رفتن به محتوا
سام سرویس
کد خبر 640081

بحران «گرسنگی تاریخی» در سودان

ساعت 24 - سه سازمان امدادی بزرگ که در سودان فعالیت دارند، نسبت به بحران گرسنگی در سطوح “تاریخی” که این کشور شاهد آن است، هشدار دادند.

به گزارش شفقنا؛ وبگاه روزنامه الشرق الاوسط نوشت: «این سازمان‌ها ضمن محکوم کردن موضع بی‌تفاوت جامعه بین الملل در خصوص گزسنگی در سودان اعلام کردند که بسیاری از خانواده‌ها مجبور به خوردن برگ درختان و حشرات می‌شوند».

شورای پناهندگان نروژ، شورای پناهندگان دانمارک و مرسی کورپ که در زمینه کمک‌های بشردوستانه در سودان فعالیت می‌کنند، در بیانیه‌ای مشترک گفتند: «سودان شاهد یک بحران گرسنگی در سطوح تاریخی بی‌سابقه است. با این حال، سکوت کر کننده است و مردم هر روز از گرسنگی می میرند».

این سازمان‌ها افزودند: «ما فوراً از جامعه بین‌المللی می‌خواهیم که به بحران گسترده گرسنگی در داخل این کشور رسیدگی کند و خاطرنشان کردند: «توجه و اقدام بین‌المللی بسیار کم و دیر است و تاکنون طرح واکنش بشردوستانه تنها برای ۴۱ درصد تامین مالی شده است».

این سازمان‌ها افزودند: «نمی‌توان میزان رنجی که مردم سودان در ماه‌های اخیر متحمل شده‌اند را بیان کرد، این بی‌تفاوتی باید پایان یابد چرا که بیش از ۲۵ میلیون نفر در سودان – بیش از نیمی از جمعیت این کشور – از ناامنی غذایی حاد رنج می‌برند».

سودان از آوریل ۲۰۲۳ شاهد جنگ شدیدی بین ارتش به رهبری عبدالفتاح البرهان و نیروهای پشتیبانی سریع به رهبری معاون سابق وی، محمد حمدان داگالو بوده است.

این جنگ منجر به کشته شدن ده‌ها هزار نفر شده در حالی که برآوردها نشان می‌دهد که تلفات واقعی درگیری ممکن است به ۱۵۰ هزار نفر برسد.

بر اساس آمار سازمان ملل متحد، از زمان شروع جنگ، بیش از ۱۰ میلیون نفر در داخل سودان آواره شده‌اند یا به کشورهای همسایه پناه برده‌اند. این نبردها باعث تخریب گسترده زیرساخت‌ها و از دسترس خارج شدن بیش از سه چهارم مراکز بهداشتی شده است

در بیانیه‌ای در روز سه شنبه، سازمان‌های امدادی توضیح دادند که جنگ در سودان بخش‌های کشاورزی و دامداری را نابود کرده است.

بر اساس این بیانیه، تیم‌های امدادی همچنین شاهد استفاده از غذا به عنوان سلاح در مقیاس وسیع در مناطق تحت کنترل هر دو طرف درگیری بودند.

در اوایل ماه گذشته، یک نهاد تحت حمایت سازمان ملل در گزارشی اعلام کرد که اردوگاه زمزم برای آوارگان در نزدیکی شهر محاصره شده الفاشر، مرکز ایالت دارفور شمالی، شاهد قحطی است.

نظرات کاربران
نظر شما

ساعت 24 از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.

تیتر داغ
تازه‌ترین خبرها