رفتن به محتوا
ثبت شرکت در عمان
کد خبر 640178

اوج‌گیری تجارت الکترونیکی در ترکیه

ساعت 24 - در میانه محدودیت‌های اینترنتی و فیلترینگ گسترده شبکه‌های اجتماعی در ایران، صادرات الکترونیک کالاهای ترکیه به بازارهای بین‌المللی دو برابر شده است. سایت‌های فروش الکترونیک درایران با چالش‌های زیادی روبرو هستند.
عمر بولات، وزیر تجارت ترکیه می‌گوید صادرات الکترونیک کالاهای کشور در هشت ماه اول سال جاری میلادی به ۴ میلیارد و ۱۶۰ میلیون دلار رسیده که نسبت به دور مشابه پارسال جهشی ۹۴ درصدی دارد.

به گفته او سهم صادرات الکترونیک کالا از کل صادرات کشور ۲.۷ درصد است و دولت در تلاش است این رقم تا سه سال آینده به ۱۰ درصد برسد.

مهم‌ترین سایت فروش کالا در بازارهای خارجی و خود ترکیه "ترندیول" است که نامی آشنا برای اکثر ایرانی‌ها است، اما همراه با این سایت فروش اینترنتی، بیش از ۱۰۰ سایت مطرح دیگر، از جمله "هپسی بورادا"، "میگروس"، "آمازون" و "تکنوسا" نیز فعالیت چشمگیری دارند.

در سال گذشته میلادی ۲۲ درصد از خرده‌فروشی‌ها در این کشور از طریق سایت‌های تجارت الکترونیک یا پلتفرم‌های اجتماعی انجام شده است، در حالی که این رقم برای ایران حدود چهار درصد است.

حجم خرده‌فروشی از طریق تجارت الکترونیک در بازارهای داخلی و خارجی ترکیه طی سال ۲۰۲۳ به رقم ۱.۵ تریلیون لیره (۵۰ میلیارد دلار) رسید و انتظار می‌رود، در سال جاری از ۷۳ میلیارد دلار عبور کند. دولت ترکیه در تلاش است با ارائه تسهیلات نقل و انتقالات مالی و تنوع در نحوه پرداخت‌ها و تعامل با شرکت‌های بین‌المللی فعال در این حوزه، شتاب توسعه تجارت الکترونیک را بیشتر کند.

تجارت الکترونیک در جهان آمارهای بین‌المللی نشان می‌دهد که ارزش خرده‌فروشی از طریق تجارت الکترونیک در جهان طی سال گذشته ۵.۸ تریلیون دلار بوده که نسبت به سال ۲۰۲۲ بیش از ۹ درصد رشد داشته است. حدود یک ششم این تجارت از طریق شبکه‌های اجتماعی انجام شده و پلتفرم فیس‌بوک از این لحاظ در جایگاه نخست قرار دارد.

انتظار می‌رود که این رقم در سال جاری میلادی به ۶.۳ تریلیون دلار برسد که معادل ۲۰ درصد از کل حجم خرده‌فروشی در سطح جهانی است. همچنین انتظار می‌رود که تا پنج سال آینده این رقم به ۷.۹ تریلیون دلار برسذ که معادل ۲۳ درصد از خرده‌فروشی‌ها در جهان خواهد بود. شرکت آمازون با سهمی بالای ۳۷ درصدی از کل خرده‌فروشی‌های الکترونیکی در جهان، پیشتاز این حوزه است.نکته اینجاست که بنابر بر ارزیابی نشریه تخصصی اقتصادی "فوربز" آمریکا، شبکه‌های اجتماعی به سرعت جایگاه خود در تجارت الکترونیکی را باز می‌کنند و انتظار می‌رود حجم خرده‌فروشی در پلتفرم‌های اجتماعی تا سال ۲۰۳۰ به ۸.۵ تریلیون دلار برسد؛ رقمی که معادل ۲۱ برابر کل اقتصاد ایران است.این در حالی است که هنوز شبکه‌های اجتماعی محبوب جهان در ایران مسدود هستند.

از طرفی در حالی که تجارت الکترونیک در جهان به سرعت در حال رشد است، ایران به خاطر تحریم‌ها و قرار گرفتن در لیست سیاه گروه ویژه اقدام مالی در پولشویی، بخش قابل توجهی از تجارت خارجی خود، خصوصا نفت را از طریق تهاتر (مبادله کالا به کالا یا پایاپای) انجام می‌دهد؛ روش ابتدایی معامله که دست‌کم از هشت هزار سال پیش رایج و قرن‌ها پیش از میلاد مسیح منسوخ شد و تنها در مواردی استثنایی در تجارت کشورها یا در میان اشخاص این نوع معامله‌ دیده می‌شود.

قطعات لیفتراک
نظرات کاربران
نظر شما

ساعت 24 از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.

تیتر داغ
تازه‌ترین خبرها