سالی ۹ میلیارد دلار انرژی در ساختمانهای ایران هدر میرود
ساعت 24- عضو هیئت مدیره سندیکای شرکتهای تاسیساتی و صنعتی ایران گفت: اگر میزان گاز و میزان برق اتلاف شده در بخش ساختمانهای کشور را با قیمتهای جهانی محاسبه کنیم، سالانه ۶ میلیارد دلار اتلاف برق و ۳ میلیارد دلار اتلاف گاز فقط در ساختمانها داریم.
زهرا حکیمپور، عضو هیئت مدیره سندیکای شرکتهای تاسیساتی و صنعتی ایران در نشستی خبری اظهار داشت: نُرم جهانی هدررفت انرژی در ساختمانها 20درصد است، این درحالی است که هدررفت متوسط ساختمانهای کشور اعم از ساختمانهای مسکونی، اداری و تجاری 40 درصد است.
وی افزود: سالانه 50 میلیارد مترمکعب گاز در ساختمانهای ایرانی مصرف میشود که از این رقم، 20 میلیارد مترمکعب هدر میرود که با مقایسه رقم هدرفت 20 میلیارد مترمکعبی با کسری روزانه 200 میلیون مترمکعبی گاز در زمستان 1402، بزرگی این رقم مشخص است.
حکیمپور با بیان اینکه "کل برق مصرفی سالانه در بخش ساختمانها 83 میلیارد کیلووات ساعت است"، گفت: از 83 میلیارد کیلووات ساعت برقی که در ساختمانهای کشور در طول یکسال مصرف میشود، حدود 33 میلیارد کیلووات ساعت هدر میرود.
وی ادامه داد: درواقع اگر میزان گاز و میزان برق اتلاف شده در بخش ساختمانهای کشور را با قیمتهای جهانی محاسبه کنیم، سالانه 6 میلیارد دلار اتلاف برق و 3 میلیارد دلار اتلاف گاز فقط در ساختمانها داریم.
حکیمپور راهکار حل ناترازی و رفع کسریهای انرژی در ایران را بهینه سازی مصرف و جلوگیری از اتلاف و هدرروی انرژی دانست و گفت: این مسئله آنقدر بزرگ است که توسط یک نهاد قابل انجام نیست، بلکه عزمی ملی و کار گروهی و همگانی را در کشور طلب میکند.
در ادامه این نشست، رضا حاجی کریم، عضو دیگر هیات مدیره سندیکای شرکتهای تاسیساتی و صنعتی ایران با بیان اینکه "تاسیسات، گلوگاه ناترازی انرژی است که باید برای نوسازی آنها اقدام کرد"، گفت: رتبه ایران در مصرف محصولات هیدروکربوری ششم جهان است و روزانه نزدیک به هفت میلیون معادل بشکه نفت، مصرف انرژی در کشور داریم.
وی افزود: ششمین مصرفکننده هیدروکربن جهان هستیم و این در حالی است که رتبه تولید ناخالص داخلی کشور بیستوششم جهان است و این موضوع نشاندهنده تباه شدن انرژی در کشور است
حاجیکریم با بیان اینکه "در عمان بابت هر مترمکعب آبی که مصرف میشود، 87 دلار ثروتآفرینی میشود"، گفت: این رقم در آمریکا 57.5 دلار ثروتآفرینی و در چین 30 دلار بهازای هر مترمکعب مصرف آب است، ترکیه بهازای مترمکعب آب مصرفی 15.5 دلار ثروتآفرینی دارد و این در حالی است که کشورمان بهازای هر مترمکعب مصرف آب 4.2 دلار ثروتآفرینی میکند که باتوجهبه امکانات کشور ناچیز است.
وی ادامه داد: در سال حدود 300 میلیارد مترمکعب گاز و نزدیک به 170 میلیارد دلار انرژی در کشور مصرف میشود که رقم بسیار بالایی است و میتوان با افزایش بهرهوری، آن را بهطور قابل توجهی کاهش داد.
در ادامه این نشست، محمد هاشمی، عضو هیئت مدیره سندیکای شرکتهای تاسیساتی و صنعتی ایران با بیان اینکه 70 درصد مصرف انرژی مربوط به ساختمان و تاسیسات است، گفت: استفاده از تجهیزات و وسایل سرمایشی و گرمایشی با راندمان بالاست، هوشمندسازی و اتوماسیون مواردی است که میتواند مصرف انرژی را کاهش دهد.
وی افزود: پنجره 48 درصد، درها 24 درصد، کانال کولر 13 درصد و شومینه و بخاری 10 درصد منجر به اتلاف انرژی می شوند.
هاشمی با بیان اینکه "کاهش سالانه 5 درصد هدررفت انرژی برای ساختمانها اجباری است"، گفت: اگر تمام لولههای آب گرم ساختمانهای تهران عایق شوند، از این طریق حدود 500 میلیون دلار صرفهجویی مصرف انرژی رقم میخورد که اینکار کمتر از دو سال نیز بازگشت سرمایه دارد.
وی ادامه داد: با استفاده از سرمایهگذاری بخش خصوصی و تسهیلگری دولت برای این گونه سرمایهگذاریها، میتوان در بخشهای مختلف به رفع ناترازی انرژی به اصلاح روند مصرف و جلوگیری از هدررفت انرژی اقدام کرد.
عضو هیئت مدیره سندیکای شرکتهای تاسیساتی و صنعتی ایران خاطرنشان کرد: اولین "همایش ملی تاسیسات، گلوگاه ناترازی انرژی" 25 آذرماه امسال در تهران برگزار خواهد شد تا بتوانیم راهکارهای مختلف را برای کاهش کسری انرژی در کشور با سرمایهگذاری بخش خصوصی که فشاری به منابع دولتی وارد نمیکند، شناسایی و معرفی کنیم.
تسنیم
ساعت 24 از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.