مسئله آنفلوانزا در زمستان
ساعت 24- دبیر انجمن بیماریهای عفونی و گرمسیری ایران با اشاره به پیک ویروس آنفلوانزا گفت: این ویروس به ندرت در بزرگسالان دیده میشود و در صورت مشاهده هم علائم بسیار خفیفی دارد، اهمیت این ویروس در کودکان به ویژه کودکان زیر پنج سال است، هرچقدر سن کودک کمتر باشد شدت بیماری بیشتر است، همچنین در صورتی که نوزاد نارس به دنیا آمده باشد یا از سیستم ایمنی ضعیفی برخوردار باشد یا سن کمی داشته باشد به گونه شدید بیماری مبتلا میشود.
دبیر انجمن بیماریهای عفونی و گرمسیری ایران با اشاره به پیک ویروس آنفلوانزا گفت: این ویروس به ندرت در بزرگسالان دیده میشود و در صورت مشاهده هم علائم بسیار خفیفی دارد، اهمیت این ویروس در کودکان به ویژه کودکان زیر پنج سال است، هرچقدر سن کودک کمتر باشد شدت بیماری بیشتر است، همچنین در صورتی که نوزاد نارس به دنیا آمده باشد یا از سیستم ایمنی ضعیفی برخوردار باشد یا سن کمی داشته باشد به گونه شدید بیماری مبتلا میشود.
به گزارش ایلنا، «آمیتیس رمضانی» دبیر انجمن بیماریهای عفونی و گرمسیری ایران با توجه به بیماریهای فصلی درباره شیوع بیماریهای تنفسی فصلی در بین کودکان گفت: درمورد بیماری تنفسی چه در افراد بالغ و چه در کودکان موضوعی که وجود دارد این است که ما سه سال کرونا را پشت سر گذاشتهایم، در زمان پاندمی کرونا به دلیل قرنطینهها و ایزولهسازی که صورت میگرفت همچنین استفاده از ماسک و شستوشوی دستها و... و شیوهنامهها و دستورالعملها باعث شده بود که گردش ویروسهای تنفسی در جامعه کمتر شود.
وی ادامه داد: رعایت این شیوهنامهها صرفا باعث کنترل بیماری کرونا نمیشد بلکه گردش همه ویروسهای تنفسی کاهش پیدا میکرد، چراکه راه انتقال همه ویروسهای تنفسی یکسان است؛ یا از طریق تنفسی است یا از طریق تماس دست با سطوح آلوده و... است. بنابراین طی سه سال کرونا شیوع ویروسهای تنفسی کاهش پیدا کرد. همچنین بدن ما ایمنی دارد که به آن ایمنی جمعی یا گلهای گفته میشود. در سالهای پیش از کرونا به طور مکرر وقتی در فصلهای پاییز و زمستان در معرض این ویروس قرار میگرفتیم ایمنی نسبی در افراد ایجاد میشد و آنتیبادی در بدن افراد افزایش پیدا میکرد و این تماس مکرر با افراد باعث میشد که به یک ایمنی جمعی برسیم. در طول سه سال کرونا به دلیل رعایت شیوهنامهها تماس ما با ویروسهای تنفسی بهطور کامل قطع شد و در نتیجه ایمنی جمعی بدن در همه کشورها و در دنیا کاهش پیدا کرد.
رمضانی خاطرنشان کرد: از سال گذشته موارد زیاد آنفلوانزا را شاهد هستیم؛ یعنی اگر در سالهای پیش از کرونا از شهریور و اواخر مهر به صورتی موردی افزایش آنفلوانزا را داشتیم، از سال گذشته تاکنون موارد آنفلوانزا در پاییز و زمستان بیشتر از سالهای قبل از کرونا است. درواقع هم پیک زودتر ایجاد میشود هم تعداد افراد مبتلا افزایش پیدا کرده و همچنین شدت بیماری زیاد است؛ چراکه ما دورهای را گذراندیم که بدن اصلا با هیچ ویروسی در تماس نبوده است و این موارد باعث شده همانطورکه امسال هم مشاهده میکنیم موارد مبتلا به آنفلوانزا بسیار شود، بهویژه در کودکان به دلیل حضور در مدرسه و در یک فضای بسته موارد ابتلا بالاست.
رمضانی در پاسخ به این سوال که آیا آنفلوانزا باعث مرگومیر میشود، گفت: آنفلوانزا بهطور کل بیماریای است که نسبت به سایر ویروسهای تنفسی شدت بیشتری دارد و معمولا در گروههای خاص یعنی افرادی که مبتلا به بیماری زمینهای هستند و کودکان بین شش ماه تا دو سال شدت بیماری بیشتر است. این افراد مستعد نوع شدید و پرعارضه آنفلوانزا هستند که میتواند منجر به مرگ هم در این افراد شود اما افراد نرمال و سالم و همچنین در بازه زمانی شش ماه تا دو سال هم نباشد در شدیدترین حالت ابتلا به آنفلوانزا هم منجر به مرگ این افراد نمیشود، صرفا مدت بیماری بیشتر شده است.
وی در بخش دیگری از صحبتهایش درباره ویروس آراسوی یا ویروس سنسیشیال تنفسی گفت: این ویروس به ندرت در بزرگسالان دیده میشود و در صورت مشاهده هم علائم بسیار خفیفی دارد. اهمیت این ویروس در کودکان بهویژه کودکان زیر ۵ سال است، هر چقدر سن کودک کمتر باشد، شدت بیماری بیشتر است، همچنین درصورتیکه نوزاد نارس به دنیا آمده باشد یا از سیستم ایمنی ضعیفی برخوردار باشد یا سن کمی داشته باشد، به شکل شدید بیماری مبتلا میشود.
دبیر انجمن بیماریهای عفونی و گرمسیری ایران با اشاره به علائم این بیماری خاطرنشان کرد: وقتی پدر یا مادر متوجه میشوند که کودک مبتلا به یک عفونت تنفسی شده، بیقرار است، نمیتواند شیر مادر را به راحتی مصرف کند و از عضلات گردن برای تنفس استفاده میکند یا کبود میشود یا سینهاش دچار خسخس میشود و از عضلات شکم برای تنفس استفاده میکند، اینها از علائم هشدار هستند و پدر و مادر باید بهسرعت کودک را به بیمارستان یا مرکز درمانی منتقل کنند. این بیماری خوشبختانه با اقداماتی که در مرکز درمانی انجام میشود رفع شده و کودک بهبود پیدا میکند، مگر اینکه سهلانگاری صورت بگیرد و مشکلات تنفسی کودک بیش از حد شده و پدر و مادر به آن بیتوجه باشند که در این صورت به نارسایی تنفسی منجر میشود و ممکن است به مرگ کودک نیز منجر شود. اما در حالت عادی با توجه به این علائم اگر به موقع به مرکز درمانی مراجعه کنند با اقدامات درمانی مناسب کودک بهبود پیدا خواهد کرد.
رمضانی در پاسخ به این سوال که آیا در حال حاضر با شیوع نگرانکننده آنفلوانزا مواجه هستیم، گفت: ما در حال حاضر با ویروس آنفلوانزایی مواجه هستیم که درمان دارد. وقتی ما با یک بیماری مواجه باشیم که درمان مشخصی داشته باشد، به مراتب مشکلات کمتری خواهیم داشت. با بروز علائم و مراجعه بهموقع به پزشک و شروع درمان ضد ویروسی آنفلوانزا دوران نقاهت به شدت کوتاه و درگیری ریوی کمتر میشود؛ بنابراین مراجعه بهموقع به پزشک بهویژه برای کودکان بسیار اهمیت دارد و باعث میشود سیر بیماری کوتاه شود و درمان زودتراتفاق بیفتد.
شرق
ساعت 24 از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.