رفتن به محتوا
سام سرویس
کد خبر 607109

یک مقام روس پیش بینی کرد

تشدیدجنگ ترکیبی اسراییل با ایران

ساعت 24- سرنوشت مسئله هسته ای ایران به پاسخ به سوالات زیر بستگی دارد.

اول: آیا اسرائیل و یا آمریکا جرات خواهند کرد مسئله هسته ای ایران را از طریق نظامی حل کنند؟

دوم: آیا ایران و آژانس آمادگی دارند به استقبال همدیگر بروند؟

سوم: آیا حامیان غربی برجام آماده اند تا شرایطی را برای احیای توافق هسته ای که مربوط به حوزه هسته ای نیست حذف کنند؟

ساژین

سعی می کنم به این سوال ها جواب بدهم.

اول: آیا بایدن اکنون یک ماجراجویی نظامی علیه ایران را آغاز خواهد کرد؟ فکر میکنم خیر. ایالات متحده بر اوکراین و چین (تایوان) متمرکز است. اگرچه با توجه به گسترش روابط نظامی- فنی ایران با روسیه در شرایط بحران اوکراین، می‌توان تصور کرد که کاخ سفید به اسرائیل چراغ سبز نشان خواهد داد. اما با توجه به شرایط سخت سیاسی داخلی در اسرائیل، بعید است که این کشور بتواند طرح های نظامی را انجام دهد. در عین حال، شکی نیست که همه انواع جنگ های مدرن غیر کلاسیک - ترکیبی، تبلیغاتی، اقتصادی، جنگ سایبری - بین اسرائیل و آمریکا از یک سو و ایران از سوی دیگر تشدید خواهد شد.

دوم: در روابط بین جمهوری اسلامی ایران و آژانس بین المللی انرژی اتمی پیشرفت حاصل شده است. مخالفان ایران در آژانس بین‌المللی انرژی اتمی دریافته‌اند که قطعنامه‌های ضدایرانی کارساز نیست: طی چند سال گذشته، ایران به نتایج برجسته‌ای در ایجاد زیرساخت‌های هسته‌ای دست یافته است. محمد اسلامی در 18 اسفند گفت که امروز دشمنان با این واقعیت موافقت کردند که ایران چرخه سوخت (هسته ای) خود را دارد و چاره ای جز دیپلماسی وجود ندارد. رئیس سازمان انرژی اتمی ایران گفت: "کشورهای غربی ایران را به عنوان یک کشور هسته ای به رسمیت شناخته اند". شاید این به حقیقت نزدیک باشد.

سوم: در مورد سرنوشت برجام، کار پیچیده تر است. سفیر میخائیل اولیانوف در 9 مارس خاطرنشان کرد: "پیش نویس توافق [برگرداندن برجام] تقریبا آماده است، اما این آمریکا و کشورهای اروپایی هستند که مانع بازگشت به توافق هسته ای با ایران می شوند". در واقع، در پاییز 2022، ایالات متحده، بریتانیا، فرانسه و آلمان عملاً مذاکرات بر سر بازگرداندن برجام را مسدود کردند. دلیل آن تقویت همکاری‌های نظامی- فنی ایران و روسیه در زمینه اوکراین و واکنش تند مقامات ایرانی به اعتراضات بود. اما آمریکا، اروپای غربی و ایران به دلایل مختلف علاقه مند به بازگرداندن برجام و لغو تحریم های ضد ایرانی هستند.

بحث این است که آیا بازگرداندن برجام می تواند بر توسعه همه جانبه کشور (نه تنها در حوزه نظامی و هسته ای) و در جهت ارتقای سطح زندگی شهروندان تاثیر داشته باشد و ثبات اجتماعی-سیاسی جامعه را تضمین می کند یا خیر؟برای اروپا، لغو تحریم ها علیه ایران نه تنها نفت و گاز، بلکه بازار بزرگ ایران برای سرمایه گذاری و تجارت است.همه اینها با تمام معایب و مزایا، به از سرگیری گفتگو در وین امیدواری می بخشد.

نوشته ولادیمیر ساژین ، مقام روسی در اسپوتنیک

نظرات کاربران
نظر شما

ساعت 24 از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.

تازه‌ترین خبرها