رفتن به محتوا
ثبت شرکت در عمان
کد خبر 636184

دو شقه‌ای که سخت به وحدت می‌رسند

ساعت 24 - هر چه روز انتخابات نزدیک‌تر می‌شود، اصولگرایان بیش از پیش ضرورت اجماع را احساس می‌کنند. به دنبال آن، مدام توصیه‌های اکید به اجماع از اطراف و اکناف و چهره‌ها و محافل اصولگرایانه به گوش می‌رسد.

ضرورت اجماع از آنجا ناشی می‌شود که در نظرسنجی‌ها سه کاندیدا، یک اصلاح‌طلب و دو اصولگرا آرایی نزدیک به هم دارند. در یکی از آخرین نظرسنجی‌ها که مرکز پژوهش‌های مجلس انجام داده، 45.5 درصد شرکت‌کنندگان در نظرسنجی گفته‌اند که قطعا در انتخابات شرکت خواهند کرد. از میان آن‌ها رای 20.7 درصد به قالیباف بوده است. 18.9 و 18.2 درصد نیز ترتیب گفته‌اند که به پزشکیان و جلیلی رای می‌دهند. امیرحسین قاضی‌زاده‌هاشمی 4.6 درصد، علیرضا زاکانی 2 درصد و مصطفی پورمحمدی 1.8 درصد رای داشته‌اند. 2.7 درصد از پاسخگویان گفته‌اند که رای سفید یا باطله به صندوق خواهند انداخت و 26.7 درصد نیز مردد بوده و هنوز کاندیدای نهایی خود را انتخاب نکرده‌اند. در برخی دیگر از نظرسنجی‌ها پزشکیان یا جلیلی بیشترین رای را کسب کرده‌اند. برای مثال در یک نظرسنجی دیگر 29 درصد شرکت‌کنندگان اعلام کرده‌اند که به پزشکیان رای می‌دهند. 25.2 و 24.1 درصد نیز به ترتیب قالیباف و جلیلی را انتخاب کرده‌اند.  بیانیه‌ها و نامه‌های هشدارآمیز  فصل مشترک همه این نظرسنجی‌ها اما نزدیک بودن آرای دو کاندیدای اصلی اصولگرا یعنی جلیلی و قالیباف است که جبهه انقلاب را به تکاپو برای اجماع انداخته است. محسن رضایی دیروز بار دیگر تاکید کرد که «اجماع جریان انقلابی یک ضرورت ملی برای کارآمدی و شتاب در پیشرفت کشور پس از انتخابات است.» تشکل‌ها و مجموعه‌های سیاسی اصولگرا نیز یک به یک با صدور بیانیه‌ کاندیداهای اصولگرا را دعوت به وحدت می‌کنند؛ دعوت‌هایی که لحن هشدارآمیز دارند.

نمونه این دعوت‌های هشدارآمیز، نامه جمعی از دانشجویان و فارغ‌التحصیلان دانشگاه امام صادق به سعید جلیلی است که در آن نوشته‌اند: «همان طور که پیش از این به صورت حضوری به عرض رسید، یکی از مهمترین عوامل که موجب سیاه‌بختی هشت ساله سیاست در دهه 90 شد آن بود که آرای شما در قسمت سخت جریان انقلاب منجمد شده و امکان رشد نداشته و صرفا موجب دوقطبی شدن صحنه شده است. این فضا کاملا مستعد اتفاقی مشابه سال 92 است.

این در حالیست که ظرف رای آقای قالیباف متشکل از قشر خاکستری جامعه است و همچنین امکان جذب رای از همه اقشار جامعه را دارد. مهم‌تر این که رای شما در صورت کناره‌گیری به طور کلی به ایشان منتقل می‌شود. اما اخبار حاکی از آن است که می‌خواهید اشتباه سال 92 را تکرار کنید. »

امضاکنندگان نامه با این جمله که «کشور تاب دوباره دوران سیاه اعتدال و اصلاحات را ندارد»، از جلیلی خواسته‌اند که به نفع قالیباف کنار بکشد. این در حالی است که گروهی دیگر معتقدند احمدی‌نژادی‌ها به جلیلی رای می‌دهند و در صورت انصراف جلیلی، رای آن‌ها به سوی قالیباف نمی‌رود، بلکه به سبد دیگر کاندیداها خواهد رفت.

 تکرار انتخابات سال 84

یک فرض این است که هیچ یک از دو کاندیدای اصلی اصولگرا انصراف ندهند و انتخابات به دور دوم کشیده شود. در این صورت شرایطی مشابه انتخابات سال 84 تکرار خواهد شد. طی نهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری، اکبر هاشمی رفسنجانی در مرحله اول شش میلیون و 211 هزار و 937 رای و محمود احمدی‌نژاد پنج میلیون و 711 هزار و 696 رای آوردند. از آنجا که هیچ یک از دو کاندیدا 50 به علاوه یک درصد آرا را کسب نکرد، انتخابات به دور دوم کشیده شد. در دور دوم احمدی‌نژاد با 17 میلیون و 247 هزار و 782 رای معادل 61.69 درصد آرا بر هاشمی رفسنجانی که 10 میلیون و 46 هزار و 701 رای کسب کرده بود، پیروز شد. در آن انتخابات هفت کاندیدا با یکدیگر به رقابت پرداختند که موجب شد آرا بین آنان تقسیم شود. چهاردهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری که آخر این هفته برگزار خواهد شد، شش کاندیدا دارد که برخی پیش‌بینی‌ها حاکی از انصراف دو تن، یعنی قاضی‌زاده‌هاشمی و زاکانی است. رای هر دوی آن‌ها در مجموع اما آنقدر نیست که بتواند مانع دومرحله‌ای شدن انتخابات شود .روزنامه توسعه ایرانی

قطعات لیفتراک
نظرات کاربران
نظر شما

ساعت 24 از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.

تازه‌ترین خبرها