رفتن به محتوا
سام سرویس
کد خبر 643238

سفره های کوچک و تهدیدهای بزرگ

ساعت 24 - دانش‌های میان رشته‌ای از روزامدترین پدیده‌های دنیای مدرن به حساب می‌ایند. دانش و بینش برخاسته از درهم تنیدگی سیاست خارجی یک کشور با تجارت خارجی همان کشور ، درهم تنیدگی دانش روانشناسی با رضایت از کسب و کار و درهم تنیدگی شادکامی یک ملت با رشد درامد سرانه همان کشور دنیای دانش امروز را دربرگرفته است.

 یکی از بنیادی ترین درهم تنیدگی‌ها‌ی جامعه‌های انسانی در روزگاری که در ان به سر می‌بریم درهم شدن عنصر امنیت ملی با رشد تولید ناخالص داخلی در کلان ترین سطح است. همچنین بود و نبود امنیت در کارکرد کارآمد یا ناکارآمد بنگاه‌های اقتصادی نیز یک درهم تنیدگی اجتناب ناپذیر شده و کالایی است که صاحبان بنگاه‌ها آن را می‌خواهند. سرانجام به اینجا می‌رسیم که درهم تنیدگی امنیت با چگونگی زندگی امروز وفردای برای خانواده‌ها -به مثابه یک پایه اصلی جامعه‌ها - یک ضرورت انکارناشدنی شده است.   تجربه بشر نشان می‌دهد شهروندان جهانی دردوره‌های گوناگون زندگی و در سرزمین‌های متفاوت بخشی از آزادی‌های خود را به نهادهای حاکمیتی تفویض می‌کنند و نیز میزانی از پس انداز خودرابه دولت می‌دهند و دربرابر از دولت و حکومت انتظار دارند برای انها امنیت داخلی و امنیت خارجی فراهم کنند. در دنیای امروز شهروندان به ویژه در انتخاب دولتی که بتواند امنیت آن‌ها را تامین کند دست به انتخاب می زنند و از حزب یا گروه سیاسی حمایت می‌کنند که توانایی تامین امنیت آن‌ها را داشته باشد.

برای اینکه در هر سرزمینی با هردولتی با هرگرایش سیاسی امنیت شهروندان پدیدار شود چنداصل باید رعایت شود. اصل نخست پدیدار کردن میزانی از شادکامی ملی است. واقعیت این است که ناشاد بودن و افسردگی و نا امیدی جمعی، عموماً برآمده از سیاست‌های اقتصادی، سیاسی، فرهنگی و اجتماعی حکومت‌هاست و بر امنیت ملی اثر می‌گذارد. دقیقاً به همین دلیل نیز پیامدهای رفتاری این افسردگی و نا امیدی متوجه ثبات سیاسی حاکمیت خواهد بود. برای ایجاد شادکامی پایدار، و در نتیجه ثبات سیاسی و امینت ملی مطلوب، نیاز است تعامل کارای حاکمیت و مردم صورت گیرد. . یکی از کارآمدی‌ها برای دولتها این است که چهره کریه نابرابری و فقر از جامعه رخت برکند و تبعیض و فساد و رانت جویی بمیرد. وجود این عناصر در هرجامعه به معنای افسردگی و نبود امنیت است. به این ترتتیب که اگر در یک جامعه نابرابری با فقر مطلق یا فقر نسبی همراه باشد خانواده‌های فقیر به مرور از نظر ذهنی و روانی آماده می شوند که نبود امنیت درون خود را به کل جامعه گسترش داده و به این شکل جامعه را با ناامنی روبه رو می سازند.

نوعی از ناامنی نیز از مناسبات تنش زای کشورها با دیگر کشورهای جهان پدیدار می‌شود که باید ریشه آن را خشکاند. امنیت ملی وامنیت شهروندان به هم گره خورده است و حکومتها باید و بیش وپیش از هرچیز امنیت شهروندان را فراهم سازند. سفره‌های تهی بدون تردید خطرسازند و امنیت را با دشواری همراه خواهند کرد.

نظرات کاربران
نظر شما

ساعت 24 از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.

تیتر داغ
تازه‌ترین خبرها