کمال تبریزی: نمیتوانم صرفا سکوت کنم یا کار سیاسی
ساعت24-کمال تبریزی تاکید کرد که جشنواره ملی فیلم اقوام ایرانی با توجه به شرایط اخیر کشور، میتواند در برقراری اتحاد نقش موثری داشته باشد و در بخش دیگری از سخنانش گفت:اگر صرفا بخواهیم سکوت کنیم یا کار سیاسی کنیم، حداقل از عهده من برنمیآید.
کمال تبریزی گفت: دلیل پذیرش دبیری هنری این جشنواره نخست شهر تبریز است که من خودم را خیلی مدیون آن میدانم و امیدوارم قبل از بازنشستگی بتوانم در این شهر یک فیلم یا سریال بسازم. نکته دوم این است که اگرچه جشنواره در کشور زیاد برگزار میشود ولی یک گروهی در بخش خصوصی تصمیم گرفتند فیلمهایی را با محوریت اقوام ایرانی برگزار کنند و من فکر میکنم این جشنواره با توجه به شرایط اخیری که با آن روبرو شدیم، میتواند نقش موثری بویژه در اتحاد داشته باشد.
او افزود: امیدوارم این جشنواره سالها عمر کند و هنرمندان به آن توجه کنند. همچنین امیدوارم شرایطی پیش آید که این جشنواره مستقل و مردمی برگزار شود. البته کمک نهادها نیز لازم است ولی بیشتر باید به جشنوارهای تبدیل شود که با سعه صدر با آثارش برخورد شود تا با استقلال و رویکرد مردمی برپا شود.
مرضیه برومند مدیرعامل خانه سینما نیز پس از توضیحاتی کوتاه از سوی حیدری -رییس جشنواره - درباره تصمیم به برپایی چنین رویدادی توسط بخش خصوصی، بیان کرد: این جشنواره خیلی جذاب و هیجانانگیز است، بخصوص آنکه کمتر کشوری در دنیا هست که این حجم از تنوع اقوام و آداب و رسوم داشته باشد. آنچه مرا ناراحت میکند این است قدر این ثروت ملی دانسته نمیشود در حالی که موسیقی و صنایع دستی و رنگ لباس مردان و زنان اقوام ایرانی باید حفظ شوند.
در بخشی دیگر از این نشست فرهاد قائمیان (بازیگر) خطاب به کمال تبریزی گفت: شما سریالی ساختید به نام «شهریار» که ریشه در فرهنگ و ادب ایران دارد و من در آن نقش پدر شهریار را داشتم و از ارزشمندترین لحظاتم در آنجا رقم خورد. حالا شما تلاشی دوباره برای کاری دیگر انجام میدهید و به نظرم بزرگترین نتیجه جشنواره ملی فیلم اقوام همین خواهد بود که بگوییم ما یک ملت هستیم؛ آن هم در شرایطی که دشمن به دنبال تجزیه این کشور است. شما فرمانده ما هستید و من هم سرباز شما و هر کاری بتوانم انجام میدهم.
در این نشست «اقوام؛ ریشه ایران زمین» شعار جشنواره معرفی شد و بعد پوستر جشنواره رونمایی شد و به امضا رسید.
کمال تبریزی در بخشی دیگر از این نشست در پاسخ به سوالی درباره موضوعیت فیلمهای جشنواره و نحوه انتخاب آنها مورد پرسش قرار گرفت، گفت: انتظار ما باید در حد اولین دوره جشنواره باشد ولی با یک هیات انتخاب خوب میتوان آثار مناسبی را گزینش کرد تا فیلمها از ممیزی سالم بیرون آیند و بتوانند جنبه نقد هم داشته باشند.
او افزود: اصرار من شخصا براین بود که این جشنواره را مستقل و غیر وابسته برگزار کنیم و روی پوستر فقط لوگوی موسسه فصل هنر قرار دارد. شاید یک بار آموزش دهیم که برای برگزاری یک رویداد لازم نیست همه باشند و کمک کردن در یک جشنواره نباید به این معنی باشد که حتما اسم آنها هم باشد. قطعا تلویزیون در استان کمک میکند ولی لزومی ندارد که لوگوی تلویزیون باشد چون آنها وظیفه خود را انجام میدهند. البته اسپانسری از بخش خصوصی باشد فرق میکند در حالی که در همه جا شهرداریها همکاری میکنند.
تبریزی در باره برخی اظهارنظرها که سال گذشته پس از حضورش در برنامه تصویر دهم با انتقاد از عادی سازی شرایط توسط برخی سینماگران به واسطه همکاری در بعضی پروژهها گفت: مسئله اینجاست که انگار تنها جایی که نباید عادیسازی کند و کارش را انجام دهد، هنر و بویژه سینماست در حالی که همه صنوف کار خود را انجام میدهند. البته شاید پربیراه نباشد که بگوییم هنرمندان نباید عادی سازی کنند ولی اگر کاری کنیم که مربوط به همین شرایط حال امروزمان باشد اسم آن عادی سازی نیست. جشنواره اقوام با آن رویداد تصویر دهم خیلی فرق دارد چون آن رویداد منشأیی با اعتقادات مردمی دارد.
وی تاکید کرد: در نهایت به نظرم باید کار کرد و در فیلمها به اتفاقهای غیرعادی که در جامعه رخ داده اشاره کنیم. اگر صرفا بخواهیم سکوت کنیم یا کار سیاسی کنیم، حداقل از عهده من برنمیآید.
حیدری رییس جشنواره نیز بیان کرد: فراخوان جشنواره امسال منتشر شده و چون این جشنواره امسال نخستین دوره است، تا ۱۰ مهر ماه فرصت آثاری است که از سال ۹۶ به بعد با محوریت اقوام ساخته شدهاند که میتوانند در این جشنواره شرکت کنند.
محمود کلاری، فرهاد قائمیان، بهمن و بهرام ارک، بایرام نژاد (معاون گردشگری آذربایجان شرقی )و علیاصغر شعردوست از دیگر حاضران در این نشست بودند.
ساعت 24 از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.