رفتن به محتوا
سام سرویس
کد خبر 643710

تهران دنبال ادامه درگیری و تنش با اسرائیل نخواهد بود

ساعت 24 - سردار علی فدوی، جانشین فرمانده کل سپاه پاسداران هم در گفت‌وگو با شبکه المیادین تاکید داشت «پاسخ ایران به تجاوز رژیم صهیونیستی حتمی است». هم‌زمان علی‌محمد نائینی، سخنگوی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی، در گفت‌وگو با فارس کیفیت پاسخ ایران به اسرائیل را تشریح کرد.

حال با توجه به روند تحولات یک ساله اخیر در خاورمیانه، سوال اینجاست که دیپلماسی تنش‌زدای ایران می‌تواند به نتیجه برسد و آیا امیدی به برقراری آتش‌‌بس در لبنان و غزه و به دنبال آن، امکان تاخیر در حمله احتمالی مدنظر تهران وجود دارد؟ پاسخ به این سوالات، محور گفت‌وگویی با جاوید قربان‌اوغلی است تا ارزیابی و تحلیل مدیرکل آفریقای وزارت خارجه، سفیر پیشین ایران در آفریقای جنوبی و تحلیلگر حوزه بین‌الملل را دراین‌باره جویا شویم. آنچه در ادامه می‌خوانید بخشی از پاسخ دیپلمات پیشین ایران است.

چه کسی گفته که حمله ایران قطعی است!.به هیچ عنوان این‌گونه نیست. کدام‌یک از فرماندهان؟.من نمی‌دانم چرا روزنامه‌نگارها به این فضا دامن می‌زنند!آخر کدام گفته. نه گفته پزشکیان و نه گفته دیگر مقامات که ملاک تحلیل نیست. در ضمن شما بین سطور گفته‌های دکتر پزشکیان را ببینید.

اصلا مسئله حمله قطعی از طرف ایران وجود ندارد و هیچ‌کس هم درمورد قطعی‌بودن آن سخن نگفته است. شما اگر به مواضع آقای دکتر پزشکیان رجوع کنید، ایشان به هیچ عنوان فعل ماضی به کار نبردند، بلکه از فعل مضارع استفاده می‌کنند. آقای پزشکیان می‌گویند: «آن‌ها به خوبی می‌دانند که در صورت ارتکاب هرگونه خطایی بر علیه ایران پاسخی دندان‌شکن دریافت خواهند کرد.

اگر اسرائیل در رفتار خود تجدیدنظر کند، آتش‌بس را بپذیرد و دست از کشت و کشتار مردم مظلوم و بیگناه منطقه بردارد ممکن است در نوع و شدت پاسخ ما اثر داشته باشد». افعال این جملات خبر از آینده می‌دهد، نه گذشته. این به آن معناست که اگر اسرائیل در آینده حمله‌ای را انجام دهد، ایران پاسخ می‌دهد. نه اینکه الان حمله ما قطعی است و...کدام رسانه؟ چه کسی گفته؟ شما که نباید مسئله را فقط به مقامات داخلی محدود کنید. تصور من این است که هر اقدامی که به دامن‌زدن تنش، ناامنی و بحران فعلی خاورمیانه منجر شود، زیان‌آور است و مقامات ما به این مسئله آگاهی دارند. پس به همین دلیل تا آنجایی که من سیاست رسمی جمهوری اسلامی ایران را می‌دانم و به آن آشنا هستم، معتقدم که تهران به دنبال افزایش تنش نیست.

یعنی به دنبال ادامه درگیری و تنش با اسرائیل نخواهد بود. این برداشت من از سیاست رسمی جمهوری اسلامی ایران است. حتی از نوع حمله عملیات وعده صادق ۱ و ۲ ایران و همچنین حمله اسرائیل به ایران، چنین برمی‌آید که دو طرف به دنبال ادامه درگیری نیستند. . من رفتارهای عملی و سیاست‌ها و روندهای بین‌المللی را در تحلیل خودم ملاک قرار می‌دهم و آن را رصد می‌کنم و بر اساس آن ارزیابی من این است که در شرایط کنونی، منطقی نیست ایران بخواهد حمله کند. یعنی برداشت من این است که فعلا حمله‌ای در دستور کار تهران نیست. حداقل تا بعد از انتخابات ریاست‌جمهوری آمریکا این حمله صورت نمی‌گیرد. اگر کاملا هریس به پیروزی برسد، تصور من این است که دست نتانیاهو بسته خواهد شد و این سیاست‌های جنگ‌افروزانه اسرائیل به شدت کاهش پیدا خواهد کرد.

اما اگر دونالد ترامپ پیروز شود، بسته به نوع روابط بین تهران و دونالد ترامپ، تاثیرات خود را بر سیاست‌های نتانیاهو و اسرائیل خواهد داشت. به همین دلیل من تاکید دارم که نتیجه انتخابات آمریکا بر رفتار نظامی اسرائیل و همچنین نوع مواجهه ما با اسرائیلی‌ها کاملا موثر است. حالا اینکه اسرائیلی‌ها اخیرا عنوان کرده‌اند در پاسخ به حمله به منزل شخصی نتانیاهو امکان دارد

 

نظرات کاربران
نظر شما

ساعت 24 از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.

تازه‌ترین خبرها