رفتن به محتوا
سام سرویس
کد خبر 642230

ناکامی پزشکیان در برابر تندروها و مافیا ی فیلترینگ

ساعت 24 -«تضمین می‌دهم که تمام دولت در برابر گشت‌های اجباری، فیلتر کردن و فیلترشکن‌بازی و فشار‌های بیرونی در همه جلسات تمام قد بایستد»؛ این توئیت حساب رسمی مسعود پزشکیان در ایام انتخابات است. حالا حدود سه ماه از آن وعده گذشته و مسئله فیلترینگ و لایحه حجاب تبدیل شده‌اند به ابزار عیارسنجی صداقت و جدیت رئیس‌جمهور در عمل به وعده‌هایش؛ عیاری که این روزها با اظهارات وزیر ارتباطات بسیار افت کرده است.

در مدتی که از استقرار دولت می‌گذرد نه تنها هیچ نشانه‌ای از رفع فیلترینگ دیده نشده، بلکه حتی سرعت اینترنت نیز بهبود پیدا نکرده است. گذشته از این عملکرد ضعیف وزارت ارتباطات دولت چهاردهم، مصاحبه دو روز پیش وزیر ارتباطات، ستار هاشمی نیز بر نارضایتی‌ها از این وزارتخانه افزود.

هاشمی در پاسخ به سوال خبرنگاری که از او خواست یک جواب ساده به این سوال بدهد که بالاخره فیلترینگ رفع خواهد شد یا نه، گفت: «این سوال را به صورت بله و خیر نمی‌توان جواب داد. طبیعی است که باید مدیریت قانونمندی در این فضا اتفاق بیافتد.

اما طبیعتاً مردم هم نیاز‌هایی دارند در این فضا- مثلا فضای دانشگاهی به یک سری محتوای آموزشی نیاز دارد- که باید مدیریت هوشمند برای آن اتفاق بیافتد. »پزشکیان در واقع گردنش را در گرو وعده‌ای گذاشته که تصمیم نهایی در مورد آن در اختیار دولت نیست. گذشته از آن، نقش دست‌های مافیای فیلترشکن‌ در پشت پرده، نه تنها کمتر از رای دستگاه‌ها و نهادها نیست، چه‌بسا تعیین‌کننده‌تر از آن‌هاست. گفته‌های او که هم فاقد جوابی روشن در خصوص رفع فیلترینگ بود و هم رنگ و بویی از اینترنت طبقاتی داشت، با موجی از واکنش‌های منفی مواجه شد. غلامرضا مصباحی مقدم، عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام دیروز طی اظهاراتی گفت: «یکی از وعده‌های رئیس‌جمهور در زمان انتخابات، رفع فیلتر بود و قطعا این وعده را باید دنبال، اجرایی و عملیاتی کنند و هرگونه تغییر نیازمند این است که سیاست‌ها و قوانین، مورد توجه و عنایت قرار گیرد و با توجه به سیاست‌ها، چارچوب و قوانین بازنگری صورت گیرد. » او درباره نقش وزیر ارتباطات در خصوص رفع فیلترینگ، توضیح داده که جایگاه وزیر در این موضوع رفیع است؛ ایشان نماینده رئیس‌جمهور است و باید انتظارات رئیس‌جمهور را به صورت قوی دنبال کند. مصباحی مقدم اما در عین حال توضیح داده «ولی به این معنی نیست که اختیار به صورت صددرصدی به وزیر داده شده است. وزیر ارتباطات در شورا یک رای دارد و باقی اعضا هم حق رای دارند و دلایل وزیر باید برای باقی اعضا قانع‌کننده باشد.

لذا باید وزیر ارتباطات قویا پیگیر موضوع فیلترینگ باشد، اما به این معنی نیست که تصمیم‌گیرنده نهایی شخص وزیر است.»این همان جایی است که دولت در تله‌ می‌افتد. پزشکیان در واقع گردنش را در گرو وعده‌ای گذاشته که تصمیم نهایی در مورد آن در اختیار دولت نیست؛ بلکه موضوع حساسی است که بسیاری نهادهای دیگر نیز در تعیین تکلیف آن سهم دارند. برای نمونه در کمیته فیلترینگ از دادستان کل کشور و رئیس سازمان تبلیغات اسلامی حضور دارند تا رئیس صدا و سیما و عضو کمیسیون قضایی مجلس.گذشته از آن، نقش دست‌های مافیای فیلترشکن‌ در پشت پرده، نه تنها کمتر از رای دستگاه‌ها و نهادها نیست، چه بسا تعیین‌کننده‌تر از آن‌هاست.

حال وقتی وزیر ارتباطات با لحنی سردرگم و بلاتکلیف جواب روشنی درباره فیلترینگ ندارد و توفیقی در بهبود سرعت و کیفیت اینترنت نیز نداشته، به نظر می‌رسد که دولت پزشکیان در تنگنای نگاه‌های بسته به مسئله اینترنت و همینطور منافع مافیای فیلترشکن، مجال عرض اندام ندارد. روزنامه توسعه ایرانی

نظرات کاربران
نظر شما

ساعت 24 از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.

تازه‌ترین خبرها