راهکارهای اتاق تهران برای توسعه مناسبات بخشخصوصی ایران و ژاپن
...
ساعت 24 - سفیر ژاپن در ایران با رئیس اتاق بازرگانی تهران دیدار کرد و طی گفتوگویی که حدود دو ساعت به طول انجامید، دو طرف پیرامون بسترسازی برای توسعه روابط اقتصادی میان بخشخصوصی دو کشور و بهبود مناسبات تجاری ایران و ژاپن به تبادلنظر پرداختند.
به گزارش روابط عمومی اتاق تهران، در این جلسه محمود نجفیعرب رئیس اتاق تهران، با اشاره به محبوبیت برند ژاپن در جامعه صنعتگران و مصرفکنندگان ایرانی در سالهای نه چندان دور، تصریح کرد که شرکتهای ژاپنی طی چند سال گذشته و به ویژه پس از تشدید تحریمهای اقتصادی علیه ایران، فعالیت و همکاری خود با بازار ایران را کاهش دادند، در حالی که شرکتهای بزرگ و کوچک از چین، کرهجنوبی و دیگر کشورها از غرب آسیا بهرغم تحریمها، بازار ایران را رها نکردند و امروز بخش عمدهای از صنایع ایران با برندهایی از این کشورها پیوند خورده است.
رئیس اتاق تهران با بیان اینکه اقتصاد و بازار ایران از مزیتهای نسبی فراوانی برخوردار است و در عین حال، به بازار نزدیک به 500 میلیون نفری از کشورهای همسایه دسترسی دارد، تصریح کرد که ارتباط و همکاری مستمر میان اتاق تهران و سفارت ژاپن در تهران، زمینه آشنایی و شناخت بهتر شرکتهای ژاپنی از بازار ایران و فرصتهای اقتصادی و همکاری با شرکتهای ایرانی را فراهم میکند.
وی همچنین به حضور و فعالیت دفاتر آژانس همکاری بینالمللی ژاپن (جایکا) و سازمان تجارت خارجی ژاپن (جترو) دو نهاد وابسته به دولت ژاپن در ایران، خاطرنشان کرد که اتاق بازرگانی تهران آماده است به منظور تدوین مسیر توسعه همکاریهای اقتصادی دو کشور، ارتباط و همکاری با این دو موسسه و نماینده ژاپن در تهران را گسترش دهد.
نجفیعرب سپس تصریح کرد که اتاق بازرگانی تهران، طی نامهای راهکار و پیشنهادهای مشخص برای همکاری با سفارت ژاپن به منظور اتصال و پیوند تجاری فعالان اقتصادی و شرکتها از دو کشور را مطرح و پیگیری خواهد کرد.
مهدی صادقی، نایب رئیس اتاق تهران نیز در این دیدار، به تجارت 50 میلیون دلاری ایران و ژاپن در حال حاضر، اشاره کرد و با یادآوری اینکه در کارنامه مناسبات اقتصادی دو کشور از پیش از انقلاب اسلامی و سالهای پس از آن، تجارت و همکاریهای صنعتی قابل توجهی ثبت شده، تصریح کرد که توسعه همکاریهای میان بخشخصوصی دو کشور و با محوریت اتاقهای بازرگانی، میتواند مناسبات اقتصادی دو کشور را احیا کند.
دبیرکل اتاق تهران نیز در سخنانی، از جمله پیشنهادهای اتاق تهران را امکان بازدید هیاتی از این اتاق و نمایندگان بخشخصوصی از آژانس همکاری بینالمللی ژاپن (جایکا) عنوان کرد و یادآور شد طی ارتباط با این نهاد، چارچوب همکاریهای اقتصادی دو کشور قابل بررسی است.
فریدون وردینژاد همچنین آمادگی اتاق تهران برای دعوت و میزبانی هیاتی تجاری از اتاق توکیو به منظور گفتوگوی مستقیم بخشخصوصی دو کشور را اعلام کرد و در این رابطه، مشارکت و همکاری سفارت ژاپن در تهران را خواستار شد.
دبیرکل اتاق تهران همچنین تصریح کرد که حوزه بینالملل اتاق تهران آماده است تا با برگزاری وبینار، زمینه آشنایی و تبادلنظر میان بنگاههای بخشخصوصی دو کشور را برای دستیابی به فرصتهای همکاری مشترک، فراهم کند.
زمینهسازی برای شناخت اقتصاد ژاپن از بازار ایران
در ادامه این جلسه، سفیر ژاپن با استقبال از پیشنهادهای مطرح شده از سوی مسولان اتاق تهران در راستای توسعه مناسبات اقتصادی دو کشور، تصریح کرد که کمک و ارائه مشورت به شرکتهای ژاپنی برای حضور در بازار ایران، از جمله ماموریتهای این سفارتخانه در تهران است.
تسوکادا تاماکی، همچنین آمادگی خود و سفارت ژاپن برای برقراری ارتباط و همکاری میان اتاق تهران و جایکا و جترو را اعلام کرد. وی یادآور شد که برخی از شرکتهای ژاپنی به ویژه در صنعت غذا و دارو، گسترش بازارهای جدید را در دستورکار قرار دادهاند و در این رابطه، با ایجاد تصویری شفاف از فرصتها و ریسکهای بازار ایران، میتوان زمینه حضور این بخش از اقتصاد بخشخصوصی ژاپن در ایران را فراهم کرد.
ساعت 24 از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.