استارتاپ ویزا | کانادا به کارآفرینان نیاز دارد
ویزای استارتاپ کانادا چیست؟ درواقع این ویزا برای افرادی در نظر گرفته شده است که میتوانند با ایدهای خلاقانه برای وضعیت اقتصادی کانادا مفید باشند.
استارتاپ ویزا برای آن دسته از کارآفرینان و صاحبان ایدهای است که میتوانند با ارائه برنامه کاری دقیق و تبیین اهدافی روشن تا حد زیادی موفقیت خود در کانادا را تضمین کنند. بدین شکل این کارآفرینان میتوانند با ایجاد شغل و تولید ثروت در کانادا برای این کشور مفید واقع شوند.
تاریخچه ویزای مهاجرت استارتاپ
ویزای استارتاپ کانادا در سال ۲۰۱۳ و بهطور آزمایشی به افرادی تعلق میگرفت که دارای ایدههای کسب و کار نو و سازنده بودند. در طی سالیان متوالی، دولت کانادا توانست با استفاده از این ویزا تعدادی از بهترین کارآفرینان سرتاسر جهان را به خود جذب کند و به همین دلیل استارتاپ ویزا از سال ۲۰۱۷ به بعد به برنامهای دائم برای پذیرش مهاجران به کانادا مبدل شد. ویزای استارتاپ در نهایت به افراد اجازه اقامت دائم در کانادا را میدهد.
شرایط مورد نیاز برای درخواست استارتاپ ویزا کانادا
بهطور کلی میتوان شرایط اخذ ویزای استارتاپ کانادا را چهار مورد دانست. دقت داشته باشید که نادیده گرفتن هر یک از این شرایط در نهایت از صدور ویزا جلوگیری خواهد کرد. در ادامهاین شرایط را بهطور کامل معرفی کردهایم.
داشتن کسب و کاری با نقشه راه دقیق و مناسب
ویزای استارتاپ کانادا صرفا به افرادی تعلق میگیرد که برنامه کسبوکار دقیقی ارائه کنند؛ اگرچهاین کسبوکار الزاما باید در خود کانادا به ثبت نهایی برسد؛ اما اصول، اهداف، سیاستها، سهام و وظایف اشخاص باید در آن بهطور دقیق و کامل مشخص شده باشد.
از طرفی فردی که برای دریافت ویزای استارتاپ در کانادا اقدام میکند باید حداقل ۱۰ درصد از حق رای کسبوکار را داشته باشد. در صورت تمایل تا نهایتا ۵ نفر نیز میتوانند بهطور همزمان و برای یک کسبوکار واحد درخواست استارتاپ ویزای کانادا بدهند. در این صورت حق رای این ۵ نفر در آن شرکت باید بیش از ۵۰ درصد باشد.
اشخاصی که قصد کسب استارت آپ ویزا را دارند باید بهطور حضوری در کانادا و شرکت خود فعالیت داشته و به مدیریت و توسعه آن مشغول باشند. حضور این افراد در کانادا با استفاده از Work Permit و پیش از دریافت ویزا امکانپذیر شده است. در نهایت ویزای استارتاپ حتی در صورت شکست ایده و کسبوکار نیز به دریافت اقامت دائم کانادا منجر خواهد شد.
داشتن نامه حمایت (Letter of Support)
نامه حمایت مدرکی است که نشان میدهد یک یا چند شرکت خصوصی مورد تایید دولت کانادا صلاحیت و ارزش کسبوکار شما را تایید کردهاند و قصد سرمایهگذاری در آن را دارند. این شرکتهای خصوصی بهطور کلی در سه دسته قرار میگیرند و دو دسته از آنها ملزم به سرمایهگذاری با حداقل مبلغی مشخص هستند. این سه دسته شامل سرمایهگذاران آنجل (Angel Investors)، سرمایهگذاران ریسکپذیر (Venture Capital Founds) و مراکز رشد (Incubators) هستند که در ادامه بهطور کامل معرفی شدهاند. نامه حمایت روش استارتاپ کانادا را به موفقیت هرچه بیشتر نزدیک میکند.
تسلط نسبی به زبان انگلیسی یا فرانسه
یکی دیگر از شروط اصلی دریافت اقامت کانادا از طریق استارتاپ تسلط داشتن به زبانهای انگلیسی یا فرانسوی است. برای اثبات تسلط خود به زبان انگلیسی باید در یکی از آزمونهای IELTS یا CELPIP شرکت کنید. برای نشان دادن تسلط کافی به زبان فرانسه نیز میتوانید در یکی از آزمونهای TEF یا TCF شرکت کنید.
دقت داشته باشید که حداقل امتیاز مورد قبول برای دریافت ویزای استارتاپ در این آزمونها ۵ از ۹ یا همان سطح Intermediate است. همچنین توجه بهاین نکته نیز ضروری است که از زمان شرکت در این آزمونها نباید بیش از ۲ سال گذشته باشد.
داشتن تمکن مالی
متقاضیان مهاجرت با ویزای استارتاپ کانادا باید تمکن مالی خود را اثبات کنند. بدین منظور باید مدارکی ارائه کنند که نشان میدهد دارای حداقل مبلغ لازم برای یک سال زندگی در کانادا هستند. بهطور کلی میتوان گفت کهاین مبلغ برای یک فرد ۱۳۷۵۷ دلار در سال است. به ازای همراهی هر یک از اعضای خانواده، حدود ۳۷۰۶ دلار بهاین مبلغ افزوده خواهد شد.
لازم به ذکر است که جدا از تمکن مالی شخصی، برای راهاندازی کسبوکار با استارت آپ ویزا حداقل سرمایه خاصی تعیین نشده است. درواقع آنچه بیش از هر چیز برای دولت کانادا اهمیت دارد پتانسیلهای آینده کسبوکار شما است و نه میزان سرمایهای که برای راهاندازی آن به کانادا وارد میکنید.
شرکت های ارائه دهنده نامه حمایت
همانطور که پیشتر اشاره کردیم که یکی از شروط مهم و اصلی مهاجرت با استارتاپ دریافت نامه حمایت از شرکتی معتبر در کانادا است. درواقع دریافت حمایت از این شرکتها تا حد زیادی موفقیت کسبوکار شما در کانادا را تضمین خواهد کرد، زیرا تعداد بسیاری از آنها به عنوان سرمایهگذار با شما همکاری خواهند کرد و تعدادی نیز علم، تجارب و نیروهای نخبه خود را در اختیار شما و کسبوکارتان قرار خواهند داد.
سرمایه گذاران آنجل (Angel Investors)
این دسته از سرمایهگذاران عمدتا بر روی کسبوکارهای نوپا سرمایهگذاری میکنند. حداقل مبلغی کهاین شرکتها ملزم به سرمایهگذاری با آن هستند ۷۵ هزار دلار است. هر کسبوکار میتواند از یک یا چند شرکت زیرمجموعه آنجل نامه حمایتی دریافت کند. آنجلها تا حد زیادی ریسک شکست ایده و کسبوکار را کاهش میدهند. در ادامه لیست سرمایهگذاران آنجل مورد تایید اداره مهاجرت کانادا (IRCC) را آوردهایم.
· Canadian International Angel Investors
· Southeastern Ontario Angel Network
· Golden Triangle Angel Network
· VANTEC Angel Network Inc
· Oak Mason Investments Inc
· TenX Angel Investors Inc
· York Angel Investors Inc
· Keiretsu Forum Canada
· Ekagrata Inc
سرمایه گذاران ریسک پذیر (Venture Capital Founds)
امکان دریافت نامه حمایتی استارتاپ ویزا از یک یا چند سرمایهگذار ریسک پذیر نیز وجود دارد. این سرمایهگذاران عمدتا بر روی کسبوکارهایی سرمایهگذاری میکنند که در صورت رسیدن به موفقیت سوددهی بالا داشته باشند. در بسیاری از موارد ایدههایی که سوددهی بالا دارند با ریسک سرمایهگذاری بالایی نیز مواجه میشوند به همین دلیل بهاین دسته از سرمایهگذاری، ریسکپذیر میگویند.
حداقل مبلغ سرمایه حمایتی که یک یا چند شرکت در این حوزه ارائه میکنند نمیتواند کمتر از ۲۰۰ هزار دلار باشد. حدودا ۲۰ سرمایهگذار ریسکپذیر مورد تایید اداره مهاجرت کانادا هستند که در زیر اسامی همه آنها را آوردهایم.
· Your Entrepreneurship Development Institute (YEDI)
· Innovation Platform Capital International LP
· Vanegde Capital Limited Partnership
· Nova Scotia Innovation Corporation
· Golden Venture Partners Fund, LP
· Extreme Venture Partners LLP
· Yaledown Venture Partners Inc
· Celtic House Venture Partners
· Scaleup Venture Partners Inc.
· Westcap Management Ltd.
· PRIVEC Capital Funds
· PANGEA Ventures Ltd.
· BDC Venture Capital.
· Version One Ventures
· Impression Ventures
· iNovia Capital Inc.
· Lumira Ventures
· 7 Gate Ventures
· Relay Ventures
· BCF Ventures
مراکز رشد (Incubators)
مراکز رشد از لحاظ مالی استارتاپها را مورد حمایت قرار نمیدهند بلکه با ارائه مشاوره، تجربیات و امکانات مورد نیاز به رشد هرچه بیشتر کسبوکارهای نوپا کمک میکنند. مراکز رشد با نظارت دقیق بر فرایند ایجاد و رشد شرکتها نقاط ضعف آنها را برطرف میکنند و بدین شکل ریسک شکست آنها را تا حد زیادی کاهش میدهند. در ادامه لیستی از مراکز رشد مورد تایید IRCC را آوردهایم.
· Interactive Niagara Media Cluster o/a Innovative Niagara
· Biomedical Commercialisation Centre Canada Inc.
· York Entrepreneurship Development Centre
· Agrivalue Processing Business Incubator
· Millworks Centre for Entrepreneurship
· Toronto Business Development Centre
· Food Processing Development Centre
· Alberta Agriculture and Forestry
· The DMZ at Ryerson University
· Waterloo Accelerator Centre
· Creative Destruction Lab
· Empowered Startups Ltd.
· Alacrity Foundation
· Extreme Innovation
· Highline Beta Inc.
· TSRV Canada Inc.
· Spring Activator
· Genesis Centre
· Innovacorp
· VIATEC
راهنمای درخواست استارتاپ ویزا
برای درخواست ویزای استارتاپ کانادا در مرحله اول باید بر روی ایدهای نوآورانه، پولساز و بهروز کار کنید. در مرحله بعد باید اهداف، ویژگیها و چشماندازهای اقتصادی کسبوکار خود را بهطور دقیق مشخص کنید. دقت داشته باشید که هرچهاین ویژگیها دقیقتر مشخص شوند امکان دریافت نامه حمایتی افزایش پیدا میکند. البته بسته به نوع کسبوکاری که قصد راهاندازی آن را دارید باید به شرکت خاصی درخواست نامه حمایتی بدهید.
پس از این که نامه حمایت خود را دریافت کردید میتوانید برای استارتاپ ویزا درخواست دهید. همانطور که پیشتر ذکر شد در زمان پردازش استارتاپ ویزا و فرایندهای دریافت اقامت دائم، میتوانید با دریافت اجازه کار (Work Permit) به صورت موقت وارد کانادا شوید تا کسبوکار خود را حتی پیش از دریافت ویزا راهاندازی کنید. پس از درخواست ویزای استارتاپ بهطور معمول چیزی در حدود ۱۲ تا ۱۶ ماه طول خواهد کشید تا پاسخ نهایی را دریافت کنید.
مهاجرت به کانادا با استارتاپ
کانادا بهعنوان کشوری مترقی در حوزه اقتصاد و سرمایهگذاری به کارآفرینان خلاق و آیندهنگر نیاز دارد. در صورتی که شما نیز برنامهای دقیق برای راهاندازی کسبوکاری سودآور در ذهن دارید میتوانید با استفاده از آن ویزای استارتاپ کانادا و در نهایت اقامت دائم این کشور را دریافت کنید. شرکتهای مختلفی در کشور کانادا آماده حمایت از ایدهها هستند و Work Permit به متقاضیان اجازه میدهد که پیش از تایید ویزای استارتاپ به راهاندازی شرکت خود مشغول شوند و بدین شکل تا حد امکان در زمان و هزینهها صرفهجویی کنند.
منابع:
https://www.canada.ca/en/immigration-refugees-citizenship/services/immigrate-canada/start-visa.html
https://www.canadavisa.com/the-entrepreneur-start-up-visa-program.html
https://businesstech.co.za/news/industry-news/661627/start-up-visa-canada-wants-entrepreneurs/
این مطلب تبلیغاتی است و محتوای آن توسط سفارش دهنده تهیه شده است.
ساعت 24 از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.