رفتن به محتوا
ثبت شرکت در عمان
کد خبر 636079

معیشت مردم قربانی لج بازی جلیلی با روحانی

ساعت 24 - پنجشنبه‌شب در دومین مناظره کاندیداهای ریاست جمهوری، مصطفی پورمحمدی در بخشی از صحبت‌هایش در انتقاد از سعید جلیلی و با تاکید بر اینکه حل مشکلات اقتصادی پیش‌نیاز حل دیگر مشکلات است، گفت: « سال ۹۵ در شورای امنیت ملی با آقای جلیلی جلسه داشتیم، مشکل FATF را مطرح کردیم و اینکه خسارت آن کمتر از تحریم نیست و گفتم که ما را گرفتار می‌کند. آقای جلیلی پایان جلسه گفت من مخالف نیستم. اگر شما مسئول باشی ما قبول داریم، ولی نمی‌خواهیم به اینها (‌دولت روحانی) امتیاز بدهیم»!

صندوقچه اسرار نظام با بیان این خاطره در دوران ریاست جمهوری روحانی که به عنوان وزیر دادگستری در جلسه مربوط به پولشویی در نشست شورای عالی امنیت ملی شرکت کرده و خواستار تعیین تکلیف پیوستن به گروه ویژه اقدام مالی یا همان FATF شد، چهره شاخص مناظره دوم شد و یکباره واکنش‌ها به این افشاگری فضای توئیتر را تسخیر کرد. اینکه جلیلی این ادعا را تکذیب نکرد؛ در ذهن مخاطب این مهم شکل گرفت که او و خط فکری‌اش در هسته قدرت تنها به دلیل آن که به روحانی امتیاز ندهند با چنین مساله مهمی که می‌توان گفت به معیشت و سفره‌های مردم گره خورده است، مخالفت کردند؛ درحالی‌که همواره داعیه‌دار منافع ملی و مصالح نظام هم هستند. در دولت حسن روحانی، مباحثات طولانی برای پیوستن به اف‌ای‌تی‌اف انجام شد تا ایران در فهرست سیاه این گروه قرار نگیرد، اما در پی مخالفت شدید اصولگرایانِ حاکم بر مجلس و عوامل دیگر که پورمحمدی در دومین مناظره نامزدهای ریاست‌جمهوری از آن پرده برداشت، این امر محقق نشد.

عبدالکریم حسن زاده، نماینده مجلس: «آقای سعید جلیلی باید به صراحت درباره ادعای آقای پورمحمدی مبنی بر اینکه وی FATF را قبول داشته، اما نمی‌خواسته توسط تیم آقای روحانی پذیرفته شود، توضیح دهد. گروگانگیری زندگی و معیشت میلیون‌ها ایرانی برای برتری در دعوای سیاسی چیزی بسیار فراتر از بی‌اخلاقی و اقدامی غیرقابل گذشت است»

به عبارتی سال ۸۷ و در زمان ریاست جمهوری محمود احمدی‌نژاد، وزیر اقتصاد وقت لایحه پیوستن ایران به FATF را ارائه کرد. سال ۹۰ سعید جلیلی، دبیر وقت شعام در نامه‌ای نوشت پیوستن به FATF ضروری است؛ اما با روی کار آمدن دولت حسن روحانی او و همفکرانش به یکباره مخالف پیوستن کشور به FATFشدند و کیهان هم نوشت: با پذیرش FATF سرنوشت کره‌شمالی در انتظار ماست. به این ترتیب ایران در فهرست سیاه گروه ویژه اقدام مالی (اف‌ای‌تی‌اف) قرار گرفت و آخرین بار نیز در اسفند ۱۴۰۲ اعلام شد که ایران همچنان در فهرست سیاه پولشویی این گروه باقی خواهد ماند و از کشورهای عضو خواسته شد از جمله در قبال ایران اقدامات نظارتی مضاعف و ضروری را اتخاذ کنند.

قطعات لیفتراک
نظرات کاربران
نظر شما

ساعت 24 از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.

تازه‌ترین خبرها