خطاهای رایج در پی ال سیهای زیمنس، دلتا و اینورترها
در حوزه اتوماسیون صنعتی، بهخصوص در ایران، برندهای زیمنس و دلتا کاربرد فراوانی دارند و و از پراستفادهترین برندهای اتوماسیون صنعتی در ایران هستند.
برند زیمنس برای پروژههای سنگینتر، پیچیدهتر و پروژههایی که درصد خطای کم اهمیت بالایی دارد استفاده میشود، همچنین برند دلتا نیز محصولات بسیار با کیفیتی تولید میکنند و همچنین قیمت بسیار مناسبتری نسبت به محصولات زیمنس دارند اما این نکته را هم در نظر بگیرید که برای پروژههای که نیازمند دقت بسیار بالایی هستند، محصولات زیمنس انتخاب مناسبتری هستند، برندهای زیمنس و دلتا هر دو پی ال اسهایی تولید میکنند که به وفور در صنعت ایران استفاده میشود. در این مقاله قصد داریم به برخی از رایجترین چالشها و دشواریها هنگام کار با پی ال سیهای زیمنس، پی ال سیهای دلتا و اینورترها به طور کلی صحبت کنیم.
پی ال سیهای زیمنس و خطاهای رایج آن:
پی ال سیهای زیمنس با تکنولوژی و آپشنهای مدرن از قدرتمندترین پی ال سیهای جهان محسوب میشوند. ساختار ویژهاین پی ال سی ها امکان شخصیسازی زیادی را به کاربر میدهد و همچنین استحکام و استقامت بالای این پی ال سیها میزان خرابی، خطا و هرگونه آسیب فیزیکی را به حداقل میرساند. برخی از معروفترین پی ال سیهای زیمنس میتوان به پی ال سیهای سری S7-300، S7-400، S7-1200 و S7-1500 اشاره کرد. برای خرید و سفارش محصولات زیمنس، ازجمله پی ال سی زیمنس میتوانید به نمایندگی زیمنس نیک صنعت در لالهزار تهران مراجعه کنید و کالای مورد نظر خود را با گارانتی شرکتی خریداری کنید، همچنین پس از خرید محصولات میتوانید از خدمات دیگر این نمایندگی مانند تعمیرات، نصب و راهاندازی و آموزش بهرهمند شوید.
با اینکه پی ال سیهای زیمنس از کیفیت و آپشنهای بالایی برخوردار هستند، کاربر ممکن با چالشها و خطاهای مختلفی هنگام کار با این نوع پی ال سی شود که در ادامه به برخی از این چالشها میپردازیم.
خطا در ارتباطات و شبکههای صنعتی:
یکی از رایجترین خطاها در پی ال سیهای زیمنس خطا در شبکه و ارتباطات است. این خطا دلایل مختلفی میتواند داشته باشد، از شل بودن کابلهای ارتباطی گرفته تا خطا در شبکههایی مثل پروفیباس و پروفینت.
باگهای نرمافزاری و خطاهای منطقی:
برنامهنویسی پی ال سیهای زیمنس به خاطر ساختار این PLCها دشوار است. خیلی از خطاها و نقضهای فنی هنگام کار با پی ال سیهای زیمنس ناشی از خطای انسانی و اشتباه در برنامهنویسی است. هنگام برنامهنویسی پی ال سیهای زیمنس توصیه میشود دقت بالایی داشته باشید و برنامه خود را مجدد چک کنید تا از سالم بودن برنامه مطمئن شوید.
خطاهای فیزیکی و سختافزاری:
هر قطعه و تجهیز الکترونیکی بعد از مدتی دچار فرسودگی و آسیب فیزیکی میشود و پی ال سیهای زیمنس نیز شامل این مورد میشود. عوامل زیادی ممکن است باعث آسیب سختافزاری و فیزیکی پی ال سی شود، برخی از آنها ممکن است منبع تغذیه معیوب، ورودی و خروجیهای معیوب، رطوبت یا دمای بیش از حد محیط یا تمام شدن طول عمر تجهیزات داخلی پی ال سی (مثل به اتمام رسیدن طول عمر خازنهای به کار رفته درون پی ال سی) باشد. هنگام مواجه به خطاهای سختافزاری میتوانید پی ال سی خود را تعمیر کنید، ولی بعضی وقتها تعمیر بهترین گزینه نیست و تهیه یک پی ال سی نو و جدید به صرفهتر است.
پی ال سیهای دلتا و خطاهای رایج آن:
دلتا یک برند اتوماسیون صنعتی تایوانی است که تجهیزات اتوماسیون صنعتی مختلفی تولید میکند. یکی از تجهیزات این برند که در ایران استفاده فراوانی دارد پی ال سیهای این برند است. به دلیل قیمت اقتصادی و عملکرد مناسب نسبت به قیمت محصولات آن، پی ال سیهای این برند در ایران محبوبیت زیادی پیدا کرده است، نیک صنعت به عنوان نمایندگی دلتا در لاله زار تهران، انواع خدمات فروش، تعمیرات، نصب و آموزش کار با این تجهیز را ارائه میدهد. هنگام کار با این پی ال سی ممکن با خطاهای مختلفی مواجه شوید. در ادامه به برخی از این مشکلات اشاره خواهیم کرد.
مشکل مدیریت حافظه:
یکی از رایجترین مشکلات هنگام برنامهنویسی پی ال سیهای دلتا مشکلات ناشی از حافظه است. پی ال سیهای دلتا معمولا حافظه کمیدر اختیار شما قرار میدهند و مدیریت حافظه حیاتی است.
مشکلات ناشی از منبع تغذیه:
پی ال سیهای دلتا به نوسان ولتاژ حساس هستند و با افزایش و افت ناگهانی ولتاژ امکان خطا یا آسیب آن وجود دارد. از این رو تهیه یک منبع تغذیه مطمئن جهت اطمینان از رخ ندادن نوسان در PLCهای دلتا واجب است.
مشکلات ناشی از ماژولهای ورودی و خروجی دلتا:
یکی دیگر از خطاها و مشکلات رایج در پی ال سیهای دلتا خطا در ماژولهای ورودی و خروجی است. شل بودن سیمها و خرابی ماژولها باعث دریافت و ارسال دادههای نادرست میشود که سبب ایجاد خطا در عملکرد سیستم و یا حتی قطعی سیستم میشود.
خطاهای رایج هنگام کار با اینورتر:
اینورترها پرکاربردترین تجهیز در صنعت و اتوماسیون صنعتی هستند. اینورتر دستگاهی است که به کمک آن سرعت، جهت، گشتاور و حتی زاویه چرخش موتور را کنترل کرد. اگر شما موتور خود را بدون اینورتر و به صورت مستقیم به منبع تغذیه وصل کنید، موتور با حداکثر توان خود شروع به چرخش میکند. اینورترها در برندهای مختلفی عرضه میشوند، در این قسمت به برخی از شایعترین خطاهای اینورترها در حالت کلی صحبت خواهیم کرد. دقت داشته باشید که گاهی اوقات اینورتر دچار مشکلات سختافزاری میشود که تعمیر آن نیاز به دانش و تخصص بالایی دارد، در این صورت توصیه میشود جهت تعمیر اینورتر به یکی از مراجع معتبر تعمیر اینورتر مراجعه کنید.
خطای OH یا Over Heat:
قطعا رایجترین خطا در هر نوع اینورتری خطای دما یا OH است. درحالی کهاین خطا در اینورترها مکرر تکرار میشود، اغلب مواقع برطرف کردن آن راحت است. برای حل این خطا ابتدا از کار کردن فنها مطمئن شوید و سپس مطمئن شوید مکانی کهاینورتر در آن قرار دارد از جریان هوای مناسبی برخوردار است. اگر اینورتر شما مدت زیادی است که فعالیت میکند توصیه میشود اینورتر را باز کنید و گرد و غبار های داخل اینورتر را با استفاده از یک دستمال خشک تمیز کنید.
نوسان ولتاژ و فرکانس:
یکی از وظایف اینورترها تامین فرکانس و ولتاژ ثابت خروجی است. اگر ولتاژ و فرکانس ورودی اینورتر نوسان داشته باشد، ممکن است باعث عملکرد نادرست اینورتر یا حتی آسیب دیدگی تجهیزات داخلی اینورتر شود.
خطای اضافه بار یا Over Load:
خطای اضافه بار یا Over Load هنگامیرخ میدهد که بار زیادی از اینورتر کشیده شود. این ممکن است به خاطر انتخاب نادرست اینورتر یا نقض فنی اینورتر شما باشد. در این صورت توصیه میشود یا یک اینورتر با توان بالاتر تهیه فرمایید، یا اگر اینورتر شما توان بالایی دارد ولی همچنان دچار خطای OL میشوید، احتمالا اینورتر شما خراب است و آن را به تعمیرکار بسپارید.
جمع بندی:
در این مقاله به رایجترین خطاهای پی ال سیهای زیمنس، دلتا و اینورتر پرداختیم. با اینکه برخی از خطاها به صورت دستی و راحت برطرف میشه، خیلی از مشکلات نیاز به تعمیر تخصصی و باز شدن تجهیز شما دارد. برخی اوقات هم تعمیر تجهیز هزینه بیشتری نسبت خرید قطعه جدید دارد و تهیه قطعه نو به طور کلی به صرفهتر است.
این مطلب تبلیغاتی است و محتوای آن توسط سفارش دهنده تهیه شده است.
ساعت 24 از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.