سریال تکراری دپوی برنج
ساعت 24 - شالیکاران مازندران همانند دیگر سالها نگران دپو و انبارشدن محصول برنج و دسترنج چندماهه خود هستند. داستان دپو وانباشت برنج به مهر و پاییز امسال هم کشیده شد و کشاورزان وبرنجکاران از این وضعیت ناراضی هستند.
با آنکه شرکتهای زنجیرهای برای خرید برنج به میدان آمدند و قیمت کف پایه برنج تعیین شده است اما همچنان دپو و انباشت برنج کشاورزان و شالیکاران را رنج میدهد و به نظر میرسد نسخه پیچی پشت میزی دولتها برای حل مشکلات باغداری و کشاورزی نتیجه بخش نبوده است.
مازندران همچنان صدرنشین تولید برنج در کشور به شمار میرود و امسال وضعیت تولید این محصول در استان به نسبت سالهای قبل مطلوب بوده است. چند ماهی از برداشت برنج در مازندران میگذرد و برخی از کشاورزان شالیها را برای تبدیل به برنج به شالیکوبیها بردند.
جعفر کمالی برنجکار مازندرانی که سالانه دو هکتار از مزرعه اش را زیر کشت برنج میبرد، میگوید: هر سال به صورت مشارکتی مزرعه را به زیر کشت برنج میبرم و با آنکه امسال وضعیت تولید خوب بود اما به دلیل بالابودن هزینهها، قیمتها با آن همخوانی ندارد.
افزایش دستمزد کارگران، هزینههای نهادهها مثل کود و سم، شالیکوبیها و غیره دلیل بالارفتن هزینههای تولید است
وی در گفت وگو با خبرنگار مهر افزایش دستمزد کارگران، هزینههای نهادهها مثل کود و سم، شالیکوبیها و غیره را دلیل بالارفتن هزینههای تولید دانست و گفت: امسال دو تن و ۸۰۰ کیلوگرم برنج برداشت دارم که با کسر هزینهها، عایدی چندانی نداشتم.
وی با بیان اینکه قیمت برنج نسبت به دیگر محصولات چندان بالا نیست، گفت: زحمت و رنجی که برنجکاری دارد سبب میشود تا هر سال اقبال برای کشت این محصول کمتر شود.
در سال جاری برای اولین بار قیمت کف برنج داخلی از سوی دولت برای محصولاتی نظیر برنج پرمحصول و طارم محلی اعلام شد و طبق این مصوبه، برنج پرمحصول ندا، فجر و شیرودی بین ۷۰ تا ۷۵ هزار تومان و طارم محلی با ۱۰ درصد شکستگی به قیمت ۹۰ هزار تومان برای هرکیلوگرم توسط شورای قیمت گذاری محصولات کشاورزی تعیین شد.
مهر
ساعت 24 از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.