صفر تا صد واردات و ترخیص کالا از گمرک
فرآیند ترخیص کالا از گمرک مراحل مختلفی داشته و تشریفات اداری گوناگونی را شامل میشود.
به شکل ساده تر میتوان گفت که کالاها پس از وارد شدن به انبارهای گمرک، باید مراحلی را طی کنند تا بتوانند از انبار گمرک خارج شوند. این مراحل شامل مبادله اسناد تجاری بین فروشنده و خریدار، طی کردن مراحل اداری و پرداخت مالیات و هزینههای گمرکی میباشد. اما باید توجه داشت که انجام این مراحل زمانبر بوده و دارای پیچیدگیها و دشواریها میباشد. به همین دلیل است که باید برای صفر تا صد ترخیص از گمرک از دانش و مهارت کافی برخوردار بود.
اهمیت سرعت در فرآیند ترخیص کالا
سرعت و زمانبندی در فرآیند ترخیص از گمرک از بیشترین اهمیت برخوردار است. در صورتی که کالا در زمان مقرر شده بر اساس قوانین ترخیص نشود، صاحب کالا باید جریمه پرداخت کرده. اگر مدت زمان ترخیص بیش از اندازه زیاد شود، کالا در اختیار دولت قرار گرفته و مالکیت آن تغییر پیدا میکند.
هر چه سرعت ترخیص کالا بیشتر باشد، زمان تحویل به مشتری کاهش یافته و هزینههای نگهداری و انبارداری کاهش مییابد. تسریع در این فرآیند به معنای کاهش تاخیرهای گمرکی و افزایش رضایت مشتری است. همچنین سرعت در ترخیص به کسب و کار ها این امکان را میدهد که سریعتر به تغییرات بازار پاسخ دهند و فرصتهای جدید را از دست ندهند.
چرا کالا در انبار گمرک گرفتار میشود؟
بسیاری از بازرگانان از گرفتار شدن کالای خود در انبارهای گمرک شکایت میکنند. مهم ترین دلیلی که سبب میشود تا کالا در انبار گمرک بماند، ترخیص کالا بصورت غیر اصولی و بدون دانش و مهارت میباشد. در صورتی که مدارک و اسناد مورد نیاز آماده نباشد و یا ترخیص کار گمرک آشنایی کامل با روند ترخیص نداشته باشد، این فرآیند به طول انجامیده و مشکلات مالی بوجود می آورد.
مراحل ترخیص از گمرک
در ابتدا باید بدانید که مراحل ترخیص از گمرک با توجه به صادراتی یا وارداتی بودن کالا پروسه متفاوتی دارد. اما بطور کلی فرآیند ترخیص از گمرک دارای مراحل زیر است:
- آماده سازی اظهارنامه
- وارد کردن اطلاعات در سامانه EPL
- ثبت اظهارنامه در سامانه و دریافت شماره کوتاژ
- تعیین مسیر گمرکی
- ارزیابی کالا با اسناد و صدور صورتحساب
- اخذ مجوزهای کالا
- بررسی تعرفه و تطبیق کالا
- پرداخت صورت حساب صندوق
- انبارداری و اخذ مجوز بارگیری
- صدور بیجک انبار و خروج کالا از گمرک
مدارک و اسناد مورد نیاز برای ثبت اظهار کالای گمرکی
برای انجام مراحل ترخیص بصورت اصولی باید اسناد و مدارک مورد نیاز آماده و ضمیمه اظهارنامه شود. اسنادی که در ادامه گفته میشود از اسناد ضروری برای ترخیص میباشد:
- پیش فاکتور
- قبض انبار
- بارنامه حمل
- گواهی مبدا
- فهرست علد بندی
- مجوزهای ورود
- بیمه نامه گمرکی
مدارک بیشتری وجود دارد که باید در هنگام ترخیص به گمرک تحویل داده شود اما موارد گفته شده از مهم ترین اسناد برای ترخیص کالا از گمرک است.
چگونه از ضرر در واردات و ترخیص جلوگیری کنیم؟
همانطور که دیدیم مهم ترین مرحله در فرآیند واردات کالا به کشور، ترخیص آن از گمرک کشور است. پس با انجام دادن مراحل ترخیص بصورت اصولی و بدون مشکل میتوان از ضرریهای مالی و هدر رفت زمان جلوگیری کرد. برای این منظور بهتر است که از شرکتهای ارائه دهنده خدمت ترخیص کمک بگیرید. شرکت هایی که خدمات ترخیص کالا ارائه میدهند با در اختیار گذاشتن ترخیص کار برای کالای شما، تمامی مراحل قانونی برای آزاد سازی کالا از گمرک را طی میکنند و دیگر نیاز نیست که شما این مراحل را انجام بدهید.
ترخیص کار کیست؟
ترخیص کار فردی متخصص و مجرب است که به تسهیل فرآیند واردات و صادرات کالا در گمرکات کمک میکند. این فرد با شناخت دقیق قوانین و مقررات گمرکی، مدارک مورد نیاز را تهیه و تنظیم کرده و برای دریافت مجوزهای لازم اقدام میکند. ترخیصکاران گمرک همچنین به کاهش زمان و هزینههای مرتبط با ترخیص کالا کمک کرده و مشکلات احتمالی را برطرف میسازند. آنها با همکاری نزدیک با سازمانهای دولتی و شرکتهای بازرگانی، اطمینان حاصل میکنند که تمامی مراحل ترخیص به صورت قانونی و سریع انجام شود. این نقش کلیدی به تسهیل تجارت بینالمللی و رشد اقتصادی کمک میکند.
بهترین شرکت ترخیص کالا از گمرک
شرکت بازرگانی آریاناجم با بیش از 10 سال سابقه در زمینه واردات و ترخیص کالا از گمرکات کشور میتواند انتخابی مناسب برای تجار و شرکتهای بازرگانی باشد. یکی از مزیتهای این مجموعه، ارائه مشاوره رایگان به بازرگانان میباشد. اگر قصد ترخیص از گمرکات کشور را دارید، حتما این شرکت را در اولویت خود داشته باشید.
این مطلب تبلیغاتی است و محتوای آن توسط سفارش دهنده تهیه شده است.
ساعت 24 از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.