رفتن به محتوا
سام سرویس
کد خبر 643582

بودجه 1404 توانایی حمایت از کم درآمدها ندارد

ساعت 24 - مدتی است منابع هدفمندی یارانه‌ها دچار ناترازی شده است و دولت‌ها از این موضوع گلایه می‌کنند. این گلایه دولت‌ها معمولا بدون تغییر نیست و از مدت‌ها برخی این اخطار را می‌دادند که ممکن است تغییراتی در شیوه پرداخت یارانه‌ها صورت بگیرد. بالاخره وزیر کار دولت چهاردهم خبر داد که یارانه نقدی اقشار پردرآمد حذف خواهد شد.

احمد میدری در پاسخ به این که آیا در لایحه بودجه سال آینده هم مطلبی برای حذف افراد پردرآمد از یارانه‌ها و پرداخت یارانه بیشتر به نیازمندان دیده شده است، گفت: خیر، چیزی در لایحه بودجه نیامده است. او همچنین در مورد اجرای کالابرگ الکترونیکی نیز بیان داشت: سال قبل مبلغی برای کالابرگ در بودجه دیده نشد، در لایحه بودجه 1404 هم اعتباری برای کالابرگ دیده نشده است.

اما سابقا نیز یارانه برخی از افراد حذف شده بود اما چون از اقشار پردرآمد نبودند و اتفاقا جزو جامعه هدف سیاست یارانه قرار می‌گرفتند، این حذف با اعتراضاتی همراه شده بود. چه تضمینی وجود دارد که باز این خطا رخ ندهد و واقعا اقشار پردرآمد از بهره‌مندی این منابع حذف شوند؟

نایب‌رئیس اتحادیه پیشکسوتان جامعه کارگری: داشتن بانک اطلاعاتی قابل اعتماد و قابل اتکا برای نگهداشت یا حذف یارانه افراد ضروری است؛ آیا واقعا شناسایی خانوارها و دهک‌هایی که قرار است از یارانه‌ها حذف شوند، بر اساس دیتاهای اقتصادی‌ای است که قابلیت راستی‌آزمایی دارد یا باز در حذف برخی افراد و اشخاص دچار خطای تصمیم‌گیری می‌شویم؟

بهره‌مندی دهک‌هایی بالایی از تورم

یک کارشناس حوزه رفاه اجتماعی در گفت‌وگو با «توسعه ایرانی»، عنوان کرد که اساس پرداخت یارانه نقدی یا هر نوع یارانه‌ای، پذیرش بخشی از هزینه‌های کالا، خدمات و هزینه‌های معیشتی است که دولت به واسطه اینکه می‌خواهد به برخی گروه‌های خاص و هدفمند کمک کند، این هزینه‌ها را می‌پذیرد.

علیرضا حیدری با اشاره به اینکه دولت یا مستقیما این کمک‌ها را برای برخی کالاها و خدمات خاص، مانند آموزش و پرورش و...، انجام می‌دهد یا اینکه در قالب پرداخت‌های نقدی این کار را می‌کند، تاکید کرد: طبق اصل 29 قانون اساسی، دولت موظف است برای تمام اقشار کم‌برخوردار این پرداخت را انجام دهد.

به گفته وی، همه آحاد جامعه نباید مشمول پرداخت یارانه قرار گیرند، زیرا برخی از محل تعدیل اقتصادی بسیار بهره‌مند شده‌اند. این تحلیلگر مسائل اقتصادی افزود: سیاست‌های اقتصادی دولت منجر به ایجاد تورم در جامعه می‌شود و از آثار این تورم، پدیده‌ای به نام مالیات تورمی است که منابع این مالیات نه‌تنها به خزانه‌داری کشور نمی‌رود بلکه آثار تورم باعث می‌شود جریان ثروت و درآمد از اقشار پایین‌دست جامعه، و مشخصا نیروهای کار و صاحبان درآمدهای ثابت، به سمت اقشار بالادست جامعه، دهک‌های ۸ تا ۱۰ که غنی هستند، برود.

نظرات کاربران
نظر شما

ساعت 24 از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.

تازه‌ترین خبرها