زیر زمینی شدن تجارت چین و روسیه
ساعت24 - رویترز در گزارشی اختصاصی به نقل از منابع محلی نوشت که بانکهای چینی از ماه گذشته جهت جلوگیری از هدف قرار گرفتن از سوی تحریمهای آمریکا، یا بررسی دقیق تراکنشهای مرتبط با روسیه را تشدید کرده و یا تبادلات خود با روسیه را به طور کلی متوقف کردهاند.
ایالات متحده آمریکا از حمله روسیه به اوکراین در فوریه سال ۲۰۲۲ به این طرف، مجموعهای از تحریمها را علیه روسیه و نهادهای روسی اعمال کرده است.
اکنون اما تهدید گسترش این تحریمها به بانکهای چین - کشوری که واشنگتن آن را به "قدرت بخشیدن" به تلاشهای جنگی مسکو متهم میکند - باعث کاهش تراکنشهای مالی میان مسکو و پکن حتی در زمینههای غیرنظامی شده است.
وزارت امور خارجه چین در این رابطه میگوید "همکاری تجاری عادی چین و روسیه از سوی هیچ طرف ثالثی مختل نمیشود و پکن هیچ تحریم غیرقانونی و یکجانبهای را نمی پذیرد". با این وجود، موسس یک شرکت تولیدکننده لوازم خانگی در جنوب چین، به رویترز میگوید که توقف پرداختهای مربوط به تراکنشهای مرتبط با روسیه از سوی بانکهای بزرگ چین به دلیل نگرانی از تحریمهای ایالات متحده، ارسال محصولات به روسیه را با مشکل مواجه کرده است.
به گفته وانگ، شرکت وی که در گوانگدونگ مستقر است اکنون برای تسویه پرداختهای خود، در حال بررسی استفاده از کارگزاران ارز فعال در امتداد مرز چین با روسیه است چرا که استفاده از کانالهای رسمی تجارت، روند انتقال وجه را دشوارتر و پیچیده تر میکند.
دریافت رایگان خبرنامه با خبر-پیامکهای ما اخبار را بصورت زنده دریافت کنید
آبونه شوید تقریباً تمام بانکهای بزرگ چین از ابتدای ماه مارس تسویه حسابهای خود با روسیه را به حالت تعلیق درآوردهاند. بازرگانان چینی میگویند که بانکهای بزرگ این کشور که نگران هدف قرار گرفتن برای تحریمهای احتمالی ایالات متحده هستند اکنون به جای چند روز، ماهها زمان لازم دارند تا تبادلات اقتصادی را با روسیه تسویه کنند. این امر بازرگانان را مجبور میکند که یا از کانالهای پرداخت غیرمتعارف استفاده و یا تجارت خود را محدود کنند.
استفاده از رمز ارزها برای دور زدن تحریمها رویترز به نقل از منابع بازرگانی و بانکی چین میگوید که این مشکل رو به رشد، به ویژه صادرکنندگان کوچک را درگیر کرده است. با عقب نشینی بانکهای بزرگ چین از تامین مالی تراکنشهای مرتبط با روسیه، برخی از این شرکتها به بانکهای کوچک مرزی و کانالهای تامین مالی زیرزمینی -حتی دلالان ارزهای دیجیتال- روی آورده و برخی دیگر نیز به طور کامل از بازار روسیه عقب نشینی کردهاند.
به گفته یک بانکدار روسی مستقر در مسکو، با وضعیت موجود و خودداری بانکها از انجام تراکنشها، پرداخت با استفاده از رمز ارزها ممکن است تنها گزینه باشد اما این روش نیز که از سال ۲۰۲۱ در چین ممنوع شده میتواند خطرات قابل توجهی را به همراه داشته باشد.
جدیدترین هشدار آمریکا به چین آنتونی بلینکن، وزیر امور خارجه ایالات متحده، روز جمعه در دیداری پنج ساعت و نیمه با وانگ یی، همتای چینی خود در پکن، "نگرانی جدی" خود از اینکه چین در حال "قدرت بخشیدن به جنگ تجاوزکارانه روسیه علیه اوکراین" است را ابراز کرد. بلینکن در سفر خود به مقامات چینی تصریح کرد که "تضمین امنیت فراآتلانتیک یکی از منافع اصلی ایالات متحده است" و "اگر چین به این مشکل رسیدگی نکند، ایالات متحده این کار را انجام خواهد داد. "
با این حال، سفر او که شامل دیدار با شی جین پینگ، رئیس جمهور چین نیز بود، آخرین مورد از سری اقداماتی به حساب میآید که تنشهای عمومی میان دو کشور را -که روابط بین بزرگترین اقتصادهای جهان را در سال گذشته به پایین ترین حد تاریخی رسانده بود- کاهش داده است.
ساعت 24 از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.