رفتن به محتوا
سام سرویس
کد خبر 643

رییس دفتر رییس جمهوری تاکید کرد:

نمایندگی های خارجی برای تامین سرمایه تلاش کنند

سایت خبری تحلیلی ساعت 24- رییس دفتر رییس جمهوری بر ضرورت توجه سفرا و روسای نمایندگی های جمهوری اسلامی ایران در خارج از کشوربه مقوله های نجات اقتصاد، احیای اخلاق و تعامل سازنده با جهان به عنوان سه رویکرد دولت یازدهم تاکید کرد.

نمایندگی های خارجی برای تامین سرمایه تلاش کنند
محمد نهاوندیان عصر چهارشنبه در همایش سفرا و روسای نمایندگی های جمهوری اسلامی ایران در خارج از کشور از تلاش سازنده دستگاه دیپلماسی در دو عرصه مذاکرات هسته ای و بهبود روابط کشورمان به ویژه با کشورهای منطقه و همسایگان قدردانی کرد.

وی تصریح کرد: نمایندگی های خارجی باید رئوس و اولویت های اقتصادی کشور را رصد کرده و برای تأمین سرمایه و کمک به پیشبرد این اولویت ها، تلاش کنند.

رییس دفتر رییس جمهوری گفت: عملکرد موفق وزارت امور خارجه شاهدی را در تحقق وعده های ریاست محترم جمهوری در ایام انتخابات خلق کرده و سرمایه امید مردم به ثمر بخش بودن تلاش های دولت را افزایش داده است.

نهاوندیان با بیان اینکه برگزاری گردهمایی روسا و مسوولان نمایندگی های کشورمان در خارج در اولین سالگرد آغاز بکار دولت، فرصت خوبی برای ارزیابی گذشته و برنامه ریزی آینده است، خاطرنشان کرد: دولت با سه رویکرد اصلی مورد اقبال و حمایت مردم قرار گرفت و شایسته است، هرکس که در این دولت فعالیت می کند، در دوره های زمانی معین، خود و عملکردش را با این سه محور مورد ارزیابی قرار دهد.

وی نجات اقتصاد، احیای اخلاق و تعامل سازنده با جهان را سه رویکرد اصلی دولت، ذکر کرد و اظهارکرد: در نگاه اول به نظر می آید که فقط محور سوم مربوط به حوزه کاری وزارت امور خارجه است، اما دو محور اول و دوم نیز کاملاً به این وزارتخانه ارتباط پیدا می کنند و باید در همه برنامه ریزی ها مورد توجه قرار گیرند.

سرپرست نهاد ریاست جمهوری با اشاره به اینکه ساعت ها می توان در وصف شرایط اقتصاد کشور هنگامی که به دولت یازدهم تحویل داده می شد، صحبت کرد، تصریح کرد: در ماه های سپری شده در دولت یازدهم از آن شرایط تهدید آمیز فاصله گرفته ایم و وضعیت امید بخشی در اقتصاد کشور پا گرفته است.

نهاوندیان افزود: وزارت امور خارجه می تواند این وضعیت را برای جهان که به ایران به عنوان یکی از اولویت های مقاصد سرمایه گذاری نگاه می کند، بیشتر و بهتر به تصویر بکشد.

وی با بیان اینکه امروز دیگر همه به این قطعیت رسیده اند که تصدی گری ها در اقتصاد باید به بخش خصوصی سپرده شود، ادامه داد: در ماده نهم قانون بهبود مستمر محیط کسب و کار تصریح شده است که نمایندگی های خارجی جمهوری اسلامی ایران موظف هستند خدمات خود را در اختیار فعالان اقتصادی و تولیدکنندگان قرار دهند که تهیه آیین نامه و اجرای این ماده از قانون مثل بقیه مفاد آن در دولت قبل مورد بی توجهی قرار گرفت اما در دولت یازدهم فعالان اقتصادی باید نمایندگی های خارجی کشورمان را خانه امید و نقطه اتکا خود قلمداد کنند.

رییس دفتر رییس جمهوری با اشاره به سیاست گذاری ها و برنامه ریزی های دولت برای توسعه کشور گفت: توسعه سواحل جنوب، تأمین آب از ورای مرزها، توجه به بهبود وضعیت محیط زیست، گسترش همکاری های بانکی، شناسایی فرصت های صدور خدمات فنی، مهندسی و کالا و حمایت از این فعالیت ها از جمله از اقداماتی است که نمایندگی های خارجی کشورمان می توانند برای کمک به نجات اقتصادی کشور انجام دهند.

نهاوندیان ادامه داد: نمایندگی های خارجی باید رئوس و اولویت های اقتصادی کشور را رصد کرده و برای تأمین سرمایه و کمک به آنها تلاش کنند.

وی با اشاره به محور دوم رویکردهای دولت و احیای اخلاق اضافه کرد: در تبیین صحت این رویکرد همان بس که مردم این رویکرد را انتخاب کردند، چرا که این مقوله به عنوان یک ویژگی بارز در معرفی کشورمان در دنیا مورد غفلت قرار گرفته بود.

سرپرست نهاد ریاست جمهوری همچنین ارائه پیشنهاد جهان عاری از خشونت و ترور از سوی رییس جمهوری کشورمان و تصویب آن با اجماع جهانی در مجمع عمومی سازمان ملل متحد را یکی از مهمترین و اولین تلاش های دولت برای احیای اخلاق و بازسازی چهره اخلاق مدار کشورمان در عرصه جهانی، عنوان کرد.

نهاوندیان اظهارکرد: اخلاق در کنار همه تفاوت های ملت ها و ادیان با یکدیگر یکی از قدرتمندترین وجوه اشتراک همه ملت ها و دولت ها با یکدیگر است.

وی خاطرنشان کرد: در ابتدای ماه مبارک امسال دکتر روحانی نامه ای را به سران کشورهای اسلامی ارسال کرد که در آن پیشنهاد شده بود ماه رمضان امسال، ماه صلح و رحمت نامیده شود تا فرصتی برای معرفی اسلام رحمانی در برابر تلاش هایی باشد که سعی می کنند چهره ای ناشایست از اسلام ارایه کنند و لازم است نمایندگی های جمهوری اسلامی ایران در خارج از کشور، بر این مسأله تمرکز بیشتری داشته باشند.

رییس دفتر رییس جمهوری با بیان اینکه محور سوم رویکردهای دولت یعنی تعامل سازنده با جهان از عرصه های اصلی فعالیت های وزرات امور خارجه است، تصریح کرد: کشف منافع و نقاط مشترک با کشورها و ملت های مختلف، پرهیز از کارهای تکراری، لابی گری در راستای منافع کشور، حضور پررنگ در رسانه های منطقه ای و بین المللی کشورهای محل مأموریت و تماس با مجموعه های مردم نهاد کشورهای محل مأموریت، از جمله فعالیت هایی است که نمایندگی های ایران در خارج، باید برای تقویت تعامل سازنده با دیگر کشورها، مد نظر قرار دهند.

نهاوندیان ادامه داد: لازم است ساز و کاری دقیق، منصفانه و جدی برای ارزیابی عملکرد نمایندگی ها و نمایندگان جمهوری اسلامی ایران در خارج از کشور برقرار شود تا تلاش های ارزنده مورد تقدیر قرار گیرد.
نظرات کاربران
نظر شما

ساعت 24 از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.

تازه‌ترین خبرها