رفتن به محتوا
ثبت شرکت در عمان
کد خبر 638793

نگاهی به رویکرد وزیرخارجه پیشنهادی دولت چهاردهم

ساعت 24- نظر عباس عراقچی درباره قدرت موشکی، میدان و دیپلماسی/ دیپلمات باسابقه درباره ورود آمریکا به مذاکرات با ایران چه می‌گوید؟

نظر عباس عراقچی درباره قدرت موشکی، میدان و دیپلماسی/ دیپلمات باسابقه درباره ورود آمریکا به مذاکرات با ایران چه می‌گوید؟ عراقچی که به تازگی به عنوان گزینه وزارت خارجه دولت چهاردهم به مجلس معرفی شده در کتاب «قدرت مذاکره» به طرح دیدگاه‌های خود پرداخته و از مهمترین نظرات او درباره نسبت «دیپلماسی و میدان» است. در این گزارش به شرح دیدگاه‌های این دیپلمات برجسته کشورمان درباره نسبت قدرت نظامی، اقتصادی، سیاسی با قدرت دیپلماسی پرداختیم.

پی یر بوردیو، جامعه شناس فرانسوی با نگاهی میان رشته‌ای به حوزه‌های مختلف دانش، از فلسفه و نظریه ادبی تا جامعه شناسی و ورزش و هنر پرداخته است. بوردیو در قامت یک جامعه شناس، نظریه و نظرات جامعه شناسانه خود را در ارتباط با "امر اجتماعی" بیان کرده و نظریات او قابلیت فراوانی برای تعمیم و گسترش به قلمرو "سیاست و روابط بین الملل" برخوردار است.

دو کلیدواژه اصلی در نظریه میدان بوردیو، مفهوم "میدان" و مفهوم "سرمایه" است و ارتباط منطقی میان این دو برقرار است. بوردیو به جای تلقی جامعه به منزله مجموعه‌ای از افراد، واحدهای ارگانیک یا سیستم‌های اجتماعی، از حوزه‌ها یا میدان‌های اجتماعی سخن می‌گوید. "میدان"در نظریه بوردیو عرصه، حوزه و پهنه اجتماعی است که درآن تعداد زیادی از بازیگران و کنشگران اجتماعی با منش‌ها و ویژگی‌های تعریف شده و توانائی‌های سرمایه‌ای وارد عمل می شوند و به تعامل یا رقابت با یکدیگر می پردازند تا بتوانند به حداکثر امتیازهای ممکن دست یابند.

دومین کلیدواژه اساسی در نظریه جامعه شناختی ِبوردیو که به عنوان مقوم و مکمل مفهوم کلیدی ِ "میدان" به کار می آید؛ کلید واژه "سرمایه" است. جامعه عرصه بازی میدان‌های مختلف است و میدان‌ها ارائه کننده منابع گوناگون سرمایه هستند. سرمایه از نظر بوردیو اشکال متنوعی دارد: سرمایه اقتصادی (ثروت)، سرمایه فرهنگی (صلاحیت و دانش)، سرمایه نمادین (افتخار و پرستیژ) و سرمایه اجتماعی (اعتماد و پیوند‌های اجتماعی)»

بنابراین می‌توان نتیجه گرفت "میدان" عرصه رقابت بر سر کنترل منابع کمیاب و ارزشمند "سرمایه" و عرصه‌ای برای به دست آوردن مشروعیت است. لذا رقابتی مستمر بر سر کسب و افزایش ِاشکال مختلفی از سرمایه، از جمله سرمایه سیاسی (قدرت)، سرمایه اقتصادی (ثروت)، سرمایه فرهنگی (منزلت)، سرمایه علمی و... میان کنش گران و کارگزاران میدان‌های مختلف در جریان است. نکته مهم و قابل توجه این که سرمایه‌های حاصل از میدان‌های مختلف قابل مبادله و قابل تبدیل به یکدیگراند.

رسول سلیمی 

قطعات لیفتراک
نظرات کاربران
نظر شما

ساعت 24 از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.

تازه‌ترین خبرها