رشد اندک اقتصاد مهمتر از درگیری نظامی
رییس سازمان بورس :
اسیر جو نباشیم
ساعت 24 - رییس سازمان بورس با بیان اینکه امروز ما التهاب و خطر درگیری نظامی نیست و مسائل مهمتری داریم که مهمترین آن رشد اقتصادی است، گفت: نباید اسیر جو و چند تحلیل سطحی شویم و این واکنشها آسیب بازار سرمایه است.
به گزارش حجتاله صیدی در رویداد اینوکس ۲۰۲۴ اظهار داشت: در تاریخ ما یکی از سختترین سالها، دوران جنگ تحمیلی بود و با امروز قابل مقایسه نیست اما در همان سالها زیر بمباران و موشک که به تهران هم میرسید، کارخانجات فعال بودند و مزیت ایران بزرگ این است که هیچ وقت متوقف نشد و در دوران جنگ هم تمام صنایع فعال بودند و تمام سختیها اقتصاد میچرخید.
وی با تاکید بر اینکه مساله امروز ما التهاب و خطر درگیری نظامی نیست و مسائل مهمتری داریم که مهمترین آن رشد اقتصادی است، ادامه داد: در اقتصاد شاخصهای مهمی وجود دارد که منفی بودن آن آزاردهنده است مانند تورم و اشتغال اما همه این عوامل زیر سایه رشد رنگ میبازد و قابل تحمل میشود اما وقتی رشد نباشد کوچکترین تورم هم آزار دهنده خواهد شد.
رییس سازمان بورس افزود: بدون رشد مداوم، سرمایهگذاری انجام نمیشود و تشکیل سرمایه از مسیر بازارهای مالی میگذرد و در این فضا نهادهای مالی نقش موثری دارند. در مطالعات اقتصادی میبینیم که مرزهای اقتصاد خرد و کلان مشخص است اما وقتی این بحث چند لایه میشود تشخیص برخی از امور که بحث اقتصاد کلان است یا خرد، سخت میشود. در این میان، کنشگران مرزی کسانی هستند که در مرز غیرشفاف اقتصاد خرد و کلان ایفای وظیفه میکنند.
صیدی گفت: کنشگران مرزی باید ویژگیهای بالایی داشته باشند و اتفاقا بازار مالی پیشرفت خوبی داشته است و ابزارها در بازار سرمایه عملکرد مطلوبی داشته و جای توسعه و ارتقا دارد.
وی با بیان اینکه تعداد نهادهای مالی فعال به ۱ هزار و ۱۴۰ رسیده است که درحال فعالیت هستند و با علم روز فعالیت میکنند، اظهار داشت: کاری که نهادها و سیاستگذاران و کنشگران میکنند این است که باید پیشرو باشیم و نباید اسیر جو و چند تحلیل سطحی شویم و این واکنشها آسیب بازار سرمایه است.
رییس سازمان بورس تاکید کرد: در طبیعت اقتصاد افت و خیز وجود دارد و در دل این نوسانات برکات زیادی وجود دارد چراکه نهادهای اصلی بازار مرعوب نشدند و با ایمان بالا جلو رفتند و ریسک را مدیریت کردند.
وی با بیان اینکه در اقتصادی که رونق نداشته باشد انجام کار مالی سخت است، ادامه داد: باید اقتصاد کلان رونق پیدا کند و به دنبال آن بازار سرمایه و بازار مالی بهبود پیدا کنند.
همچنین در ادامه جعفر قادری، عضو کمسیون اقتصادی مجلس درباره قانون تامین مالی اظهار داشت: گفته میشود که صنعت مالی از سایر صنایع عقب تر است و ما در مجلس یازدهم قانونی در این باره تصویب کردیم.
وی ادامه داد: در قانون تامین مالی ساختارهایی تعریف کردیم که بحث توسعه دامنه وثایق که ۱۵ مورد به آن اضافه شد، راهاندازی آژانسهای جذب سرمایه خارجی، اجرای مولدسازی دارایی، ایجاد صندوق پروژهها و سامانه توثیق، کاهش بروکراسی در شرکتهای بورسی، انتشار اوراق مشارکت ارزی، کمک به تقارن اطلاعات در شکل گیری بازارها ، اعتبار دادن به اوراق گام و برات الکترونیکی بخشی از موضوعات این قانون بوده است.
عضو کمیسیون اقتصادی مجلس گفت: علاوه بر قانون تامین مالی، این موضوع در قانون برنامه هفتم و قانون بانک مرکزی مطرح شدن و کمک میکند که فعالیتها در بازارهای مختلف سرعت بگیرند.
همچنین رحیم سرهنگی، مدیرعامل منطقه آزاد کیش در رویداد اینوکس ۲۰۲۴ با اشاره به دستاوردهای برگزاری این رویداد در سال گذشته برای منطقه آزاد کیش اظهار داشت: در طول این یک سال دفتر سازمان بورس و اوراق بهادار به عنوان اولین دفتر خارج از ستاد و تهران راهاندازی شد و همچنین شرکت سهامی عام متشکل از سهامداران کیشی آغاز به کار کرد.
وی ادامه داد: یکی از مهمترین نکات برگزاری کیش اینوکس این است که اگر این همایش در تهران برگزار شود گردهمایی بزرگان صنعت مالی شکل نمیگیرد اما در کیش شاهد شکل گیری دورهمیهای فعالان اقتصادی و صنعتی مالی در جای به جای جزیره است و جریان دانش و مالی در این دورهمیها شکل میگیرد که در نهایت به رشد صنعت کمک میکند.
سرهنگی گفت: در طول یک سال گذشته ریال دیجیتال برای اولین بار در کیش به صورت پایلوت راهاندازی شد و پس از رفع عیوب آن در سایر مناطق برقرار میشود و سایر نهادها و شرکتها میتوانند خدمات و محصولات خود را در کیش به عنوان منطقه پایلوت معرفی کنند و مورد ارزیابی قرار دهند.
ساعت 24 از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.