رفتن به محتوا
سام سرویس
کد خبر 643848

روایت بی بی سی از بازگشت تاریخی دونالد ترامپ

ساعت 24 - دونالد ترامپ با پیروزی تاریخی در انتخابات ریاست جمهوری آمریکا، بازگشت سیاسی خیره‌کننده خود به قدرت را کامل کرده است.نامزد حزب جمهوری‌خواه، علیرغم حکایت داشتن نظرسنجی‌ها از رقابتی فشرده، کامالا هریس را در چندین ایالت چرخشی به راحتی شکست داد و در آرای عمومی در سطح ملی هم پیشتاز شد.

او اولین رئیس جمهور در بیش از ۱۳۰ سال گذشته است که بعد از ترک کاخ سفید دوباره به قدرت بازمی‌گردد و در سن ۷۸ سالگی، مسن‌ترین مردی است که به عنوان رئیس جمهور این کشور برگزیده می‌شود. کمپین انتخاباتی هریس گفت که او بعد از ظهر چهارشنبه با دونالد ترامپ تماس گرفت و پیروزی او را تبریک گفت و بر «اهمیت انتقال مسالمت‌آمیز قدرت» تاکید کرد.

کاخ سفید هم در بیانیه‌ای گفت که جو بایدن، رئیس‌جمهور آمریکا، با دونالد ترامپ تماس گرفت و تعهد خود را برای اطمینان از انتقال آرام قدرت اعلام کرد و از او برای دیداری در کاخ سفید دعوت کرد.

ترامپ با همراهی خانواده‌اش و یار انتخاباتی‌اش جِی‌دی ونس، به حامیانش در پالم بیچ غربی، در فلوریدا گفت: «این یک پیروزی درخشان برای مردم آمریکاست که به ما امکان می‌دهد دوباره آمریکا را عظمت بخشیم».

«وظیفه‌ای که پیش رو داریم آسان نخواهد بود، اما من هر چه انرژی، روحیه و قدرت مبارزه دارم را با تمام وجودم صرف کاری خواهم کرد که به من سپرده‌اید. »

ایلان ماسک، ثروتمندترین مرد جهان و اهداکننده بزرگ کمک مالی به ترامپ، هنگام اعلام نتایج در کنار نامزد جمهوری‌خواهان بود. این میلیاردر در طول شب پیام‌‍‌هایی در شبکه ایکس - که مالک آن است - منتشر کرد که بیش از پیش حاکی از اطمینان او به پیروزی مرد مورد علاقه‌اش بود. ترامپ چندین ایالت کلیدی میدان نبرد را ازان خود کرد، به طوری که شبکه سی‌بی‌اس پیش‌بینی کرد که او در میشیگان، پنسیلوانیا، ویسکانسین، جورجیا و کارولینای شمالی پیروز شده است - و به نظر می‌رسد که می‌رود تا هر هفت ایالت چرخشی که برای پیروزی بسیار مهم بودند را نصیب خود کند.

پیش‌بینی‌ها حاکی از آن است که او احتمالا آرای عمومی را در سراسر کشور به دست خواهد آورد، دستاوردی که او در اولین پیروزی خود در سال ۲۰۱۶ از آن بازماند. ترامپ همچنین در نوادا پیشتاز است، در حالی که رقابت در دیگر میدان نبرد یعنی آریزونا همچنان فشرده است.

همانطور که انتظار می‌رفت، ترامپ در ایالات محافظه‌کار از فلوریدا گرفته تا آیداهو به راحتی پیروز شد، درحالی که هریس برنده ایالت‌های لیبرال از نیویورک تا کالیفرنیا شد. عملکرد ضعیف‌تر هریس نسبت به بایدن در انتخابات نظرسنجی‌های خروجی شبکه خبری سی‌بی‌اس نشان می‌دهد که هریس - که امیدوار بود اولین رئیس‌جمهور زن آمریکا شود و در مبارزات انتخاباتی به شدت برای حقوق سقط جنین تاکید کرد - ممکن است در جلب رای‌دهندگان زن خیلی موفق نبوده باشد. این نظرسنجی نشان می‌دهد که حدود ۵۴ درصد از رای دهندگان زن به او رای دادند. اما جو بایدن در سال ۲۰۲۰ از حمایت ۵۷ درصد زنان برخوردار شد.

بر اساس داده‌های نظرسنجی خروجی آسوشیتدپرس، رای‌دهندگان سیاه‌پوست و لاتین‌تبار هم امسال نسبت به چهار سال پیش کمی کمتر از نامزد حزب دموکرات حمایت کردند. در عوض، ترامپ ایالت‌های کلیدی میدان نبرد را جارو کرد و «دیوار آبی» یعنی میشیگان، ویسکانسین و پنسیلوانیا را که زمانی مورد تمجید دموکرات‌ها بود در هم شکست.

جمهوری‌خواهان با خارج کردن سه کرسی سنا در ویرجینیای غربی، مونتانا و اوهایو از دست دموکرات‌ها و پس زدن یک رقیب جدی در تگزاس کنترل سنا را هم به دست آورده‌اند. این دست آن‌ها را برای کمک به ریاست جمهوری ترامپ بسیار بازتر خواهد کرد. سرنوشت اکثریت مجلس نمایندگان که هم اکنون با اختلاف کم در اختیار جمهوری‌خواهان است هنوز روشن نیست.

کنترل کنگره به ترامپ این امکان را خواهد داد تا کار نسبتا آسانی برای تصویب طرح‌های کلیدی خود - از جمله تعهد برای اجرای اخراج دسته جمعی مهاجران غیرقانونی و اعمال کاهش گسترده مالیات - داشته باشد. او همچنین قول داده است که دولت فدرال را به شدت تغییر دهد. او مثلا متعهد شده هزاران کارمند دولت را اخراج و منصوبان سیاسی را جایگزین آن‌ها کند. ترامپ در فلوریدا گفت که برای دنبال کردن برنامه‌های خود «یک دستور کار بی‌سابقه و قدرتمند» از طرف رای‌دهدگان دارد.

هریس: نتیجه را می‌پذیرم اما نبرد ما ادامه دارد هریس بعد از ظهر چهارشنبه با ترامپ تماس گرفت تا به او تبریک بگوید و بعد از ساعت چهار بعد از ظهر به وقت شرق آمریکا به دانشگاه‌هاوارد – جایی که شب قبل امیدوار بود سخنرانی پیروزی را ایراد کند - بازگشت تا شکست را بپذیرد. او در این سخنرانی گفت که هرچند نتیجه انتخابات آن چیزی نیست که او امیدوار بود، اما آن را می‌پذیرد.

او گفت: «تا زمانی که ما دست از کار نکشیم و تا زمانی که به نبرد ادامه دهیم، نوید آمریکا شعله‌ور خواهد ماند. »او از خانواده‌اش، از جمله شوهر و فرزندانش، جیل و جو بایدن و یار انتخاباتی‌اش تیم والز و خانواده او و همچنین همه کسانی که در کارزار انتخاباتی او شرکت داشته‌اند و مقام‌های انتخاباتی تشکر کرد.

او گفت که مبارزات او بر اساس این فرض انجام شد که وجوه مشترک مردم آمریکا خیلی بیش از تفاوت‌های آن‌هاست. او گفت: «می‌دانم که گروهی از مردم امروز از نظر عاطفی متلاطم هستند. درک می‌کنم... اما ما باید نتایج این انتخابات را بپذیریم.»او تایید کرد که با دونالد ترامپ، رئیس جمهور منتخب، صحبت کرده است و پیروزی او را تبریک گفته است. او گفت به دونالد ترامپ گفته است که به «انتقال صلح‌آمیز قدرت» کمک خواهد کرد و تاکید کرد که «یکی از اصول اساسی دمکراسی» پذیرش نتایج انتخابات است و این چیزی است که دمکراسی را از استبداد جدا می‌کند. او گفت: «در این کشور، ما نه به رئیس جمهور یا یک حزب سیاسی بلکه به قانون اساسی ایالات متحده وفاداریم. ما به وجدان و خدای خود وفاداریم.» «به خاطر پایبندی من به هر سه اینهاست که می‌گویم هرچند شکست انتخاباتی را قبول می‌کنم، اما نبردی که علت این کمپین بود را واگذار نمی‌کنم.»خانم هریس گفت که آمریکا هرگز دست از نبرد برای دمکراسی، برای حاکمیت قانون، برای عدالت، حقوق و آزادی‌هایی که «باید محترم شمرده و رعایت شود» برنخواهد داشت.

نظرات کاربران
نظر شما

ساعت 24 از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.

تازه‌ترین خبرها