به گزارش ایسنا، با وجود کسادی سفر در سالهای همهگیری کرونا اما صنعت هتلداری با قدرت به رشد خود ادامه داده است. اگرچه برخی از گروههای هتلی از سال ۲۰۱۹ با افت و رکود نیز مواجه شدهاند اما فهرستی که از مهمترین و بزرگترین هتلهای زنجیرهای منتشر شده، بیانگر آن است که بازار عمده اقامت گردشگران در سراسر جهان همچنان در اختیار هتلهای زنجیرهای آمریکا است، هرچند که چین با سرعت درحال کنار زدن رقبای کهنهکار در صنعت هتلداری است.
در ادامه فهرستی از مهمترین مجموعه هتلهای زنجیرهای آورده شده که بخش عمدهای از بازار جهانی اقامت گردشگران جهان را به خود اختصاص میدهند.
۱. ماریوت اینترنشنال
ماریوت اینترنشنال، شرکت چندملیتی آمریکایی در صنعت هتلداری، در صدر ۱۰ شرکت برتر هتلداری برتر جهان قرار داد. ماریوت بزرگترین هتل زنجیرهای در جهان از نظر تعداد اتاقهای موجود است. دارای ۳۰ برندِ زیر مجموعه با هفتهزار و ۶۴۲ هتل با یک میلیون و ۴۲۳ هزار اتاق در ۱۳۱ کشور و منطقه است. بین سالهای ۲۰۲۰ تا ۲۰۲۱ میلادی، تعداد اتاقهای گروه ماریوت اینترنشنال از یک میلیون و ۳۸۵ هزار و ۴۰۰ اتاق به یک میلیون و ۴۰۰ هزار و ۲۸۹ اتاق افزایش یافت که با رشد ۳.۱ درصدی همراه بود.
۲. جین جیانگ
جین جیانگ با تعداد هتلهایی بیشتر از ماریوت اینترنشنال، اما اتاقهای کمتر، دومین هتل زنجیرهای بزرگ در جهان از نظر ارائه خدمات اقامتی است. طبق آخرین دادهها، این شرکت چینی تا سال ۲۰۲۱ بیش از ۱۰ هزار هتل با تقریبا یک میلیون و ۱۰۰ هزار اتاق را مدیریت میکرد که رشدی ۶.۷ درصدی را نسبت به سال گذشته آن ثبت کرده است.
۳. هتلهای هیلتون
هتلهای هیلتون سومین هتل زنجیرهای بزرگ در جهان است و بین سالهای ۲۰۲۰ تا ۲۰۲۱ میلادی بیش از ۶۰۰ هتل به مجموعه این شرکت اضافه شد. رشد این گروه هتلی عمدتاً در ایالات متحده همچنان رو به افزایش است. در سال ۲۰۲۱ هتلهای هیلتون دارای بیش از یک میلیون و ۱۰ هزار اتاق بودند که این رقم نسبت به سال قبل از آن ۴.۹ درصد افزایش داشته است. بر اساس نتایج مالی، درآمد خالص برای سه ماهه سوم سال ۲۰۲۱ میلادی این مجموعه برابر با ۲۴۰ میلیون دلار بوده است.
۴. گروه هتلهای اینترکانتیننتال (IHG)
امروزه گروه هتلهای اینترکانتیننتال، رتبه شماره چهار هتلها را در سراسر جهان در اختیار دارد. این گروه بین سالهای ۲۰۲۰ و ۲۰۲۱ رشد ضعیف و تنها ۰.۳ درصد را ثبت کرد. البته این مجموعه هتلی در سال ۲۰۲۰ نیز کاهش ۵۲.۵ درصدی را تجربه کرده بود که به کاهش ۷۵ درصدی سود عملیاتی از بخشهای گردشگرپذیر منجر شد. گروه هتلهای اینترکانتیننتال در حال حاضر تقریباً ۶ هزار هتل و بیش از ۸۸۶ هزار اتاق دارد.
۵. ویندهام هتلز اند ریزورتس ( Wyndham Hotels and Resorts, Inc)
هتلها و استراحتگاههای ویندهام در رده پنجمین هتلهای بزرگ جهان قرار گرفتهاند. این گروه هتلهای آمریکایی با کاهش ۴.۲ درصدی در ارائه اتاق به مسافران، تنها گروه هتلهای غربی در بین ۱۰ هتل برتر با کمترین تعداد اتاق نسبت به سال گذشته است. در حال حاضر، هتلها و استراحتگاههای ویندهام دارای هشتهزار و ۹۴۱ هتل با حدود ۷۹۶ هزار اتاق است. مقر اصلی شرکت این هتل در نیوجرسی (ایالت متحده آمریکا) است و درآمد سال مالی منتهی به ۳۱ دسامبر ۲۰۲۰ به ۱.۳ میلیارد دلار رسیده است.
۶. گروه آکور
این هتل زنجیرهای فرانسوی بیش از پنج هزار هتل در سراسر جهان دارد. تعداد اتاقهای گروه آکور بیش از ۷۵۰ هزار اتاق است که با افزایش سالانه ۳.۱درصد، سالهاست رشد ثابتی را حفظ کرده است. گروه آکور بین سالهای ۲۰۱۹ تا ۲۰۲۰ حدود ۳ درصد رشد کرده است. اخیراً اعلام شد گروه هتلهای آکور شریک رسمی بازیهای المپیک و پارالمپیک پاریس ۲۰۲۴ شده است. مجموعه هتلهای «رافلز»، «فرمونت» و «سوفیتل» نیز در زیر مجموعه گروه آکور قرار دارند. دو هتل برج جدید ساخته شده برای جام جهانی قطر در شهر لوسیل نیز از سوی شرکت آکور و تحت برند هتلهای فرمونت و رافلز ساخته شده است.
۷. گروه هتلهای هوآژو
هتلهای هوآژو یکی دیگر از گروههای هتلی چینی است که تعداد زیادی هتل و اتاق دارد. دفتر مرکزی این کمپانی در شهر شانگهای قرار دارد که در سال ۲۰۰۵ تأسیس شد. این مجموعه زنجیرهای تقریباً هفتهزار هتل را اداره میکند و بالغ بر ۶۰۷ هزار اتاق دارد. رشد این شرکت نسبت به سال ۲۰۲۰ بسیار بالا بود و بین سالهای ۲۰۲۰ تا ۲۰۲۱ افزایش عرضه اتاقهای آن به ۲۳.۲ درصد رشد رسید.
۸. هتلهای چویس
با ثبت افزایش جهانی ۱.۲ درصدی در ارائه اتاق، مجموعه هتلهای آمریکایی چویس (Choice Hotels) در جایگاه هشتم این رتبه بندی قرار گرفته است. در سال ۲۰۲۱، این هتلهای زنجیرهای دارای هفتهزار و ۱۴۷ هتل با مجموع نزدیک به ۵۹۸ هزار اتاق بود که در بیش از ۴۰ کشور در سراسر جهان فعالیت میکنند. در سه ماهه سوم سال ۲۰۲۱، ۸۹ هتل دیگر به این مجموعه اضافه شد که ۱۱.۴ درصد بالاتر از سطح سال ۲۰۱۹ است.
۹. هتلها و خانههای اویو (OYO)
اویو یک هتل زنجیرهای هندی است که در سال گذشته با مشکلات زیادی روبرو شد و در نتیجه تعداد اتاقهای ارائه شده توسط آن در سال گذشته ۵۴.۳ درصد کاهش یافت. این شرکت که در سال ۲۰۱۳ تأسیس شد، مشکلات جدی در چین و اروپا داشت که باعث این ضرر بزرگ در عرضه اتاق به مسافران شد. در مقایسه با رتبهبندی ۱۰ هتل زنجیرهای برتر سال ۲۰۲۰، این مجموعه رتبه هفتم را از دست داده و اکنون در رده نهم قرار گرفته است. مجموعه (OYO) هماکنون نیز بیش از ۲۰ هزار هتل و خانه با ۴۴۹ هزار اتاق را به خود اختصاص داده است.
۱۰. هتلهای BTH
هتلهای BTH سومین هتل زنجیرهای چینی در فهرست ۱۰ هتل برتر و بزرگ جهان است. این هتلهای زنجیرهای در سال ۲۰۲۱ مانند هتلهای جینجیانگ و هوآژو نسبت به سال ۲۰۲۰ رشد بالایی را تجربه کردند. عرضه اتاق بین سالهای ۲۰۲۰ تا ۲۰۲۱ در این مجموعه ۶.۶ درصد افزایش یافته است.
انتهای پیام
ساعت 24 از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.