پژوهش های جدید نشان داد؛
سلولهای بنیادی قلب را پس از سکته ترمیم میکنند
ساعت 24-طبق گزارش وال استریت ژورنال محققان سعی دارند با کمک روشهای درمانی جدید از جمله استفاده از سلولهای بنیادی به بیماران قلبی کمک کنند تا حتی پس از جراحت قلبی، ماهیچههای قلبی جدید بسازند.
فیوچریسم، این درمانها برای افراد دچار بیماریهای قلبی حتی پس از حمله نیز نوید بخش به نظر میرسد.
البته محققان باید بخشهای مختلف این پژوهشها را اثبات کنند و از سوی دیگر هنوز راه زیادی تا آزمایش بالینی چنین درمانهایی روی انسانها باقیمانده است. در این میان آزمایش روی حیوانات در این زمینه نوید بخش بوده و چشم اندازی از آیندهای ارائه میکند که در آن میتوان آسیب به قلب که هم اکنون غیرقابل بازگشت است را خنثی کرد.
یک روش شامل استفاده از «میکرو آر ان ای» برای وادار کردن سلولهای قلبی به تکثیر است. آزمایشهای اولیه محققان کالج کینگ لندن روی خوک ها نشان داده چنین درمانی میتواند عملکرد پمپاژ قلب را بهبود بخشد اما محققان همچنان مشغول بررسی ارائه یک روش موثرتر هستند.
محققان دیگر در Scripps Research از داروهایی برای هدف گرفتن پروتئینهایی استفاده میکنند که به رشد سلول کمک میکنند و هدف آنها ترغیب قلب بیمار به رشد فیزیکی است. آزمایشهای اولیه روی موشها و خوک ها نشان داده ظرفیت پمپاژ قلب انسان پس از حمله قلبی به حالت نرمال بازگشت.
برخی دیگر از پژوهشگران روی درمانهای مبتنی بر سلولهای بنیادی تحقیق میکنند که به رشد سلولهای قلبی جدید منجر میشود. در مرحله بعد میتوان آنها را به قلب آسیب دیده پیوند زد تا دوباره ماهیچه سازی انجام شود.
«چاک موری» محقق سلول بنیادی دانشگاه جنوب کالیفرنیا و همکارانش اخیرا متوجه شدهاند روش درمانی سلول بنیادی آنها به قلب میمونهای ماکاک اجازه میدهد تا فعالیت پمپاژ را دوباره از سر گیرند.
اما موری و همکارانش متوجه شدند سلولهای بنیادی جدید به آریتمی قلبی منجر می شوند زیرا براساس ریتم خود میتپند. با این وجود او امیدوار است تا ۲۰۲۶ میلادی آزمایشهای بالینی این درمان را آغاز کند.
یک روش دیگر شامل کشت کل قلبهای شخصی سازی شده در آزمایشگاه با استفاده از سلولهای بنیادی انسان است. دوریس تایلور مدیر ارشد اجرایی شرکت فناوری زیستی Organamet Bio امیدوار است تا آزمایشهای بالینی را در ۵ سال آینده شروع کند.
البته ممکن است هیچ یک از این روشهای درمانی موفقیت آمیز نباشند اما این یک حوزه تحقیق نوید بخش است.
مهر
ساعت 24 از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.