بر اساس آمار تهیه شده توسط وزارت فرهنگ و گردشگری چین در سه روز اول هفته طلایی، پذیرای ۳۹۵ میلیون مسافر داخلی بود که ۷۵.۸ درصد نسبت به مدت مشابه سال قبل افزایش داشته و به ۳۴۲.۲۴ میلیارد نفر رسیده است. دادههای وزارت بازرگانی چین نشان میدهد که در همین دوره، تعداد مشتریان در مناطق تجاری بزرگ در ۳۶ شهر بزرگ و متوسط چین نسبت به مدت مشابه سال قبل ۱۳۲.۱ درصد افزایش یافته است.
دادههای هیاتهای گردشگری در سراسر چین نشان داد که نقاط گردشگری محبوب در هفته طلایی شامل مناطقی مانند پکن، شانگهای، چنگدو و هانگژو است که در حال حاضر میزبان بازیهای آسیایی است با این حال، آژانسهای مسافرتی در سنگاپور خاطرنشان کردند که بیشتر گردشگران چینی که در دوره هفته طلایی به سنگاپور میآیند، مسافران انفرادی هستند و تورهای گروهی در مقایسه با روزهای قبل از همهگیری ۸۰ درصد کاهش یافته است. این مورد تا حدودی به دلیل افزایش ارزش دلار سنگاپور است که به معنای هزینههای بالاتر سفر محسوب میشود همچنین تا حدودی به دلیل اخبار منفی در مورد جنوب شرق آسیا در سال جاری است.
هنگ کنگ، در کنار سرزمین اصلی چین، نیز از سفر هفته طلایی بهره چندانی نبرده است. دادههای اداره مهاجرت نشان میدهد که در دو روز اول تعطیلات، تنها ۲۸۰ هزار بازدیدکننده از سرزمین اصلی چین وارد هنگکنگ شدهاند. خبرگزاری هنگکنگ چین گزارش کرد کهاین به عواملی ازجمله کاهش ارزش رنمینبی مربوط میشود، بهاین معنی که هزینه آن در سرزمین اصلی چین نسبت به هنگکنگ ارزانتر خواهد بود.
چین، بزرگترین بازار گردشگری جهان قبل از همهگیری بود و مجموع هزینههای گردشگری بینالمللی در سال ۲۰۱۹ به ۲۵۵ میلیارد دلار رسید، به همین دلیل است که بخشهای گردشگری کشورهای مختلف بر جایی متمرکز شدهاند که گردشگران چینی میروند اما بر اساس عملکرد اولین تعطیلات هفته طلایی پس از همهگیری، همه گیری ۳ساله نه تنها انتخاب سفر گردشگران چینی بلکه عادات مصرف آنها را نیز تغییر داده است.
تایلند، جایی که قیمتها نسبتاً ارزانتر است، در اواخر سپتامبر اعلام کرد که به گردشگران چینی به مدت ۵ ماه بدون ویزا اجازه ورود میدهد، اما در پی تیراندازی هفته گذشته و کشته شدن یک گردشگر چینی بسیاری از چینیها سفرهای خود را به تایلند لغو یا کوتاه کردهاند.
در حالی که گردشگران چینی بهطور فزایندهای در داخل مرزها میمانند و کمتر هزینه میکنند، در بحبوحه خطرات فزایندهاین کشور در بخش املاک، کند شدن رشد سرمایهگذاری، تقاضای صادراتی ضعیف و افزایش بدهیهای دولت محلی، بازگشت قویتر از حد انتظار در بخش گردشگری همچنان یکی از موارد مهم است.
آمارهای سازمان ملی گردشگری ژاپن نشان میدهد که در ۳ماهه اول سال، گردشگران چینی بیشترین هزینه را برای تنقلات و سایر اقلام غذایی صرف کردند، در حالی که در مقایسه با مدت مشابه سال ۲۰۱۹، ۴۷.۲ درصد کمتر برای لوازم آرایشی و عطر هزینه کردهاند.
شورای جهانی سفر و گردشگری تخمین میزند که انتظار نمیرود سفرهای برون مرزی چین تا پایان سال آینده به سطح قبل از همهگیری بازگردد زیرا درخواستهای سنگین روادید و پروازهای برون مرزی گران قیمت است. با وجود این، چشمانداز بلندمدت این بازار بزرگ امیدوارکننده است با این حال، اگر خطرات ژئوپلیتیکی بیشتر تشدید شود و روابط چین با کشورهای همسایه پرتنش باقی بماند، سفرهای خارجی برای گردشگران چینی دشوارتر خواهد بود؛ توانایی دولت و کارشناسان صنعت برای حفظ شتاب بهبود تقاضای داخلی و شناسایی فرصتها در این مسیر مورد آزمایش قرار گرفته است.
چین قبل از همهگیری، منبع اصلی گردشگران استرالیا بود اما تعداد گردشگران پس از بازگشایی مرزها توسط پکن کاهش یافته است.
اگرچه سال ۲۰۲۳ آنطور که بسیاری از صنعت سفر انتظار داشتند تحقق نیافته است، اما تعداد مسافران تفریحی چینی که میگویند میخواهند به خارج از کشور سفر کنند از سال گذشته تقریباً دو برابر شده است. دادهها نشان میدهد که علاقه به سفرهای کاری تقریباً سه برابر شده است، در حالی که برنامههای سفر به خارج از کشور برای تحصیل، دیدن خانواده و گردشگری پزشکی نیز در حال افزایش است.
منابع
businesstimes.com.sg
cnbc.com
reuters.com
انتهای پیام
ساعت 24 از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.