رفتن به محتوا
سام سرویس
کد خبر 631355

حمله به کنسولگری ایران دردمشق: هدف چیست؟

ساعت 24 - نمی توانیم این واقعیت را نادیده بگیریم که غرب و اسرائیل بر سر ایران دیدگاه مشترک دارند و اختلاف آن‌ها بر سر ایران تنها به نوع واکنششان در برابر آن برمی گردد. اسرائیل به صراحت اعتراض می‌کند که از تحریم و برخوردهای دیپلماتیک و کارزارهای سیاسی علیه ایران به ستوه آمده چرا که هنوز آن جواب مطلوبش حاصل نشده و معتقد است باید بی تعارف با ایران جنگید و به زعم خود کار را یکسره کرد.

اسرائیل خوب می‌داند که به تنهایی توان جنگیدن با ایران را ندارد اما اگر بتواند امریکا و دو یا سه کشور از متحدان اصلی اروپایی‌اش را قانع کند که گزینه نبرد با ایران را در نهایت انتخاب کنند، بدون لحظه‌ای تردید جنگ با ایران را کلید خواهد زد. اگر تا قبل از جنگ اکتبر در درون اسرائیل نسبت به این دیدگاه تردید وجود داشت الآن به نظر می‌رسد که اختلاف نظرها بر سر این موضوع به حداقل رسیده و آن‌ها صرفا به ظرایف رفتارهای سیاسی برای وادار کردن جامعه غربی برای ورود به جنگ با ایران می‌اندیشند. از این رو حمله اسرائیل به سفارت ایران در سوریه را نمی توان یک رویداد صرفا هیجانی توسط عده‌ای تندروی اسرائیلی قلمداد کرد. حمله روز دوشنبه اسرائیل به ساختمان سفارت جمهوری اسلامی ایران در دمشق را می‌توان ورود به مرحله‌ای تازه از تنش‌های جاری در خاورمیانه دانست که در اصل رویارویی ایران و اسرائیل محسوب می‌شود.

آن طور که در وهله اول به نظر می‌رسد، اسرائیل از انجام این اقدام دو هدف را دنبال می‌کند؛ اول منحرف کردن توجه‌ها از غزه به سمت ایران و تمرکز جامعه جهانی بر واکنش احتمالی آن، تا عملیات زمینی خود را در غزه شدیدتر پیش ببرد که در این حالت احتمال دستور حمله نظامی ناگهانی به رفح یا فراتر از آن ظرف روزهای آینده دور از ذهن نیست، دوم عصبانی کردن ایران و وادار کردن آن به واکنشی تند تا به دنبال آن جامعه غربی و امریکا را علیه ایران به صف کند.

این که در این شرایط واکنش ایران چه می‌تواند باشد یا ایران چه باید بکند، موضوع این مجال نیست، آنچه در اینجا می آید پیش‌بینی سناریوهایی است که گمان می‌رود غرب و اسرائیل طراحی کرده باشند.

دیپلماسی ایرانی

نظرات کاربران
نظر شما

ساعت 24 از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.

تیتر داغ
تازه‌ترین خبرها