رفتن به محتوا
ثبت شرکت در عمان
کد خبر 637747

ماراتن زنبیل‌ به دستان

ساعت 24 - آنطور که سخنگوی شورای نگهبان اعلام کرده است، مراسم تنفیذ و اعطای حکم رئیس‌جمهوری چهاردهم، یکشنبه آینده، هفتم مردادماه با حضور رهبر انقلاب، برگزار خواهد شد.

مجتبی یوسفی، عضو هیات رئیسه مجلس هم دیروز خبر داد که مراسم تحلیف رئیس‌جمهور بعدازظهر سه‌شنبه آینده (نهم مرداد)، یعنی دو روز بعد از تنفیذ در مجلس شورای اسلامی برگزار می‌شود. مطابق ماده 202 قانون آیین‌نامه داخلی مجلس شورای اسلامی، رئیس‌جمهور جدید موظف است که حداکثر ظرف مدت دو هفته پس از مراسم تحلیف، اسامی وزرای پیشنهادی وزارتخانه‌ها را به همراه شرح حال، برنامه‌ها و سوابق و سمت‌های علمی و اجرایی آن‌ها به مجلس ارائه کند. بدین ترتیب مسعود پزشکیان کمتر از سه هفته دیگر زمان دارد تا کابینه پیشنهادی دولت چهاردهم را چیده و برای گرفتن رای اعتماد به مجلس معرفی کند؛ کابینه‌ای که وعده‌های بسیار درباره آن داده شده و چشم امیدهای بسیار به آن است. گفته شده بود که مبتنی بر وفاق ملی، فراجناحی و فراگیر خواهد بود. وعده‌هایی که درباره کابینه چهاردهم داده شده، چنان است که بسیاری بلندپروازانه، حضور اقلیت‌های مذهبی و سنی‌مذهبان در کابینه را طلب می‌کنند. گذشته از آن، تن اقتصاد و سیاست و فرهنگ در ایران چنان رنجور است که دولت آتی ناگزیر از داشتن کابینه‌ای شفابخش است. برای دستیابی به نسخه و فرمول چنین کابینه شفابخشی، مسعود پزشکیان و همراهانش ابتکار شورای راهبری را طراحی کردند که ذیل آن و زیر نظر 18 عضو اصلی این شورا، کمیته‌های مختلف برای بررسی گزینه‌های وزارت تشکیل شدند تا به گفته خود، کابینه‌ای قوی و ملی تشکیل دهند. پزشکیان وعده کابینه‌ای قوی را داده بود؛ وعده‌اش اما حالا با هجوم سهم‌خواهان مواجه شده است؛ مصداق بارز جماعت گرسنه‌ای که لقمه چربی را دیده‌اند؛ البته ناگفته نماند که این جماعت گرسنه‌نما، بسیاری‌شان در ادوار گذشته این لقمه چرب را در دهان گذاشته‌اند و آنقدر جویده‌اند که تنها تفاله‌اش مانده است.

 بازار داغ لیست‌سازی‌ها در آستانه تنفیذ رئیس‌جمهور جدید؛ اصغر شفیعیان، فعال رسانه‌ای نزدیک به پزشکیان خبر داده که آخرین مهلت این کارگروه‌ها برای تکمیل فرم نظردهی درباره تک تک کاندیداهای نهایی رو به اتمام است و بعد آن را مستقیما به شورای راهبری ارسال می‌کنند. به گفته او هر کارگروه قرار است حداقل 10 و حداکثر 20 گزینه را به شورای راهبری اعلام کند. در حالی که هنوز کمیته‌ها لیست‌های نهایی را اعلام نکرده‌اند؛ مدام لیست گزینه‌هایی در حال انتشار است که ادعا می‌شود گزینه‌های نهایی برای تصدی پست وزارت فلان وزارتخانه هستند.

برای نمونه یک سایت خبری نوشته که از 65 رزومه ارسالی به کمیته مربوط به انتخاب وزیر صمت، در مرحله نخست 13 نفر انتخاب و درنهایت با شش گزینه جمع‌بندی شد که آن شش تن نیز حسین اعلایی، حسین سلاح‌ورزی، حسین ابویی مهریزی، مسعود سمیعی‌نژاد، ولی‌الله افخمی و خداداد غریب‌پور هستند. همزمان یک سایت دیگر لیست دیگری با اسمی متفاوت یا نهایتا یکی دو اسم مشترک منتشر می‌کند. برای وزارتخانه‌های دیگر هم همین روال برقرار است. برای وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی از تعداد گزینه‌های بالاتری نام برده می‌شود؛ از محمد بهشتی و سپنتا نیکنام (نماینده زرتشتی شورای چهارم و پنجم شهر یزد) گرفته در یک لیست تا پروانه سلحشوری و علی‌هاشمی بهرمانی (برادرزاده اکبر هاشمی رفسنجانی) در یک لیست دیگر. شنیده‌ها از اطراف و اکناف کمیته‌ها حاکی از تعداد بالای گزینه‌هاست. آش به قدری شور شده که حسام‌الدین آشنا در توئیتی به کنایه نوشته: «شما هم گزینه‌اید؟ با اجازه بزرگترها؛ بله!»بخشی از این کثرت گزینه‌ها را می‌توان ناشی از اراده‌ای که مسعود پزشکیان برای تشکیل یک کابینه ملی با حضور همه احزاب، اقوام و گروه‌ها از خود نشان داده دانست. به نحوی که غلامعلی حدادعادل نیز دیروز به عنوان رئیس شورای ائتلاف نیروهای انقلاب اعلام کرد که پزشکیان از آن‌ها خواسته گزینه‌های پیشنهادی خود را برای کابینه معرفی کنند. استقبال از همه این جریانات سیاسی، شورای راهبری و کمیته‌های آن را با سیل گزینه‌ها مواجه کرده است.

قطعات لیفتراک
نظرات کاربران
نظر شما

ساعت 24 از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.

تازه‌ترین خبرها