رفتن به محتوا
ثبت شرکت در عمان
کد خبر 638808

ایمن‌سازی اسرائیل و پیام بازدارندگی به ایران

ساعت 24 - شامگاه یکشنبه ژنرال لوید آستین، وزیر دفاع آمریکا دستور اعزام یک فروند زیردریایی هسته‌ای مجهز به موشک‌های هدایت‌شونده همراه با یک گروه ناو هواپیمابر را به خاورمیانه صادر کرد که تعجب بسیاری از نظامیان و تحلیلگران امنیتی- سیاسی در سراسر دنیا را به خو جلب کرد.

یورونیوز در مورد زیردریایی اعزامی آمریکا نوشته است که «زیردریایی یو اس‌اس جورجیا، یک زیردریایی هسته‌ای مجهز به موشک‌های کروز، در روزهای اخیر در دریای مدیترانه فعالیت می‌کرد و به تازگی ماموریت‌ آموزشی خود را در نزدیکی ایتالیا به پایان رسانده است و طبق دستور آستین، این زیردریایی وارد آب‌های خاورمیانه خواهد شد.

حرکت زیردریایی‌های مجهز به موشک‌های هدایت شونده متعلق به ایالات متحده به ندرت به صورت علنی فاش می‌شود و زیردریایی‌های هسته‌ای این کشور تقریباً کاملاً مخفیانه عمل می‌کنند و به همین دلیل ناظران می‌گویند اعلام حرکت یک زیردریایی پیام بازدارندگی آشکاری برای ایران و نیروهای نیابتی آن است. از سوی دیگر بنابر اعلام پنتاگون لوید آستین همچنین به گروه ناو هواپیمابر «یو‌اس‌اس آبراهام لینکلن» دستور داده تا حرکت خود به سمت خاورمیانه را تسریع کند. وزیر دفاع آمریکا پیش از این در ۲ اوت به گروه ناو هواپیمابر آبراهام لینکلن دستور داده بود به سمت خاورمیانه حرکت کند، اما کشتی‌های این گروه در طول مسیر ابتدا به بندر گوام و جزایر ماریانای شمالی رفته بودند و حال پیام آستین به این ناوگروه نشان می‌دهد که وضعیت خاورمیانه برای ایالات متحده بسیار مهمتر از سایر نقاط جهان است.

رویترز هم در این خصوص اعلام کرده که ناوگروه تهاجمی لینکلن متشکل از یک ناو هواپیمابر است که با جت‌های جنگنده رادارگریز اف-۳۵سی و همچنین چندین ناوشکن وارد یک منطقه خواهند شد اما نکته اینجاست که اعزام ناوهای ایالات متحده به منطقه در شرایطی انجام می‌شود که ناو هواپیمابر «یو‌اس‌اس تئودور روزولت» نیز چندین هفته است در آب‌های خاورمیانه حضور داشته و نشان از تجمیع پیشرفته‌ترین تسلیحات ایالات متحده در خاورمیانه دارد.

این اقدام در حالی انجام می‌شود که لوید آستین، وزیر دفاع آمریکا روز گذشته (دوشنبه) و در تماس تلفنی با یوآو گالانت، وزیر جنگ اسرائیل به تقویب موقعیت و توانمندی‌های نظامی آمریکا در سراسر خاورمیانه اشاره کرده است. او پس از این گفت‌وگو اعلام کرد که «ما در مورد عملیات اسرائیل در غزه و اهمیت کاهش آسیب‌های وارده به غیرنظامیان، پیشرفت در راستای تامین آتش‌بس و آزادی اسرا در غزه و تلاش‌هایمان برای جلوگیری از حملات ایران، حزب‌الله لبنان و دیگر گروه‌ها و کشورهای همسو با ایران گفت‌وگو کردیم». برخی تحلیلگران اعتقاد دارند اگر آتش‌بس‌روز پنجشنبه به موافقت طرفین نرسد، هرگونه تشدید تنش در منطقه حتمی است و اساساً تسلیحات و تجهیزات نظامی آمریکا به همین دلیل در این برهه زمانی به خارومیانه منتقل شده‌اند آنچه در این راستا باید موردنظر قرار بگیرد این است که تجرکات وزیر دفاع آمریکا و همچنین انتشار بیانیه پنتاگون مبنی بر اعزام زیردریایی اتمی و ناو هواپیمابر به خاورمیانه به خوبی نشان می‌دهد که ایالات متحده و دستگاه اطلاعاتی آن به نوعی زیر فشارهای متعدد اسرائیل قرار دارد. واقعیت این است که از زمان ترور اسماعیل هنیه، رئیس پیشین دفتر سیاسی حماس که در تهران انجام شد، بسیاری از معادلات سیاسی و نظامی در منطقه تغییر کرده و اسرائیل نه تنها در ایران بلکه در لبنان و سوریه سلسله اقداماتی را انجام داده که جیزی جز بحران‌آفرینی نبوده و نیست و حالا هم بسیاری از کشورهای اروپایی به انضمام آمریکا اعتقاد دارند که تهران به زودی پاسخ اسرائیل را در این خصوص خواهد داد.

با این تفاسیر در شرایطی که آمریکا و اسرائیل معتقدند تهران خود را برای پاسخ احتمالی در مقیاس بزرگ به اسرائیل آماده می‌کند، ما شاهد آن هستیم که تحرکات سیاسی و نظامی ایالات متحده و اروپایی‌ها افزایش پیدا کرده است. تا جایی که روز گذشته (دوشنبه) تروئیکای اروپایی متشکل از انگلیس، آلمان و فرانسه در بیانیه‌ای مشترک از ایران خواستند تا به اقدامات سلبی اسرائیل پاسخ ندهند. روزنامه توسعه ملی

قطعات لیفتراک
نظرات کاربران
نظر شما

ساعت 24 از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.

تازه‌ترین خبرها