رفتن به محتوا
سام سرویس
کد خبر 643915

پنج دلیل شکست کامالا هریس در برابر دونالد ترامپ

ساعت 24 - دونالد ترامپ در انتخابات ریاست‌جمهوری آمریکا پیروز شد و با شکست دادن رقیبش، کامالا هریس، معاون رئیس‌جمهور بازگشتی تاریخی به کاخ سفید را رقم زد. برخلاف پیش‌بینی‌هایی که انتظار رقابتی نفس‌گیر را داشتند و برخلاف انتخابات سال ۲۰۲۰، ترامپ از همان ابتدا پیشتازی خود را حفظ کرد و اکثریت مردم آمریکا در ایالت‌های کلیدی به او رای دادند.

کامالا هریس که پس از کناره‌گیری جو بایدن، رئیس‌جمهور کنونی از رقابت‌ها در ژوئیه، نامزدی حزب دموکرات را به دست آورد، دومین زن نامزد ریاست‌جمهوری است که از ترامپ شکست می‌خورد. هیلاری کلینتون در سال ۲۰۱۶ شکست خورده بود.

در ادامه، پنج دلیل اصلی شکست هریس در برابر ترامپ را بررسی می‌کنیم. اقتصاد

با وجود نرخ پائین بیکاری و بازار بورس قوی، بیشتر مردم آمریکا معتقدند که فشار افزایش قیمت‌ها را احساس می‌کنند و اقتصاد از دغدغه‌های اصلی رای‌دهندگان بوده است. آگهی

تورم که پس از همه‌گیری کرونا به بالاترین سطح خود از دهه ۱۹۷۰ رسید، به ترامپ فرصت مناسبی برای طرح این سوال داد: «آیا اکنون وضعیت مالی شما بهتر از چهار سال پیش است؟»

در سال ۲۰۲۴، رای‌دهندگان در کشورهای مختلف جهان چندین بار احزاب حاکم را به دلیل هزینه‌های بالای زندگی پس از کووید کنار گذاشتند و به نظر می‌رسد که رای‌دهندگان آمریکایی نیز خواهان تغییر هستند. تنها یک چهارم آمریکایی‌ها از وضعیت کشور رضایت دارند و دو سوم دیدگاه بدبینانه‌ای نسبت به اقتصاد دارند.

مایکل هیرش، در «فارین پالیسی» نوشت: «تورم که بخشی از آن ناشی از برنامه‌های پرهزینه بایدن بود، همچنان مسئله‌ای آزاردهنده بود و احساس عمومی نسبت به برنامه‌های بایدن به طور پیوسته منفی بود و این موضوع کار هریس را مثل رفتن در سربالایی دشوارتر می‌کرد. »

بر اساس نظرسنجی‌های پای صندوق سی‌ان‌ان، کمی بیش از نیمی از رای‌دهندگان در مدیریت اقتصاد، دونالد ترامپ را به کامالا هریس ترجیح دادند، و ۳۱ درصد از رای‌دهندگان آن را مهم‌ترین مسئله خود دانستند.

کامالا هریس خود را به عنوان نامزد تغییر معرفی کرده بود، اما به عنوان معاون رئیس‌جمهور بایدن، تقلا می‌کرد تا خود را از او جدا نشان دهد؛ در حالی که محبوبیت بایدن در بیشتر دوران ریاست‌جمهوری‌اش حدود ۴۰ درصد بود. با این حال، او وفاداری خود را به بایدن حفظ کرد، حتی در شرایطی که مردم آمریکا نسبت به نحوه مدیریت او در مورد تورم و بحران مرز آمریکا-مکزیک ناراضی بودند.

تحلیل‌گران سیاسی می‌گویند نمونه بارز این مشکل زمانی بود که هریس در ماه گذشته در برنامه «ویو» شبکه ای‌بی‌سی حضور یافت. بسیاری آن را فرصتی برای معرفی خود به آمریکایی‌ها دیدند، اما نامزد دموکرات‌ها نتوانست توضیح دهد که چگونه از بایدن متفاوت است و اذعان کرد: «چیزی به ذهنم نمی‌آید. » دیوید آکسلرود، مشاور سابق باراک اوباما، این گفتگو را «فاجعه‌بار» برای هریس خواند. گفته‌ای که کارزار انتخاباتی ترامپ از آن استفاده کرد.

منابع به بی‌بی‌سی گفته‌اند که در حزب دموکرات نیز «بحران تصویر» وجود دارد. یکی از فعالان سیاسی دموکرات در واشنگتن به ایون ولز، خبرنگار بی‌بی‌سی گفته است که حزب «نیاز دارد تا برای شروع، نخبه‌های مغرور واشنگتن را کنار بگذارد. »

برخی دیگر، ضمن ستایش از تلاش‌های کمپین، بر این باور بودند که حزب دموکرات دچار «مشکل تصویری» است، به‌ویژه زمانی که مسائلی چون هزینه‌های زندگی در ذهن رای‌دهندگان وزن زیادی دارد. ایون ولز، خبرنگار بی‌بی‌سی می‌گوید: «این ناامیدی دموکرات‌ها من را به یاد گفت‌وگویی با یک جمهوری‌خواه در یکی از گردهمایی‌های ترامپ می‌اندازد. او ادعا می‌کرد که نامزدشان حزب جمهوری‌خواه را به‌کلی بازتعریف کرده و از تصویر باشگاهی و اشرافی آن فاصله گرفته تا مورد توجه خانواده‌های طبقه کارگر قرار بگیرد، در حالی که دموکرات‌ها به «حزب هالیوود» تبدیل شده‌اند. » مسائل اجتماعی علاوه بر اقتصاد، انتخابات‌ها اغلب توسط مسائل اجتماعی احساسی نیز شکل می‌گیرند. دموکرات‌ها امیدوار بودند که مسئله سقط جنین رای‌دهندگان را به سوی خود جلب کند، در حالی که ترامپ روی مسئله مهاجرت تمرکز داشت. بر اساس نظرسنجی‌ مرکز تحقیقات «پیو» تعداد بالای برخوردها در مرز در دوران بایدن و تاثیرات مهاجرت در ایالت‌های دور از مرز باعث شد که رای‌دهندگان در این زمینه به ترامپ اعتماد بیشتری داشته باشند.

هریس در مقابل، به‌طور جدی بر آزادی سقط جنین تاکید داشت و طبق نظرسنجی‌های پایانی موسسه ادیسون ریسرچ، موفق شد حمایت ۵۴ درصد از زنان را در برابر ۴۴ درصد برای ترامپ به دست آورد. اما این اختلاف، در مقایسه با حمایت ۵۷ درصدی زنان از بایدن در سال ۲۰۲۰، کمتر بود. همچنین ۵۴ درصد از حامیان ترامپ را مردان و ۴۴ درصد را زنان تشکیل می‌دادند.

مسئله سقط جنین

نیال فرگوسن، تاریخ‌دان بریتانیایی-آمریکایی و پژوهشگر ارشد موسسه هوور در دانشگاه استنفورد، می‌گوید که رای‌دهندگان آمریکایی «به‌طور قاطع سیاست‌های چهار سال گذشته را رد کرده‌اند. »

او می‌گوید که آمریکایی‌ها علیه سیاست‌های اقتصادی ناکام که باعث افزایش تورم شد و سیاست خارجی که به جنگ‌هایی در خاورمیانه انجامید و همچنین دستور کار اجتماعی که به آن «وک» لقب داده شده، واکنش نشان دادند.

نیال فرگوسن به بی‌بی‌سی گفت: «این برنامه‌های پیشرو در اشکال مختلفش، نه تنها آمریکایی‌های سفیدپوست و طبقه کارگر، بلکه لاتین‌تبارها، اسپانیایی‌تبارها و مردم در سراسر کشور را از خود دور کرد. حزب دموکرات پیامی روشن دریافت کرده است: مردم آمریکا این سیاست‌ها را نمی‌خواهند. آن‌ها صلح از راه قدرت و رفاه بدون تورم می‌خواهند و قطعاً نمی‌خواهند که «وک‌ها» در سیاستگذاری‌های اجتماعی حضور داشته باشند. »

بازگشت ترامپ به کاخ سفید زمانی قطعی شد که او ایالت پنسیلوانیا و ۱۹ رای الکترال آن را به دست آورد. ایالتی که دموکرات‌ها از سال ۱۹۸۸ تنها یکبار، در برابر ترامپ در ۲۰۱۶، آن را از دست داده بودند.

کمپین هریس منابع زیادی را به ایالت‌های کلیدی سرنوشت‌ساز مانند آریزونا، نوادا، جورجیا و کارولینای شمالی اختصاص داد به این امید که جمهوری‌خواهان معتدل و مستقل‌های ناراضی از اختلافات دوران ترامپ را به خود جلب کند. با این حال، این سرمایه‌گذاری نتیجه‌بخش نبود.

حمایت معمول دموکرات‌ها در میان رای‌دهندگان سیاه‌پوست، لاتین‌تبار و جوان‌ترها کاهش پیدا کرد و هرچند هریس در حومه‌نشین‌های دارای تحصیلات دانشگاهی همچنان حمایت‌هایی داشت، این میزان برای جبران پیشرفت‌های ترامپ در پایگاه‌های دموکرات‌ها کافی نبود.

نظرسنجی‌های پایانی موسسه ادیسون ریسرچ نشان داد که هریس ۸۶ درصد رای سیاه‌پوستان و ۵۳ درصد رای لاتین‌تباران را کسب کرد. اما در سال ۲۰۲۰، بایدن به ترتیب ۸۷ درصد و ۶۵ درصد از این گروه‌ها را به دست آورده بود.

در تغییری بزرگ، ترامپ بیشترین افزایش رای را در میان مردان لاتین‌تبار کسب کرد و با کسب ۵۴ درصد در برابر ۴۴ درصد هریس، برتری یافت؛ در حالی که بایدن در سال ۲۰۲۰ در میان همین گروه ۵۹ درصد رای داشت. کامالا هریس در میان مردان لاتین‌تبار ۳۶ درصد رای داشت.

هریس نیز مانند هیلاری کلینتون در سال ۲۰۱۶، بخش عمده‌ای از کمپین خود را بر نامناسب بودن ترامپ برای این سمت متمرکز کرد. از همان ابتدا، هریس رقابت را به عنوان همه‌پرسی‌ درباره ترامپ معرفی کرد و در هفته‌های پایانی کمپین، لحن خود را تشدید کرد و ترامپ را «فاشیست»، «نامتعادل» و «بی‌ثبات» توصیف کرد و به ادعاهای جان کلی، رئیس دفتر پیشین کاخ سفید، در مورد تحسین ترامپ از هیتلر استناد کرد. او این انتخابات را به عنوان نبردی برای دموکراسی معرفی کرد، مشابه با رویکرد بایدن که قبل از کناره‌گیری از رقابت‌ها در ژوئیه این کار را کرده بود.

فرانک لانتز، کارشناس نظرسنجی، در پلتفرم ایکس (توییتر سابق) نوشت: «کامالا هریس این انتخابات را زمانی باخت که تقریبا به‌طور کامل بر حمله به دونالد ترامپ متمرکز شد. رای‌دهندگان از قبل ترامپ را می‌شناختند؛ آن‌ها می‌خواستند بیشتر در مورد برنامه‌های هریس برای روزها و سال اول ریاست‌جمهوری‌اش بدانند. »

نظرات کاربران
نظر شما

ساعت 24 از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.

تازه‌ترین خبرها