رفتن به محتوا
سام سرویس
کد خبر 643586

حرفهای مهم لاریجانی در سیاست خارجی

علی لاریجانی یکی از شناخته‌شده‌ترین سیاست‌ورزان در تراز جمهوری اسلامی به حساب می‌آید. او از سال‌های نخست پس از استقرار جمهوری اسلامی مناصب بسیار عالی‌رتبه‌ای در این نظام داشته است. پوشیدن لباس وزارت ارشاد و فرهنگ اسلامی، بر تن کردن جامه ریاست بر سازمان صداوسیمای جمهوری اسلامی، ریاست بر شورای امنیت ملی و نیز ریاست 12ساله بر مجلس شورای اسلامی و سرانجام داشتن حکم مشاور مقام رهبری برای شمار انگشت‌شماری از سیاست‌ورزان حتی در جناح سیاسی اصولگرا به ویژه بخش تندرو این جناح پیش آمده است.

علی لاریجانی در دهه‌ای که ریاست صداوسیما را در اختیار داشت و دوره سر برآوردن اصلاح‌طلبان دوم خردادی بود در برابر اصلاح‌طلبان رادیکال ایستاد. وی در دوره‌ای که حسن روحانی با کشورهای سه‌گانه اروپایی به توافق نزدیک شده بود با جا انداختن این حکم که به جای دُر گرانبها به ایران آب‌نبات داده‌اند راه را برای به هم خوردن توافق بست.

این سیاستمدار که یک‌بار هم در برابر احمدی‌نژاد در انتخابات ریاست‌جمهوری شکست سختی خورد به آرامی اما از تندروی‌های اصولگرایان که مبارزه با اصلاحات سقف خواسته‌هایشان بود کناره گرفت و به ویژه در قامت ریاست بر مجلس با تندروهای حکومتی مبارزه‌ای پنهان در پیش گرفت. لاریجانی با این سابقه اما برای انتخابات ریاست‌جمهوری 8تیرماه امسال از سوی شورای نگهبان باز هم همانند انتخابات پیشین رد صلاحیت شد و با وجودی که اصرار داشت شهروندان باید در جریان دلیل عدم تایید صلاحیت او قرار گیرند از این پیچ نیز عبور کرده است.

او اکنون یک سیاست‌ورز نامدار در تراز جمهوری اسلامی به حساب می‌آید که در صورت تایید صلاحیتش برای دوره بعدی و با فرض برقرار بودن همین شرایط می‌تواند در زمره اصلاح‌طلبان قرار گیرد. علی لاریجانی اما در روزهای تازه سپری‌شده و در گفت‌وگو با خبر آنلاین از مرزهای تازه‌ای در گفتن برخی واقعیت‌ها عبور کرده و می‌توان حالا با توجه به گفته‌های مشاور مقام رهبری همان خواسته‌های وی را در کانون توجه قرار داد.

بیشترین نکات بااهمیت لاریجانی در این گفت‌وگو شاید دو نکته باشد؛ نکته نخست این است که برای رفع تحریم‌های اقتصادی که از سوی ایالات‌متحده آمریکا اعمال شده است باید مذاکره شود. بدیهی است که گفت‌وگو در این‌باره نمی‌تواند با مقام‌های دیگر کشورها باشد. وی به یک واقعیت سترگ اشاره کرده است که حالا باید دست‌کم از سوی دولت چهاردهم به‌مثابه چراغ سبز برای پیگیری این مقوله دنبال شود.

مرز دیگری که لاریجانی در این گفت‌وگو برداشته در این‌باره است که شهروندان ایرانی باید بدانند ایران کشوری ماجراجو نیست. واقعیت این است که رسانه‌های نیرومند غربی و همراهان این رسانه‌ها توانسته‌اند به ایرانیان پیام دهند که ایران ماجراجوست و دلیل تحریم‌ها نیز همین است. بدیهی است دولت و دیگر نهادهای قدرت باید نشان دهند چنین نیست و این تنها با گفتن نیست و باید در عمل نیز نمود داشته باشد.

نظرات کاربران
نظر شما

ساعت 24 از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.

تیتر داغ
تازه‌ترین خبرها