجه به افزایش سرسام‌آور هزینه‌ها از سوی مسؤولان حج عربستان پیش‌بینی می‌کنیم حج ۱۴۰۲ گران‌ترین حج در طول تاریخ اعزام‌ها باشد. برهمین اساس پیش‌بینی می‌کنیم در حج سال آینده هر زائر ایرانی باید حدود ۱۲۰ میلیون تومان برای حج خود در نظر بگیرد، یا به عبارتی هر زائر باید روزانه برای هر روز اقامت در عربستان مبلغ چهار میلیون تومان پیش‌بینی کند.»

او همچنین یادآور شده بود: «تا پیش از حج ۱۴۰۱ هزینه ارزی برای هر زائر حدود سه تا سه هزار و ۲۰۰ دلار از سوی عربستان تعیین شده بود، در حالی که در حج ۱۴۰۱ این کشور به یکباره هزینه حج را ۱۴۰۰ دلار افزایش داد و از طرف دیگر ۱۵ درصد مالیات بر ارزش افزوده را به این رقم اضافه کرد که در نهایت مبلغ بسیار سنگینی به زائران تحمیل شد.»

قیمت حج سال ۱۴۰۱ در ابتدا، بین ۳۴ میلیون و ۳۸ میلیون تومان اعلام شده بود که پس از اعمال و تغییر هزینه‌ها از سوی عربستان به حدود ۳۷ میلیون تومان تا ۴۵ میلیون تومان افزایش یافت.

شرکت‌های هواپیمایی داخلی در پرواز سوریه مشارکت نمی‌کنند

سید صادق حسینی ـ رییس سازمان حج و زیارت ـ نیز در این شورا از دستاورد سفر اخیر هیأت اعزامی به دمشق و مذاکرات انجام شده برای ازسرگیری سفرهای زیارتی به سوریه گزارشی ارائه کرد.

رییس سازمان حج و زیارت از مشارکت نکردن شرکت‌های هواپیمایی داخلی در تامین پروازهای زیارتی به سوریه و هزینه بالاتر بلیت پروازهای خارجی به عنوان دو نمونه از مشکلات ازسرگیری سفر سوریه نام برد و بیان کرد: امیدواریم تفاهم‌نامه تهیه شده برای اعزام کاروان‌های زیارتی به حرم حضرت زینب و حضرت رقیه (س) درسفر آینده وزیر گردشگری سوریه به تهران، امضا شود.

او افزود: برای اعزام زائران ایرانی به سوریه راهکارهای دیگری نیز ضمن مشورت با برخی شرکت‌های هواپیمایی داخلی از طریق کشور سوم درحال پیگیری است که امیدواریم عملی شود.

بنابر گزارش پایگاه اطلاع‌رسانی حج، در ادامه این شورا، نماینده ولی فقیه در امور حج و زیارت، لزوم اصلاح کاستی‌های طرح نوین اعزام به عتبات عالیات عراق را یادآور شد و گفت: با توجه به آسیب‌شناسی انجام شده، مشکلات این طرح هرچه سریعتر باید برطرف شود و امکان جذب حداکثری زائران از استان‌های مختلف فراهم شود.

نواب از این‌که در یکی از استان‌ها در قالب این طرح، اعزامی انجام نمی‌شود، انتقاد کرد و با اشاره به فعالیت آزادبرها در همین استان، تاکید کرد: رییس سازمان حج و زیارت و معاون عتبات سازمان حج و زیارت هرچه سریعتر زمینه اعزام زائران از این استان را در قالب طرح نوین اعزام به عتبات فراهم کنند.

ایسنا

نظرات کاربران
نظر شما

ساعت 24 از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.

تیتر داغ
تازه‌ترین خبرها