رفتن به محتوا
سام سرویس
کد خبر 633859

افغانستان آسیب‌پذیرترین کشور از بحران آب و هوایی/ گزارشی از وضعیت افغانستان پس از سیل اخیر

ساعت 24- افغانستان متاثر از ضعف حکمرانی بیش از هر کشوری در معرض پیامدهای بحران آب‌وهوا است. خبرآنلاین در گزارشی به بررسی سیل اخیر در افغانستان پرداخته و تاثیر آن را بر زنان و کودکان افغانستانی بررسی کرده است.

بر اساس گزارش برنامه جهانی غذای سازمان ملل متحد، در چند روز گذشته دست‌کم ۳۰۰ نفر در سیل در ۱۸ ولسوالی و در حداقل سه ولایت در شمال افغانستان کشته شده‌اند و دست‌کم ۲۰۰ نفر زخمی شده‌اند. در روزهای اخیر و به طور ویژه از روز پنجشنبه هفته گذشته، سیلاب در ولایت‌های بغلان، بدخشان، غور و هرات علاوه بر خسارات شدید، تلفات جانی نیز بر جا گذاشته است. ویدئوهای منتشر شده از سیل افغانستان نشان می‌دهد که خانه‌های مردم این کشور با گل‌ولای پوشانده شده و مردم تلاش کردند خود را به مناطق مرتفع برسانند.

در همین حال، مقام‌های طالبان اعلام کردند که سیل ناشی از باران‌های شدید تعدادی از روستاهای شمال افغانستان را ویران کرده و تاکنون ۳۱۵ کشته بر جای گذاشته است. طالبان روز یکشنبه اعلام کرد که علاوه بر این، سیل در افغانستان بیش از ۱۶۰۰ نفر را مجروح کرده است. بر اساس اعلام طالبان، هزاران خانه روستایی آسیب‌دیده و احشامی که در آن نگهداری می‌شدند از بین رفته‌اند. پیش‌تر فرانس پرس با استناد به گزارش سازمان بین‌المللی مهاجرت که زیر نظر سازمان ملل متحد فعالیت می‌کند، اعلام کرده بود که بارش‌های سیل‌آسا در روز جمعه دست‌کم ۲۰۰ کشته در ولایت بغلان افغانستان به جا گذاشته و به هزاران منزل مسکونی در این منطقه خسارات جدی ویران کرده است.

افغانستان آسیب‌پذیرترین کشور از بحران آب و هوایی/ گزارشی از وضعیت افغانستان پس از سیل اخیر تصویر سه کودک نجات یافته از سیل افغانستان تصاویر منتشر شده از سیل افغانستان نشان داد در ولسوالی نهرین در ولایت بغلان، مردم کشته‌شدگان سیل را دفن کرده‌اند. عکس‌های هوایی وسایل انباشته شده در کیسه‌های پلاستیکی بر روی پشت‌بام‌ها هم حاکی از انتقال وسایل منازل به پشت‌بام با این امید بود که از سیل در امان باشند. زنان افغانستانی درگیر در سیل، گروه دیگری هستند که مشکلات بهداشتی آن‌ها در میانه این رویداد کمتر دیده می‌شود. موضوعی که آن‌ها را بیش از مردان در خطر بیماری و مرگ قرار داده است.

به گفته تیموتی اندرسون، رئیس برنامه جهانی غذا در افغانستان در گفتگو با سی‌ان‌ان، سیل حیوانات و زمین‌های کشاورزی را در منطقه‌ای که در حال حاضر با کمبود شدید مواد غذایی مواجه است، از بین برده است. او گفته که مناطقی که تحت‌تاثیر سیل قرار گرفتند پس از یک تابستان دشوار که گرمای سوزان خشکسالی را تحمیل کرد، در برابر گرسنگی آسیب‌پذیر کرده بود.

در حال حاضر سازمان ملل متحد پیشتاز کمک‌رسانی به سیل‌زدگان افغانستانی است. در روز نخست، برنامه جهانی غذا بیسکویت‌های پر انرژی و غذا را بین کودکان توزیع کرد. آن‌ها همچنین از نانوایی‌های محلی برای تامین نان رایگان حمایت کردند. برابر اعلام مسئولان سازمان ملل در روزهای آینده، تیم‌ها شروع به توزیع غذا برای تغذیه خانواده‌ها به مدت یک ماه خواهند کرد. چه آنکه سازمان نجات کودکان در بیانیه‌ای گزارش داده که بیش از نیمی از ۶۰۰،۰۰۰ نفری که تحت تاثیر سیل قرار گرفته‌اند، کودک هستند و افزوده که "یک کلینیک سیار با تیم‌های بهداشتی برای حفاظت از کودکان و خانواده‌های انها" را ارسال می‌کند.

اندرسون گفته که ۱۷ تیم ارزیابی مشترک به همراه سایر شرکای سازمان ملل به منطقه اعزام خواهند کرد. او تاکید کرده که چهار یا پنج روز طول می‌کشد تا تیم‌ها به درستی تاثیر سیل بر مردم و مسکن و زیرساخت‌های انها را بررسی کنند.

افغانستان آسیب‌پذیرترین کشور از بحران آب و هوایی/ گزارشی از وضعیت افغانستان پس از سیل اخیر

این در حالی است که حسن کاظمی قمی، نماینده ویژه رئیس‌جمهور در امور افغانستان در شبکه ایکس نوشت: «جمهوری اسلامی ایران آماده است بنابه‌درخواست مقامات افغانستان نیروهای امدادی، تیم‌های پزشکی و اقلام کمکی لازم که هدایای ملت شریف ایران به مردم عزیز افغانستان هستند را از طریق هلال‌احمر و کمیته امداد امام خمینی (ره) دراسرع‌وقت به مناطق آسیب‌دیده اعزام و ارسال نماید. »

کارشناسان معتقدند این جدیدترین فاجعه طبیعی پس از خشکسالی در افغانستان است و به‌عنوان نمونه‌ای از بحران آب‌وهوایی و ناشی از افزایش دمای جهانی ارزیابی می‌شود. ریچارد بنت، گزارشگر ویژه سازمان ملل متحد در امور حقوق بشر در افغانستان نیز گفته که سیل‌های اخیر "یادآور آسیب‌پذیری افغانستان در برابر بحران آب‌وهوایی است. "

در همین حال ذبیح‌الله مجاهد، سخنگوی طالبان با انتشار بیانیه‌ای در شبکه اجتماعی ایکس، بدون تفکیک شمار جان‌باختگان و مجروحان اعلام کرد که صدها نفر از شهروندان افغانستان بر اثر جاری‌شدن سیل در چند ولایت کشته و مجروح شده‌اند؛ هرچند که وی در گفتگو با خبرگزاری فرانسه شمار جان‌باختگان را ده‌ها نفر اعلام کرده بود.

افغانستان آسیب‌پذیرترین کشور از بحران آب و هوایی/ گزارشی از وضعیت افغانستان پس از سیل اخیر

سخنگوی طالبان در این پیام همچنین از شهروندان افغانستان خواسته است که آنچه در توان دارند به هم‌وطنان آسیب‌دیده خود در این بلای طبیعی کمک کنند. به گزارش خبرگزاری فرانسه، زمستان خشک و کم‌بارش سبب شده است تا جذب بارندگی توسط خاک در اغلب مناطق این کشور به‌دشواری صورت گیرد.

افغانستان که چهار دهه جنگ و ویرانی را پشت سر گذاشته، یکی از فقیرترین کشورهای جهان به شمار می‌رود. این کشور همچنین به گفته محققان از پایین‌ترین سطح دانش، آمادگی و امکانات برای مقابله با تبعات ناشی از گرمایش زمین و تغییرات اقلیمی برخوردار است.

سیل‌های ناگهانی به رشته‌ای از بلایای طبیعی اخیر اضافه می‌شود که منطقه مجبور به تحمل آن شده است. به گفته مقامات طالبان در باران‌های غیر فصلی و سیل بیش از ۶۰۰ حیوان نیز کشته شدند. سیل‌های ناگهانی در حالی در سال جدید میلادی جان ده‌ها تن را در افغانستان گرفت که کمتر از سه ماه قبل از اینکه هزاران نفر در یک زلزله قدرتمند ۶.۳ ریشتری که بخش غربی کشور را در بر می‌گرفت، کشته شدند.

رسول سلیمی 

نظرات کاربران
نظر شما

ساعت 24 از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.

تازه‌ترین خبرها