رفتن به محتوا
سام سرویس
کد خبر 628615

چه دلایلی باعث بی اختیاری ادرار می شوند ؟

بی‌ اختیاری ادراری یکی از علائمی است که ناشی از علت‌‌های مختلف است و بیشتر در کودکان و سالمندان بروز می‌کند. این علامت می‌تواند موقتی باشد یا دائمی و ناشی از بیماری‌ ها و آسیب به کف لگن باشد.

یکی از مشکلاتی که ممکن است هر کدام از ما با آن مواجه شویم ، بی اختیاری ادرار است. بی‌اختیاری ادرار می‌تواند در زنان و مردان بروز کند. شاید فکر کنید که این مشکل تنها کودکان و نوزادان را درگیر می‌کند. اما بی‌اختیاری ادرار برای این گروه سنی طبیعی است و برای بزرگ‌ تر ها می‌تواند نشان‌ دهنده‌ ی مشکلی باشد. اما چرا به بی اختیاری ادرار مبتلا می‌ شویم ؟ چه بیماری‌ هایی باعث بروز بی‌ اختیاری ادرار می‌ شوند ؟ اگر این سوالات ذهن شما را هم درگیر کرده است ، این مطلب را مطالعه کنید.   

در صورت نیاز به یک پرستار مجرب جهت کشیدن سوند ادرار کلیک کنید : کشیدن سوند در منزل 

 بی اختیاری ادرار چیست ؟

زمانی که می‌ گوییم فردی بی اختیاری ادرار دارد ، به این منظور است که نتواند کنترلی در نشت ادرار خود داشته باشد. این شرایط می ‌تواند به‌ دلیل نوع بی اختیاری استرسی مانند سرفه ایجاد شده باشد.

علاوه بر این در حین و پس از بارداری و در اغلب مواقع در افراد چاق نیز چنین شرایطی مشاهده می ‌شود. احتمال بروز بی اختیاری ادرار با افزایش سن بیشتر خواهد شد. تمریناتی مانند کگل می‌ تواند به جلوگیری یا کاهش چنین مشکلی کمک کند.

شاید نیاز داشته باشید : تزریق سرم در منزل

دلایل بی اختیاری ادرار

علل بالقوه بسیاری برای بی اختیاری ادراری وجود دارد. برخی از این دلایل عبارتند از :

  سن

هرچه پیرتر می شوید ، ماهیچه‌هایی که از مثانه شما پشتیبانی می‌کنند نیز ضعیف تر می شوند. این امر باعث می‌شود خطر بی اختیاری ادرار در شما افزایش یابد.  

برای حفظ عضلات قوی و مثانه سالم ، تمرین عادات سالم زندگی مهم است. هر چه بیش‌ تر به سلامتی خود اهمیت دهید ، شانس شما برای جلوگیری از بی اختیاری ادرار با افزایش سن بیش ‌تر می‌شود. .

  پروستات بزرگ شده

اگر مرد هستید ، غده پروستات گردن مثانه شما را احاطه می‌کند. این غده مایعاتی را آزاد می‌کند که اسپرم شما را محافظت و تغذیه می‌کند. با افزایش سن گرایش به بزرگ شدن پیدا می‌کند. اینکه مردان در نتیجه این بزرگ شدگی دچار برخی بی اختیاری‌ها شوند ، دور از انتظار نیست. 

سرطان

سرطان پروستات یا مثانه می‌تواند باعث بی اختیاری شود. در برخی موارد درمان سرطان نیز می‌تواند کنترل مثانه را برای شما سخت کند. حتی تومورهای خوش خیم با مسدود کردن جریان ادرار می‌توانند باعث بی اختیاری شوند.  

  آسیب

عضلات کف لگن شما مثانه را پشتیبانی می‌کنند. آسیب دیدن این عضلات می‌تواند باعث بی اختیاری شود. این بیماری می‌تواند ناشی از انواع خاصی از جراحی‌ها مانند هیسترکتومی (برداشتن رحم) باشد. همچنین یک پیامد شایع از بارداری و زایمان نیز می‌باشد.  

برای انجام ویزیت یک پزشک در محیط منزل : ویزیت متخصص داخلی در منزل

  علل احتمالی دیگر

سایر دلایل احتمالی بی اختیاری عبارتند از : 

یبوست

عفونت ادراری 

سنگ کلیه یا مثانه

پروستاتیت یا التهاب پروستات

سیستیت بینابینی یا یک بیماری مزمن که باعث التهاب در مثانه شما می‌شود.

عوارض جانبی برخی از داروهای خاص مانند داروهای فشار خون ، شل کننده‌های عضلانی ، آرام بخش و برخی داروهای قلبی. 

برخی از عوامل مربوط به سبک زندگی نیز می‌توانند باعث بروز موقت بی اختیاری شوند. به عنوان مثال نوشیدن زیاد الکل ، نوشیدنی‌های کافئین دار یا سایر مایعات می‌توانند باعث شوند که به طور موقت کنترل مثانه خود را از دست دهید.

عوامل خطرساز در ایجاد بی اختیاری ادرار

موارد زیر عوامل خطر مرتبط با بی اختیاری ادرار هستند : 

چاقی : افزایش وزن به مثانه و عضلات آن فشار وارد می ‌کند. چنین شرایطی می ‌تواند منجر به ضعف عضلات و نشت هنگام عطسه یا سرفه شود.

سیگار کشیدن : مصرف سیگار منجر به سرفه مزمن و در نهایت نوعی بی اختیاری ادرار می‌ شود.  

جنسیت : خانم‌ ها بیش از آقایان دچار بی اختیاری استرسی می ‌شوند ، به خصوص اگر بچه‌ دار شده باشند.  

افزایش سن یا پیری : عضلات مثانه و مجاری ادرار با افزایش سن ضعیف می‌ شوند.

برخی از بیماری‌‌های زمینه‌ ای

دیابت ، بیماری‌‌های کلیوی ، آسیب نخاعی و بیماری‌‌های عصبی مانند سکته خطر بی اختیاری را افزایش می‌ دهد.  

این مطلب تبلیغاتی است و محتوای آن توسط سفارش دهنده تهیه شده است

نظرات کاربران
نظر شما

ساعت 24 از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.

تازه‌ترین خبرها