از لاف تهراندوستی تا تخریب اماکن تاریخی
ساعت 24 - معاون میراث فرهنگی استان تهران میگوید: «در ترمیم و تخریب ابنیه تاریخی شهر تهران که اخیرا توسط شهرداری انجام شده است، هیچگونه هماهنگی با میراث فرهنگی انجام نشده است.»
فرزانه فراهانی: ابنیه تاریخی و ساختمانهای قدیمی با معماری اصیل ایرانی که از گذشتگان به یادگار مانده، جزو سرمایههای جمعی و نشانهای بزرگ از هویت والای فرهنگی ما به حساب میروند.
از طرف دیگر در کلانشهری چون تهران که امروزه از خانههای بزرگ قدیمی و معماری چشمنوازشان نیست و شهروندان آن سالهاست که در شلوغی و دود و دم ترافیک یکنواخت آن گرفتار شدهاند، وجود چند خانه هر چند اندک و ناچیز که تبدیل به موزه شده و فرصت کوتاه دید و بازدید از آنها مهیا باشد، امری ضروری است و نباید هر مسئولی طبق سلیقه شخصی درباره ابقا و حفظ این ابنیه تاریخی ارزشمند تصمیمگیری کند. طی روزهای گذشته اخباری درباره ترمیم غیر اصولی و تخریب برخی از ابنیه تاریخی شهر تهران توسط شهرداری در رسانهها منتشر شده و دلنگرانی دوستداران تاریخ و هویت پایتخت را به دنبال داشته است.
در این خصوص محسن سعادتی، معاون میراث فرهنگی استان تهران به خبرآنلاین میگوید: «در موارد اخیر شهرداری منطقه ۲۰ بدون اطلاع میراث فرهنگی و بدون اینکه با ما در میراث فرهنگی هماهنگ کند، دیوار بیرونی حیاط برج طغرل را رنگکاری کرده و میراث از تصمیم انجام این کار هیچ اطلاعی نداشت و طبق مذاکراتی که با شهرداری منطقه ۲۰ داشتیم، قرار شده است که وضعیت دیوار برج طغرل به اصل اولیه خود برگردد. »
او ادامه میدهد: «درباره ترمیم عمارت تاریخی در محدوده منطقه ۱۲ هم، انجام کار بدون هماهنگی با میراث فرهنگی بوده و در حال حاضر مقرر شده است که فعلا کار متوقف شود تا شهرداری برای ما طرح بیاورد. »
ادامه این گفتوگو را بخوانید:
اقدامات اخیر شهرداری تهران درباره مرمت و نگهداری برخی از ابنیه تاریخی و باستانی پایتخت شهر تهران را اصولی میدانید؟
در موارد اخیر شهرداری منطقه ۲۰ بدون اطلاع میراث فرهنگی و بدون اینکه با ما در میراث فرهنگی هماهنگ کند، دیوار بیرونی حیاط برج طغرل را رنگکاری کرده و میراث از تصمیم انجام این کار هیچ اطلاعی نداشت و طبق مذاکراتی که با شهرداری منطقه ۲۰ داشتیم، قرار شده است که وضعیت دیوار برج طغرل به اصل اولیه خود برگردد و ما هم گله خود را اعلام کردیم و گفتهایم در محدوده سایتهای باستانی شهری میراث فرهنگی که در منطقه ۲۰ زیاد از ابنیه میراثی مثل "دژ رشکان" ، "چشمهعلی" ، "برج طغرل" و موارد دیگر زیاد داریم، اگر قصد انجام مرمت یا کاری را دارند باید از قبل با ما هماهنگ کنند و استعلام بگیرند که اینگونه اتفاقات پیش نیاید.
در برخی از خبرگزاریها به اشتباه درج شده است که دیوارهای برج طغرل کاشی کاری شده است و در صورتی که کاشی نیست و رنگ است و قابلیت برگشت به اصل بنای قبلی را دارد و قرار است تحت نظارت میراث فرهنگی استان تهران و ظرف چند روز آینده این کار انجام شود.
درباره ترمیم عمارت تاریخی در محدوده منطقه ۱۲ هم، انجام کار بدون هماهنگی با میراث فرهنگی بوده و در حال حاضر مقرر شده است که فعلا کار متوقف شود تا شهرداری برای ما طرح بیاورد و ما بررسی کنیم و نظریه اولیه ما این است که هم سردر به شکل اصلی خود حفظ شده و کار با مصالح سنتی انجام شود و تغییراتی باید در محدودهای که اجرا کردهاند، ایجاد شود.
ساعت 24 از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.