رفتن به محتوا
سام سرویس
کد خبر 637861

چین در حال طراحی یک «نقشه راه اقتصادی»

ساعت 24 - خبرگزاری روسی اسپوتنیک در یک گزارش خبری از یک نقشه راه اقتصادی خبر داده که چین تا سال ۲۰۲۹ طراحی خواهد کرد. ظاهرا خبر این نقشه راه بر اساس تحولاتی که در پلنئوم حزب کمونیست در هنگ‌کنگ پیش آمده، منتشر شده است.

به گزارش سرویس ترجمه شفقنا از خبرگزاری اسپوتنیک؛ برای برگزاری رویدادی مانند پلنئوم چهار روزه حزب کمونیست چین- که تنها دو بار در هر دهه برگزار می‌شود- به سختی می‌توان مکانی بهتر از هنگ‌کنگ پویا پیدا کرد که بهترین جلوه از «یک کشور، دو سیستم» به شمار می‌آید.

هنگ‌کنگ در قلب شرق آسیاست- در نیمه راه شمال شرق آسیا (ژاپن و کره شمالی و جنوبی) و جنوب شرقی قاره. در غرب هنگ‌کنگ علاوه بر چین، بیابان‌های خشک اوراسیا قرار دارد که به هند، ایران، ترکیه و اروپا مرتبط هستند. در شرق هم با کمی پیش‌روی در دریا می‌توان به اقیانوس آرام و سواحل غربی ایالات متحده رسید.

علاوه بر این، هنگ‌کنگ یک کلان‌شهر جهانی دیوانه‌وار است که از به هم پیوستن مسیرهای تجاری در قرن‌های متمادی شکل گرفته و مردم علاقمند به اتصال تجارت، ایده‌ها، فن‌آوری‌ها، کشتیرانی، کالاها و بازارها را از مناطق جغرافیایی مختلف جذب کرده است.

اکنون، هنگ‌کنگ به عنوان یک هاب کلیدی در منطقه خلیج چین، تقریبا تمام چیزهایی را که برای تبدیل چین به یک ابرقدرت اقتصادی لازم است، یک‌جا در خود دارد.

پلنئوم حزب کمونیست چین در پکن یک امر کاملاً جدی وهشیارانه تلقی شده که می‌تواند تا سال ۲۰۲۹ که جمهوری خلق چین هشتادمین سالگرد تولد خود را جشن خواهد گرفت، تعادلی ظریف بین رشد پایدار اقتصادی و امنیت ملی چین به وجود آورد.

چهره‌های نخبه عرصه سرمایه‌گذاری، اعضای ستون پنجم و کسانی که در سراسر دنیای غرب چین‌هراسی را رواج می‌دهند، در مواجهه با کاهش سرعت رشد و به عبارت بهتر کندی رشد اقتصاد چین در شرایط فعلی- که با افت و رکودی که در جبهه‌های مالی و مستغلات به وجود آمده، کامل شده است- یک جنگ ترکیبی برای مهار چین را که از واشنگتن سرچشمه می‌گیرد، در دستور کار قرار داده‌اند که این موضوع چینی‌ها را به نوعی به وحشت انداخته است.

واقعیت البته به این شکل است که تولید ناخالص داخلی چین در سه‌ماهه اول سال میلادی تقریباً ۵ درصد رشد کرد؛ و بیانیه پایانی پلنئوم حزب کمونیست چین نیز که در پایان این نشست چهارروزه منتشر شد، بر این نکته تاکید کرده بود که تکرار این رشد باید هدف «تزلزل‌ناپذیر» اقتصاد چین در سه‌ماهه دوم سال باشد.

لفاظی‌های رسمی دولت البته به شدت بر تحریک و افزایش مصرف داخلی و تحرکی جدید برای ایجاد موجی جدید در زمینه صادرات و واردات تاکید کرده بود.

بخشی از این بیانیه نگاه رو به آینده حزب کمونیست در این پلنئوم را به خوبی توضیح می‌دهد: «تا سال ۲۰۳۵، ساختن یک اقتصاد سوسیالیستی با استانداردهای بالا را از همه جهات تکمیل خواهیم کرد، سوسیالیسم را با ویژگی‌های چینی ترکیب کرده و بهبود خواهیم بخشید، و همان‌طور که سیستم و توانایی حکمرانی خود را مدرن کرده‌ایم، در دیگر عرصه‌های اساسی نیز مدرنیزاسیون سوسیالیستی را محقق خواهیم کرد. همه این‌ها پایه محکمی برای تبدیل چین از همه جهات به یک کشور مدرن سوسیالیستی تا اواسط قرن حاضر خواهد بود.

نظرات کاربران
نظر شما

ساعت 24 از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.

تازه‌ترین خبرها