عشق یک طرفه تهران به پکن
ساعت 24- ایران بر پایه راهبردی کلان تصمیم خود را درباره سیاست خارجی اتخاذ و فرض کرده است تا سالهایی نه چندان نزدیک با غرب به ویژه ایالاتمتحده آمریکا دوست نخواهد شد و آشتی برقرار نخواهد کرد. این راهبرد اما یک سوی دیگر هم دارد و آن نگاه استراتژیک به شرق یعنی روسیه و چین است. این در حالی است که مقامهای چینی حتی در آستانه سفر رییس دولت ایران به پکن نیز شوق وشوری به دوست داشتن ایران نشان ندادند.

واقعیت این است که راهبرد «نگاه به شرق» نتوانسته انتظارات طرفداران آن و منافع ملی ایران را تامین کند. تحولات غیرمنتظره سفر رییسجمهوری چین به عربستان و اعلام همراهی چین با بسیاری از دیدگاههای کشورهای عربی بهویژه عربستان سعودی و امارات متحده عربی در مسائل منطقهای و در رابطه با ایران، تلنگری برای هوشیارشدن نسبت به کاستیهای سیاست «نگاه به شرق» است. کارشناسان باور دارند سیاست «نگاه به شرق» در شرایطی منافع ملی ایران را تامین خواهد کرد که با «تعامل و تنشزدایی با غرب» همراه باشد. در غیر اینصورت، هزینههای پیگیری «نگاه به شرق» زیاد و منافع آن کم خواهد بود. بخشی از هزینههای عشق یکطرفه به شرق از سوی ایران همین حضور ناخواستهاش در جنگ اوکراین و نیز چشمپوشی از خطای عمدی چین درباره جزیرههای ایرانی و نیز همسازی با کشورهای عرب حاشیه خلیجفارس است.
آیا رییسی میتواند رهبران حزب کمونیست چین را وادار کند از ایرانیان عذرخواهی کنند و از این پس رفتاری در شأن کشور بزرگ ایران داشته باشند؟
ساعت 24 از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.