رفتن به محتوا
سام سرویس
کد خبر 643459

سرنوشت انتخابات ریاست جمهوری امریکا در دست 7 ایالت

ساعت 24 - در حالی‌که تنها پنج روز تا انتخابات ریاست جمهوری آمریکا باقی‌مانده است، رقابت تنگاتنگ میان کامالا هریس نامزد دموکرات‌ها و دونالد ترامپ نامزد جمهوری‌خواهان همچنان ادامه دارد به‌طوریکه نظرسنجی‌ها حاکی از رقابت شانه به شانه آن‌ها در ۷ ایالت کلیدی آمریکا است و هنوز نمی‌توان پیش‌بینی کرد که کدام‌یک از این دو نامزد در ماه ژانویه به کاخ سفید خواهد رفت.


در آخرین روزهای منتهی به انتخابات ریاست جمهوری آمریکا که در تاریخ ۵ نوامبر برگزار خواهد شد، کامالا هریس معاون جو بایدن و نامزد دموکرات‌ها و دونالد ترامپ نامزد جمهوری‌خواهان، در حالی که در رقابتی تنگاتنگ برای کسب برتری در فرصت‌های باقی‌مانده به سر می‌برند، به ایالت‌های سرنوشت‌ساز در نتیجه انتخابات سفر کردند.

دونالد ترامپ شامگاه گذشته در ویسکانسن و کارولینای شمالی تجمع انتخاباتی برگزار کرد و کامالا هریس نیز به کارولینای شمالی، پنسیلوانیا و ویسکانسن رفت و در جریان سخنرانی در یک گردهمایی انتخاباتی بر «اتحاد» تاکید کرد و متعهد شد که «رئیس جمهوری برای تمام آمریکایی‌ها» باشد.

دونالد ترامپ نیز در جریان یک تجمع انتخاباتی در ایالت کارولینای شمالی، وعده داد که تورم را مهار کند و جلوی عبور غیرقانونی از مرزها را بگیرد. وی همچنین بار دیگر تاکید کرد: «من رویای آمریکایی را باز می‌گردانم».

به رغم آنکه هر دو نامزد در تلاش برای جلب حمایت هواداران بیشتری به هدف پیروزی در ایالت‌های کلیدی آمریکا هستند، اما تحلیلگران هنوز نمی‌توانند پیش‌بینی کنند که در این ایالت‌ها نامزد حزب دموکرات رای بیشتری به‌دست خواهد آورد یا نامزد حزب جمهوری‌خواه.

بنا به گفته کارشناسان، برنده نهایی رقابت میان کامالا هریس و دونالد ترامپ ممکن است تا چندین روز پس از پایان رای‌گیری همچنان مشخص نباشد.

همچنین با آغاز شمارش آرا ابتدا ممکن است به نظر برسد که یکی از نامزدها پیشتاز انتخابات است اما سپس نتیجه آرا با چرخشی ناگهانی به نفع نامزد رقیب تغییر کند و این دقیقاً همان اتفاقی است که در انتخابات ریاست جمهوری آمریکا در سال ۲۰۲۰ افتاد و با پیشتاز شدن دونالد ترامپ به هنگام اعلام نتایج اولیه آرا، برخی از ایالت‌های این کشور یک «سراب قرمز» را تجربه کردند اما سپس با سبقت گرفتن جو بایدن در ایالت‌های دیگر و شکل‌گیری «رویای آبی» برای دموکرات‌ها، تصور جمهوری‌خواهان به سراب تبدیل شد و دونالد ترامپ ادعای نادرست خود مبنی بر تقلب در انتخابات را مطرح کرد.

«ایالت‌های آبی» و «ایالت‌های قرمز»، اصطلاحی در انتخابات آمریکا است و به ایالتی «قرمز» اطلاق می‌شود که همواره به حزب جمهوری‌خواه رای داده در حالیکه ایالات «آبی» همواره به حزب دموکرات رای می‌دهند.

در ایالات به اصطلاح «آبی» که شامل فلوریدا و کارولینای شمالی می‌شود، مقامات شعبه‌های انتخاباتی اجازه دارند تا آرای پستی را پیش از روز انتخابات از پاکت نامه خارج کنند و با بارگذاری آن‌ها در دستگاه شمارش آرا، سرعت شمارش را افزایش دهند.

این در حالی است که ایالاتی همچون پنسیلوانیا و ویسکانسن چنین اجازه‌ای را به مقامات شعب اخذ رای نمی‌دهند؛ اتفاقی که احتمال می‌رود ابتدا به «سراب قرمز» و برتری محسوس جمهوری‌خواهان منجر ‌شود اما سپس ممکن است با شمارش آرای پستی که دموکرات‌ها به آن تمایل بیشتری دارند، تغییر رنگ دهد.

بر اساس یک ارزیابی اولیه درباره انتخابات ریاست جمهوری آمریکا که توسط دانشگاه فلوریدا انجام شده است، دموکرات‌ها امسال نیز بار دیگر در رای‌گیری‌های پُستی از جمهوری‌خواهان پیشی می‌گیرند.

هفت ایالت کلیدی آمریکا شامل آریزونا، جورجیا، میشیگان، نوادا، کارولینای شمالی، پنسیلوانیا و ویسکانسن، نقشی سرنوشت‌ساز و تعیین کننده در انتخابات ریاست جمهوری این کشور ایفا می‌کنند که هر یک از این ایالت‌ها قوانین خاص خود را برای شمارش آرا دارند.

در ایالت آریزونا، رای دادن از طریق پست طرفداران زیادی دارد به‌طوریکه تقریباً ۹۰ درصد از رای دهندگان در انتخابات ریاست جمهوری ۲۰۲۰ آمریکا، رای خود را زودتر از موعد و از طریق پُست به صندوق انداختند.

در این ایالت احتمال می‌رود که نتایج اولیه آرا در شب انتخابات به نفع کامالا هریس باشد و سپس با شمارش آرای روز انتخابات به نفع دونالد ترامپ تغییر کند.

این در حالی است که در ایالت جورجیا رای‌گیری حضوری زودهنگام رایج است. تحلیلگران بر این باورند که در این ایالت، ممکن است که ابتدا یک «سراب آبی» به نفع کامالا هریس ایجاد شود.

در ایالت میشیگان برای اولین بار از سال ۲۰۲۰ رای‌گیری حضوری زودهنگام راه‌اندازی شده است. مقامات این ایالت امیدوارند که با این اقدام، نتایج رای‌گیری سریعتر از سال ۲۰۲۰ اعلام شود. زیرا در آن سال ابتدا یک «سراب قرمز» به نفع دونالد ترامپ ایجاد شد و در نهایت جو بایدن در رای‌گیری پستی که برای شمارش آن زمان بیشتری طول کشید، از او پیشی گرفت.

در ایالت نوادا که رای‌گیری از طریق پست در آن محبوبیت زیادی پیدا کرده است، احتمال می‌رود که کامالا هریس آرای بیشتری کسب کند.
در ایالت کارولینای شمالی احتمال می‌رود که کامالا هریس به لطف رای‌گیری پستی زودهنگام ابتدا پیشتاز باشد با این‌حال ممکن است نتایج آرا در این ایالت برای یک هفته نامشخص باشد.

این در حالی است که در ایالت پنسیلوانیا نتایج اولیه آرا بر اساس شمارش آرای حضوری احتمالاً به نفع ترامپ خواهد بود اما سپس با شمارش تعداد بیشتری از آرای پستی، برتری او کاهش خواهد یافت. این همان الگویی است که در سال ۲۰۲۰ باعث شد ترامپ ادعای نادرست تقلب در انتخابات را مطرح کند.

در ایالت ویسکانسن نیز به مانند پنسیلوانیا مقامات تا صبح انتخابات اجازه شمارش آرای پستی را ندارند و از آنجا که دموکرات‌ها بیشتر از طریق پست رای می‌دهند تکرار الگوی مشابهی که در سال ۲۰۲۰ منجر به جهش ناگهانی جو بایدن شد، در انتخابات ۲۰۲۴ نیز محتمل است.

نظرات کاربران
نظر شما

ساعت 24 از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.

تیتر داغ
تازه‌ترین خبرها