سید مصطفی هاشمی طبا در گفتوگوی اختصاصی با «اعتماد»:
مگر مسائل دیگر را جدی میگیرند که ورزش را جدی بگیرند؟
ساعت24-دوره وزارت حمید سجادی در وزارت ورزش با حواشی زیادی همراه بود . آخرین حاشیه پیرامون آقای سجادی کشمکش با قربانزاده، رییس وقت سازمان خصوصیسازی با موضوعیت تعیین تکلیف اعضای هیاتمدیره دو تیم پرطرفدار پایتخت، پرسپولیس و استقلال بود. خیلیها اعتقاد دارند بهتر بود پس از سانحه هوایی که برای وزیر ورزش پیش آمد همان موقع استعفا میداد اما این اتفاق رخ نداد.
من هم به جای سجادی بودم نمیتوانستم موفق شوم چون ورزش ما چند دایه و مادر دارد
نجابت سجادی بیشتر از حد لازم بود! ناهماهنگی بین سجادی و قربانزاده مثل جدال مادر و دایه بود !
به گزارش «اعتماد»، دوره وزارت حمید سجادی در وزارت ورزش با حواشی زیادی همراه بود . آخرین حاشیه پیرامون آقای سجادی کشمکش با قربانزاده، رییس وقت سازمان خصوصیسازی با موضوعیت تعیین تکلیف اعضای هیاتمدیره دو تیم پرطرفدار پایتخت، پرسپولیس و استقلال بود. خیلیها اعتقاد دارند بهتر بود پس از سانحه هوایی که برای وزیر ورزش پیش آمد همان موقع استعفا میداد اما این اتفاق رخ نداد. با این حال شایعه استعفای او با فشاری که مجلس با اخطارهایش میداد مثل سایه نفر اول ساختمان ورزش در خیابان سئول را رها نکرد تا اینکه سرانجام شش روز قبل استعفانامه وزیر ورزش دولت سیزدهم تقدیم رییسجمهور شد. سجادی در استعفانامهاش علت کنارهگیری خود را «مشکلات جسمی» اعلام کرد و حالا رییسجمهور تصمیم میگیرد که در صورت پذیرش استعفای این فرد ورزشی چه کسی را جایگزین او کند. اگر رییسی با استعفای سجادی موافقت کند فعلا چند گزینه جدی برای جانشینی او پیش رو دارد: علی بهادری جهرمی: سخنگوی فعلی دولت که در سابقهاش ریاست سازمان بسیج حقوقدانان کشور دیده میشود. محمدمهدی برادران: معاون فعلی وزیر صمت که در دهه 90 ریاست هیات فوتبال استان خراسان رضوی و مدیریت باشگاه ابومسلم را بر عهده داشته است. محمد عباسی: وزیر ورزش دولت احمدینژاد بین سالهای 1390 تا 1392 .محسن منصوری: منصوری مدیرعامل سابق بنیاد علوی، از نهادهای زیرمجموعه بنیاد مستضعفان و استاندار سابق تهران. او معاون اجرایی کنونی ریاستجمهوری محسوب میشود .کیومرث هاشمی: معاونت سابق سازمان تربیتبدنی، قائم مقامی سابق وزیر آموزش و پرورش در دولت دهم و ریاست سابق کمیته ملی المپیک در کارنامه او به چشم میخورد. هاشمی قبل از انتخاب سجادی هم یکی از گزینههای جدی برای وزارت ورزش بود. هاشمی در فوتبال هم سابقه مدیریتی دارد و مدتی به عنوان رییس کمیته انتقالی سرپرست فدراسیون فوتبال نیز بود و در ستاد انتخاباتی رییسی به عنوان مسوول و مدیر حوزه ورزش و جوانان ستاد فعالیت میکرد. محمد آخوندی: آخوندی هم سابقه مدیرکلی در وزارت ورزش را دارد و اکنون با رای مردم تهران عضو شورای شهر تهران است.آخوندی مدیر مسوول روزنامه وطن امروز نیز هست. او عضو هیاتمدیره پرسپولیس هم بوده اما شنیده میشود نسبت به دو گزینه دیگر شانس کمتری دارد. اما برای بررسی شرایط این روزهای ورزش و عملکرد سجادی (بهطور کلی) سراغ سیدمصطفی هاشمی طبا رفتیم. مردی که سالهای سال در ورزش و کمیته ملی المپیک سابقه مدیریت در بالاترین سطح را دارد اما یک چهره سیاسی شناخته شده در کشور نیز به حساب میآید. هاشمی طبا در گفتوگوی اختصاصی با خبرنگار «اعتماد» سجادی را یک فرد با حجب و حیا دانست که در انتخابهایش تخصص اولویت فکریاش نبود! در ادامه این مطلب گفت و گوی اختصاصی «اعتماد» با هاشمی طبا را بخوانید .
گویا آقای سجادی رفتنی شدند.
خود ایشان هم گفتند استعفا دادند انشاءالله که خیر باشد!
بررسی عملکرد وزیر ورزش بحث جامعی است که آنالیز دقیق میخواهد و پرداختن به آن زمان. اما در حالت کلی نظر شما در خصوص وزارت دوره سجادی چیست؟
والله چند روزی پیش یکی از مشاوران ایشان به نام آقای احمدی صحبت میکرد و گفت ایشان مجموعهای را که باید معرفی میکرد و هماهنگیاش را انجام میداد نتوانست از عهده آن بربیاید. مقصودش این بود که افراد مختلفی با معرفیهای مختلف میآمدند و ایشان با نجابت و رودربایستی و فشارهایی که از بیرون تحمیل میشد میپذیرفت و این باعث این ناهماهنگی میشد و همین ناهماهنگیها به کار وزارتخانه لطمه زد. وگرنه ایشان دلش میخواست به خوبی کارش را انجام دهد.
شرایط به لحاظ قهرمانی و کسب مدال ورزشکاران در دوره ایشان را چطور ارزیابی میکنید؟
خوشبختانه ورزش خیلی به وزیر ارتباط ندارد! اینکه بگوییم وزیر عامل موفقیت یا موفق نشدن است. بچههای مردم میآیند ورزش کنند حالا هیاتها و باشگاهها و فدراسیونها دست به دست هم میدهند بالاخره یک موفقیتهایی را به دست میآورند. عملکرد وزیر باید روی سازماندهی و نظارت باشد. خب تاثیر هم دارد اما نتایج به خود مربیان و ورزشکاران مربوط است و با عشق و علاقه به دست میآید و این را نمیشود خیلی منطبق با عملکرد وزیر دانست.
یکی از انتقادات که به سجادی میشد این بود که او بُرش کافی به عنوان وزیر ندارد. شما چه نظری دارید؟
میخواهم بگویم نجابت او بیشتر از حد لازم بود! وقتی کسی که در این سمت است باید کمیهم نجابت و رودربایستی را کنار بگذارد!
قبول دارید که تصمیمات و سیاست او در قبال سرخابیهای پرطرفدار هم یک چالش جدی بین وزارتخانه و هواداران پرسپولیس و استقلال شد؟
متاسفانه دعوا بین وزارتخانه و سازمان خصوصیسازی و هیاتمدیرههای بیاختیار و مدیرعاملهای ناکارآمد هم به استقلال و هم پرسپولیس خیلی لطمه زد. نه فقط در زمان آقای سجادی کلا این دو تیم خیلی لطمه خوردند و خیلی اموال عمومی حرام شده و هزینههای بیخودی انجام شده. جرایم بیخودی دادند. یکی از علتها این است که بین هیاتمدیره و مدیرعامل هماهنگی نیست و اینکاره نبودند که بر سر کار آمدند!
عجیب این که هنوز نمیدانیم وضعیت مالکیت این دو تیم چیست!
الان ۱۸سال است که میخواهند این دو تیم را خصوصی کنند اما نتوانستند و راهحلی پیدا نکردند چون از راه غلطش وارد شدند. از یک طرف دولت میخواهد این تیمها را داشته باشد از یک طرف نمیخواهد. این طور که نمیشود. به قول معروف شترسواری دو لا دو لا ندارد !
با این وضعیت که نه خبری از حق پخش است و نه دو تیم خصوصی میشوند مشکلات مالی کمر این باشگاهها را شکسته است.
بارها گفتم باید چی کار کنند اما هیچ کی گوش نکرده و هرکی برای خودش یک حرفی میزند! متاسفانه هدایت کار هم از طرف دولتها انجام نمیشود. دولت آقای روحانی تصویب کرد اینها فرهنگی هستند نباید واگذار شوند دو سال بعد تصویب کردند باید واگذار کنند ! خب نمیشود که انقدر تشدد در فکر و اندیشه باشد. این چیزها لطمه میزند که لطمه هم زده .
پیشنهاد شما چه بود؟
مفصل بود اما هیچ کی گوش نمیدهد الان هم گوش نمیدهند اما این راهی که رفتند غلط است.
درباره نحوه مدیریت قربانزاده هم سر و صدا زیادی به پا شده.
حتما ایشان هم فکر و اندیشهای داشته دیگر اما به هرحال با وزارت ورزش هماهنگ نبودند. نمیشود یکی از این طرف و آن طرف چیزی را بکشد. خب پاره میشود! مثل بچهای که بین مادر و دایهاش کشیده شود دست و پایش قطع میشود. باید هماهنگ میشدند.
شما اگر به جای سجادی بودید میتوانستید از حق ورزش دفاع کنید؟
من هم نمیتوانستم چون این بچه چند تا دایه و چند تا مادر دارد! نه نمیتوانستم.
راجب به گزینههایی که از آنها به عنوان جانشین وزیر ورزش نام میبرند چه نظری دارید؟
نمی دانم چه افرادی هستند و درباره آنها فکر نکردم.
اولویت اول وزیر آینده ورزش از نظر شما؟
باید ملی فکر کند. یعنی از حد و حدود دفتر خودش و رفیقهایش بیاید بیرون و برود روی اینکه برای ورزش کاری انجام دهد.
فکر نمیکنید این ضعف از دولت باشد که چندانحوزه ورزش را جدی نمیگیرد؟
مگر مسائل دیگر را جدی میگیرند؟ همه چیزهای دیگر هم همین جور است.
افراد مختلفی با معرفیهای مختلف میآمدند و سجادی با نجابت و رودربایستی و فشارهایی که از بیرون تحمیل میشد میپذیرفت و این باعث ناهماهنگی میشد و همین ناهماهنگیها به کار وزارتخانه لطمه زد.
ساعت 24 از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.