ماجرای پیشنهاد رشوه به داور بازی استقلال!
ساعت 24- مدیرعامل سابق استقلال گفت: فدراسیونی که انتخاباتش غیرقانونی بود حالا شما انتظار دارید، با فساد مبارزه کند؟
امیررضا واعظ آشتیانی از مدیران باسابقه وزارت ورزش و باشگاه استقلال گفت: امیدوارم اینبار با فساد در فوتبال برخورد قاطع و بازدارنده انجام شود و مثل بسیاری از پروندهها با نفوذ و کارهای از این دست همه چیز بدون هیچ برخوردی به فراموشی سپرده نشود.
آشتیانس در خصوص فساد این روزهای باشگاه مس رفسنجان که پای چند مدیر ارشد فدراسیون هم به میان آمده تاکید کرد: من باور ندارم فساد ساختاری است. بلکه سلیقهای است. یعنی یک جزیرهای را درست میکنند و در آن جزیره به صورت سلیقهای اعمال فساد میکنند. ضمن اینکه ما اول ببینم که دستگاهها و ارگانها مثل مجلس و جاهای دیگر که در ادوار گذشته به خصوص در یک دهه گذاشته اقدام به تحقیق و تفحض از فوتبال کردند (تحقیق و تفحضی که در کمیسیون اصل ۹۰ وقت مجلس شورای اسلامی انجام شد) سرانجام آنها به کجا کشید!؟ اول آنها را بیاییم ارزیابی کنیم ببینیم چه نتایجی داشته!؟ بعد بگویم که آیا این اقدام هم جواب میدهد یا نه؟! و چه نفوذی در این ارتباط وجود دارد!
وی ادامه داد: فدراسیونی که شبانه برایش تصمیم گیری میشود که انتخاباتش برگزار شود یا نشود دیگر شما بیشتر از این نباید انتظار داشته باشید. فدراسیونی که انتخاباتش غیرقانونی بود حالا شما انتظار دارید که بحث مبارزه با فساد در آن مطرح باشد!؟ اصولا در ابتدا کسانی که سردمدار این موضوع هستند باید کمترین آسیب ها را در وجود خودشان داشته باشند. یعنی کمترین نقطه سیاهها را در کارنامه خود داشته باشند و درعین حال تحت تاثیر اژدهای ۷ سر قرار نگیرند. وقتی یک موضوعی را زحمت میکشند و به نتیجهای میرسانند به مرور زمان آن را به حاشیه نبرند و تعطلیش نکنند.
او در خصوص اینکه مدیران فوتبال دائما تکرار میکنند فدراسیون پاکی هستند تصریح کرد: اگر به خاطر داشته باشید آقای کفاشیان رییس وقت فدراسیون در مقطعی میگفت فوتبال پاک است و به تعبیر ایشان کسانی که فوتبال ناپاک را مطرح کردند خودشان ناپاک هستند.
گفتهها اینقدر ادامه پیدا کرد اما گوش شنوایی نبود که چه فسادهایی دارد اتفاق میافتاد. مقام معظم رهبری در سال گذشته در نشستی که با برخی از قهرمانان و ورزشیها داشتند حتی اشاره به این نکته کردنن که مراقب باشید مافیا شکل نگیرد. یعنی ایشان هم به نوعی دغدغه مافیا در فوتبال و ورزش را دارد.
حالا یک عده چه جوری میخواهند بگویند که در فوتبال یا در ورزش فساد نیست و یا مسایل دیگر وجود ندارد. در هر صورت آن چیزی که مسلم است خود آن سازمان مربوطه و یا ارگان مربوطه فیالنفسه پاکیزه است اما افراد ناباب، افراد ناکار آمد و افرادی که ضعف مدیریت دارند آنها تولید فساد میکنند. این واقعیت را باید بپذیریم که همیشه نفوذ همواره از کنار افراد ضعیف، افراد ناکارآمد بروز میکند. یعنی ورود آنها از کنار افرادی که سوء مدیریت دارند،شکل میگیرد. اگر یک مدیری نیروهایش براساس ساختارهای منطقی قرار گرفته باشند حداقل میتوانیم بگویم کمتر با فساد مواجه خواهیم بود.
این مدیر ورزشی کشورمان اضافه کرد: نکته دیگری که میخواهیم بپردازیم این است که متاسفانه در جامعه ما نرخ جرم ارزان است! یعنی خود بالا بودن نرخ جرم بازدارندگی ایجاد میکند. به طور نمونه وقتی کسی به خاطر جرم سرعت غیرمجاز۶۰ هزارتومان جریمه میشود اصلا این جریمه برایش مهم نیست. شاید سرتاسر اتوبان را ۱۰ بار ۶۰هزار تومان هم جریمه بدهد اصلا برایش مهم نباشد. ولی اگر گفتند برای کسی که سرعت غیر مجاز برود یک هفته ماشین را در پارکینگ متوقف خواهد شد یا گواهینامه یک سال توقیف خواهد شد، دیگر کسی دنبال هنجارشکنی و قانون شکنی نمیرود.
واعظ آشتیانی افزود: در فوتبال ما به یکباره میبینیم یک مربی را بیدلیل و بی منطق دومیلیارد تومان جریمه میکنند! آخر با کدام منطق و جرم انگار؟ی با کدام تعریف موجود شما می آیید ۲ میلیارد جریمه میکنید و بعد از مدتی آن جریمه را۵۰ میلیون تومان میکنید. یعنی ۲ میلیارد کجا؟ ۵۰میلیون کجا!؟ پس ببینید این مسائل نشان میدهد یک بهم ریختگی، یک بی انظباطی، بی برنامگی و شلختگی مدیریتی در مجموعه فدراسیون وجود دارد و همین عامل باعث شده شما امروز اتفاقات رنگارنگ را شاهد باشید. ضمن اینکه حالا یک شهرستانی و استانی دارد یک پروندهای را دارد پیگیری میکند امیدوارم این پروند هم به سرنوشت آن پروندههای دیگر دچار نشود. باید برای یک بار هم شده یک برخورد جدی و قاطع که قدرت بازدارندگی از هنجار شکنی داشته باشد صورت بگیرد.
این مدیر فوتبالی کشورمان تاکید کرد: در هر صورت من اعتقادم این است که باید در ابتدا به گذشته نگاه کنیم چه اتفاقی افتاده!؟ آیا میتوانیم خوشبین باشیم!؟ هرچند مطالبه مردم است که در حوزههای مختلف از جمله فوتبال یک برخورد قاطع با مفاسد بشود.
عرض کردم وقتی فدراسیون فوتبال فعلی پایه و اساس اش غیر قانونی است و یک جماعتی بیش از ۱۵ سال روی آن چمبره زدهاند، شما دیگر انتظاری بهتر از این نباید داشته باشید. اگر بنا است برخورد قانونی با این مفسده انجام شود باید افراد توانا، افراد متعهد، افراد متخصص و در حین حال افرادی که پاک هستند روی کار بیایند.
وقتی دلالها تعیین تکلیف میکنند، وقتی که برخی رسانه ها در این مفسدهها حضور دارند، یعنی هر کدام جزیرهای دارند و هر کدام دنبال سهم خودشان میروند. یعنی یک گروهی تحت عنوان رسانه، جزیرهای را تشکیل داده و سهمش را میخواهد. یک گروهی دیگر که از مدیران باشند آنها همین طور سهم شان را میخواهند.
او درباره اینکه بحث برکناری عزیزی خادم به رای مجمع گذاشته نشد و خود او هم حاضر نشد استعفا بدهد اما حالا با اتمام محرومیت اش برخی رسانهها تاکید دارند در حال حاضر فدراسیون دو رییس فدراسیون دارد گفت: فدراسیون فعلی غیرقانونی است وقتی دبیرکل فدراسیون فوتبال در آخر شب میگوید به دلیل مشکلاتی که وجود دارد انتخابات برگزار نمیشود و هیات رییسه که وجاهت قانونی ندارد به لحاظ تعداد و نفرات میگوید انتخابات برگزار شود، این نشان از چه واقعیت تلخی است؟ اینجا این انتخابات مخدوش است. انتخابات یک انتخابات قانونی نیست.
وی اضافه کرد: اما در مورد موضوع عزیزی خادم به اعتقاد من راه قانونی را هیات رییسه درست رفت. یعنی حق هیات رییسه بود. هیات رییسه عزیزی خادم را عزل نکرد. ایشان را موقت کنار گذاشت تا در مجمع ادله ایشان مطرح شود. این حق عزیزی خادم بود که در مجمع فدراسیون فوتبال حاضر شود و در مورد مسایلی که هیات رییسه مطرح کرده توضیح دهد. اما از سوی دیگر کمیته اخلاق نسبت به یک موضوعی حکمی را مبنی بر محکومیت ایشان (عزیزی خادم) صادر میکند. وقتی این حکم صادر میشود ایشان دیگر حق حضور در مجمع عمومی را نخواهد داشت از این رو این اتفاق از سوی کمیته اخلاق صورت گرفت. حالا کمیته اخلاق چقدر اخلاق را رعایت کرد یا نکرد این یک بحث جدا است. من فکر میکنم آن دنیا باید جواب بدهند که آیا این انتصابی که به ایشان (عزیزی خادم) داشتید قانونی، منطقی، خدا پسندانه بوده یا نبوده!؟ این را دیگر آنها (اعضای کمیته اخلاق) باید بروند جواب بدهند.
هیات رییسه هم عزیزی خادم را معلق کرده است. برکنار نکرده،چراکه حق ندارد برکنار کند. برکناری حق مجمع است که حرف ها را بشنوند اگر خوب جواب میدهد ابقاش میکنند. اصلا آن موضوع را رد میکنند و شما این را بدانید انتخاب در فدراسیونهای ورزشی بر عهده مجمع است اما تعلیق رییس فدراسیون برعهده هیات رییسه است. تصمیم برکناری مجدد با مجمع است. لذا در این مورد (برکناری عزیزی خادم) از نظر شکلی و قانونی خدشهای برای برکناری عزیزی خادم نیست ولی پشت پرده چه کردند و کمیته اخلاق چه کرد بر میگردد به وجدان خود آدمها.
واعظ آشتیانی که خودمقطعی مدیرعامل باشگاه استقلال بود درباره اینکه مشابه اتفاقات باشگاه مس رفسنجان به او هم پیشنهاد شده بود تاکید کرد: نه. همیشه آن کاراکتر و شخصیت مدیر حائزاهمیت است. حتی وقتی آن فرد (یکی از اعضای وقت باشگاه استقلال) بحث رشوه دادن به داور ازبکی را مطرح کرد من متعجب بودم که چطور چنین پیشنهادی را به من میدهد. از همکاران خودمان بود که من فصل بعد اخراجش کردم.
همشهری آنلاین
ساعت 24 از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.