رفتن به محتوا
سام سرویس
کد خبر 642187

آتشنشانی که به جشن عروسی دخترش نرسید/نخستین شهید تاریخ آتشنشانی شهر تهران(+عکس)

ساعت 24- آن روز مثل همیشه سر صبح پدر لباس پوشید و پاشنه کفشش را ور کشید و راهی محل کارش شد. قرار بود که عصر یا شب کمی زودتر به خانه بیایید. کلی کار مانده و زمان هم کم بود؛ چون فقط ۱۰ روز به عروسی دخترش مانده بود. اما زنگ اعلام وقوع حادثه در سه‌راه جمهوری پدر را برای همیشه گرفت.
ین آن‌ها کودک ۳ ساله بود.

 این ماجرا حکایت کوتاهی از زندگی نخستین شهید آتش‌نشانی تهران در سال ۱۳۵۰ «حسن زردانی فلاح» بود. «مهدی شمس» با تعریف این ماجرای تلخ، از عشق و ایثار آتش‌نشانان برای حفظ مال و جان حادثه‌دیدگان چنین می‌گوید: «روز حادثه، حریقی در پاساژ دیبای تهران واقع در سه‌راه جمهوری فعلی اعلام شد. وقتی نیروهای آتش‌نشانی برای خاموش کردن حریق راهی این پاساژ سه طبقه‌ شدند بر اثر انفجار شهید زردانی سقوط کرد و در مسیر انتقال به بیمارستان به فیض رفیع شهادت رسید. این شهید آن زمان ۴۸ ساله بود و سه دختر و یک پسر داشت و قرار بود که ده روز بعد از همین ماجرا جشن عروسی دخترش برگزار شود. اما متاسفانه با شهادت این مرحوم جشن عروسی به‌هم خورد. »

به گفته شمس، سال بعد از این ماجرا هم در خیابان تهران‌نو بر اثر تصادف خودرو آتش‌نشانی، فرد دیگری به شهادت می‌رسد تا اینکه در سال ۱۳۵۶ در تیمچه بازار حریقی مشابه ساختمان پلاسکو اتفاق می‌افتد که بر اثر ریزش ساختمان ۵ نفر از عزیزان آتش‌نشانی به شهادت می‌رسند. شهید امید عباسی یکی شاخص‌ترین شهدای تهران است. با وجود اینکه از نظر مالی و خانوادگی تمکن خوبی داشت اما به دلیل عشق به حرفه آتش‌نشانی و کمک به همنوعان دست از مال و منال شست و برای نجات جان یک کودک جانش را فدا کرد و به دلیل مرگ مغزی که حین عملیات دچار شد همه اعضای بدنش را به افراد نیازمند پیوند عضو با رضایت خانواده‌اش اهدا شد.

اما تلخ‌ترین حادثه تاریخ آتش‌نشانی ماجرای ساختمان پلاسکو است که در آن ۱۶ نفر از جان‌برکفان آتش‌نشانی به شهادت رسیدند. در این میان، بالاترین عنوان شغلی را علی امینی مدیر منطقه ۶ و آتش‌نشانان جوان یک سال خدمت داشتند. پیکر همه این عزیزان در قطعه ۵۰ شهدای گمنام آتش‌نشانی به خاک سپرده شده است.

بنا بر گفته این کارشناس، از میان این شهیدان جان بر کف، افرادی بودند که روز حادثه پلاسکو اصلا شیفت نبودند. نمونه آن‌ها شهید مستوفی بود که روز حادثه با نام مستعار تجهیزات برای ورود به ساختمان می‌گیرد؛ شهید امیرحسین داداشی که خودش را از جلسه امتحان کارشناسی ارشد به ساختمان پلاسکو می‌رساند و از شهید حسن‌زاده که در مرخصی دوران مصدومیتش در حادثه دو هفته قبل از پلاسکو به سر می‌برد، باید یاد کرد. از این شهدا که فقط ۴ نفر مجرد و بقیه متاهل بودند ۹ فرزند دختر به یادگار مانده است که بزرگ‌ترین آن‌ها در زمان حادثه ۲۰ ساله و کوچک‌تر

نظرات کاربران
نظر شما

ساعت 24 از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.

تیتر داغ
تازه‌ترین خبرها