تغییرات ساختاری در بودجه سال آینده
ساعت 24 - محسن زنگنه در گفتوگو با خبرنگار تسنیم از تربت حیدریه در خصوص نقاط مثبت و منفی بودجه سال 1404 گفت: بودجه تازه به دست ما رسیده ولی در بررسی اولیه دیده میشود اتفاقات شکلی و در بخشی عددی و رقمی صورت گرفته است.
وی ادامه داد: در بخش شکلی دولت براساس استانداردهای بودجه نویسی در دنیا بودجه را مطرح کرده که به اصطلاح همه حوزههای مختلف کد دارد، مثلا حوزه خدمات عمومی، حوزه امنیت، حوزه فرهنگی و اجتماعی هر ماده یک شناسه دارد و فضای بودجه ریزی را یک نظمی در لایحه داده است.
نائب رئیس کمیسیون تلفیق بودجه گفت: تبصرهها تغییر پیدا کرده و تکراریها در هم ادغام شده ، مانند تبصره 16 تسهیلات ارزان قیمت قرض الحسنه و تبصره 18 حوزه اشتغال بود ادغام شده است که در شکل خود بودجه تغییراتی دیده میشود که کمیسیون تلفیق و مجلس نظر خود را ارائه کند.
زنگه بیان کرد: در ماهیت بودجه تجمیع اعداد مصارف و منابع خارج از سر فصل بودجه عمومی دولت است به عنوان مثال در بخشی از بودجه حوزه دفاعی و نظامی را از تهاتر نفت تامین می نیم، این بودجه در سقف منابع دیده نمی شد و جدا محاسبه می شد یا هدفمندی یارانه خودش تبدیل به یک خزانه و بودجه شده و رقم هایی مانند هزار همت را در بر میگیرد و مسیر خواست خود را طی میکرد و در مصارف نمی آمد و یا اوراق مالی که دولت ایجاد میکرد و تمامی این اقدامات در برنامه هفتم دیده شده و مجلس دولت را مکلف کرده همه مصارفی که از بودجه عمومی تامین میشود باید در سرجمع منابع بیاید و بودجه را شفاف کند.
وی افزود: بودجه عمومی در سال گذشته دو هزار و 600 هزار میلیارد تومان بوده و امسال به بیش از 5 هزار همت تبدیل میشود که جمع منابع و مصارف تبدیل شده و بودجه عمومی کشور 6 هزار همت امسال به 11 هزار همت در سال آینده رسیده است.
نماینده مردم تربت حیدریه در مجلس شورای اسلامی عنوان کرد: بودجه انقباضی نیست و منابع و مصارف دولت را تجمیع کرده که این امر موافق و مخالفینی دارد و نگران این هستند که هدفمندی وارد جداول بودجه شود و نتوانیم مصارف را به درستی هدایت کنیم.
زنگنه گفت: یکی از کارهای قانون احکام اصلاح بودجه در سال 1400 مصوب شد که پرداخت ها به ذی نفع نهایی داده شود و در برنامه هفتم این را تکمیل کرده ایم، پرداختهای دولت اعتباری شود به این معنا که مثلا به وزارت راه دولت میخواهد 10 هزار میلیارد تومان تخصیص دهد این تخصیص را به وزارت نمی دهد بلکه اعتبار میدهد حالا وزارت ذی نفع نهایی را معرفی کند ما به او پرداخت میکنیم و شفاف سازی را انجام میدهد.
وی ادامه داد: هم اکنون 220 هزار میلیارد تومان در حساب دستگاههای مختلف رسوب دارد یعنی پول تخصیص شده و یا در حوزه عمرانی 38 همت تخصیص شده اما در حساب رسوب دارد و اعلام کردند؛ چون پیمانکار به تعهدات عمل نکرده بعد پرداخت خواهد شد البته ما اعلام کردیم که این اشتباه و خلاف قانون است، اگر عمل نکرده چرا خزانه تخصیص داده و اگر کار را انجام داده چرا پرداخت نمیکند و اینها مباحثی است که دولت بیان کرده است و زمانیکه پرداخت اعتباری داشته باشیم و پرداخت به ذی نفع نهایی انجام شود مانند پرداخت حقوقی که انجام میدهیم کار مثبتی است و این کار از نقاط مثبت بودجه است.
ساعت 24 از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.